Door Big Data aanpakken kunnen Belgische bedrijven tot 20 procent kosten besparen

Vilvoorde, 18 oktober 2013 – Nieuw onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Ricoh Europe brengt de voordelen voor Belgische bedrijven naar voren van het aangrijpen van de kans die Big Data biedt – het digitaliseren van bedrijfskritische papieren documenten voor zakelijke besluitvorming. Leidinggevenden begrijpen maar al te goed dat er waardevolle zakelijke informatie in papieren documenten ligt. 70 procent van hen is het ermee eens dat het digitaliseren en ‘ontgrendelen’ van deze fysieke documenten de zakelijke besluitvorming zou verbeteren. Daarbij gelooft 80 procent van de Belgische leidinggevenden dat het digitaliseren van papieren documenten tussen de 5 en 20 procent van hun jaarlijkse kosten zou besparen, waarbij 30 procent denkt een rendement van 5 tot 10 procent te bereiken en 50 procent denkt 11 tot 20 procent te besparen.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, zegt hierover: “Leidinggevenden zijn zich ervan bewust dat de zakelijke mogelijkheden van Big Data verder gaan dan het digitale. Ze moeten ook de fysieke documenten aanpakken die eveneens cruciale zakelijke inzichten bevatten. Gezien het feit dat leidinggevenden onder druk staan om de juiste beslissingen te nemen om hun bedrijven uit de recessie te leiden, waren ze het er unaniem mee eens dat het digitaliseren en verhogen van de beschikbaarheid van gegevens uit fysieke documenten hun zakelijke besluitvorming zou verbeteren. Leidinggevenden in het bedrijfsleven verwachten immers dat de hoeveelheid papieren informatie op de werkplek nog steeds toeneemt. Het is duidelijk dat dit het tijdperk is van Big Data en ons vermogen om makkelijk tot informatie toe te treden, of het nu om digitale of fysieke informatie gaat, essentieel is nu organisaties hun digitale transformatie versnellen en hun groei proberen te stimuleren.”

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 50 procent van de organisaties nog steeds informatie van een periode tussen de vijf en tien jaar uitsluitend op papier heeft. Dit heeft niet alleen invloed op de zakelijke besluitvorming, maar ook op de productiviteit en de financiële resultaten. Het merendeel van de leidinggevenden (54 procent) is het ermee eens dat het te lang duurt om de informatie te vinden die ze nodig hebben van papieren bestanden. Gegevens die verspreid zijn over archiefkasten, magazijnen, kelders en bestanden die door werknemers worden bewaard, brengen vaak aanzienlijke kosten met zich mee. 

Oorspronkelijk waren initiatieven rondom Big Data gericht op digitale gegevensbronnen, maar bedrijfsleiders erkennen steeds meer dat er fysieke documenten met zeer waardevolle informatie ongebruikt in een hoekje liggen. Een derde van de leidinggevenden zei dat ze van de vorige recessie geleerd zouden kunnen hebben en de impact van de huidige recessie verminderd zouden kunnen hebben als ze betere toegang hadden gehad tot historische gegevens. Hierdoor hebben de respondenten tijdens de economische recessie meer tijd besteed aan het digitaliseren van historische gegevens. Medewerkers met HR-, finance- en inkoopfuncties blijven in veel gevallen gebruik maken van processen op papier en vaak moeten er gegevens, zoals medische rapporten, op papier worden bewaard om aan de regels te voldoen. De digitalisering van papieren documenten wordt nu echter een prioriteit voor organisaties. Meer dan een derde van de respondenten verwacht deze bedrijfsmiddelen binnen de volgende drie jaar compleet te hebben gedigitaliseerd. 

Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium & Luxemburg voegt hieraan toe: “De eerste stap om Big Data te beheren is om de geheimzinnigheid eromheen weg te nemen. Er is maar één ding dat er echt toe doet. En dat is het verzamelen, analyseren en handelen op basis van de beschikbare informatie van hoge kwaliteit en dit gebruiken om een betere service te verlenen aan klanten, waardoor deze klanten worden gebonden en ze terug blijven komen. Waardevol zakelijk inzicht bestond al lang voor de Big Data-boom, dus het is essentieel om verder te kijken dan de digitale informatie. Belangrijke tendensen en inzichten uit historische gegevens die bijvoorbeeld in papieren vorm zijn gearchiveerd, helpen het hele verhaal te achterhalen en zijn in de toekomst essentieel voor bedrijven. Door de economische crisis is het voor organisaties duidelijk geworden hoe belangrijk het is om een 360-graden inzicht van de hen omringende omgeving te verkrijgen, zowel van het verleden als het heden. Het is daarom heel belangrijk dat bedrijven al hun essentiële informatie samenbrengen om concurrentievoordeel te krijgen en de zakelijke besluitvorming in de toekomst te verbeteren.”

Ga voor meer informatie over de impact van technologische veranderingen naar www.ricoh.be/thoughtleadership. 

 

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).
De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.
Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Contacteer ons
Over Blue Chilli Communication

Blue Chilli is een Belgisch #communicatiebureau, gespecialiseerd in #RP, #content & #digital

Blue Chilli Communication
Beeldhouwersstraat, 56
1180 Brussel
België