ALCATEL ONE TOUCH investeert in schermen op zonne-energie voor zijn toekomstige smartphones, in partnership met Sunpartner

Donderdag 8 augustus 2013 —

Brussel, 8 augustus 2013 – ALCATEL ONE TOUCH, ontwikkelaar en fabrikant van smartphones en tablets, gaat samenwerken met Sunpartner, een engineeringbedrijf gevestigd in Aix-en-Provence (Frankrijk) dat gespecialiseerd is in nieuwe technologie op het vlak van zonne-energie. Het is de bedoeling om op termijn de ‘Wysips Crystal’ technologie te integreren in de schermen van een aantal smartphones van ALCATEL ONE TOUCH. Het doel van dit partnership is in eerste instantie om prototypes te ontwikkelen die worden gevoed door zonne-energie. Dit project moet ALCATEL ONE TOUCH toelaten om verder te innoveren en deze nieuwe technieken te integreren in zijn technologie en marketing.

De Wysips technologie
Wysips staat voor "What You See Is a Photovoltaic Surface". Deze technologische innovatie is in feite een ultrafijne transparante film, quasi onzichtbaar met het blote oog, die eens geplaatst op het scherm van een telefoon het toestel kan herladen met energie afkomstig van een lichtbron. De film kan zo, via een verbinding met een chip die de geproduceerde elektriciteit op basis van zonlicht omzet en beheert, het toestel in enkele uren herladen. “De bedoeling van deze innovatieve technologie is om op termijn niet langer een lader nodig te hebben, omdat je kan beschikken over een batterij die permanent wordt opgeladen. Verder willen we ook het formaat van die batterij verkleinen”, zegt Alexis Dard, Country Manager van ALCATEL ONE TOUCH Belgium.

Groene innovatie
Je lader vergeten net wanneer je op weekend vertrekt, hoeft binnenkort geen probleem meer te zijn dankzij dit partnership tussen ALCATEL ONE TOUCH en Sunpartner. Bovendien is deze nieuwe technologie ook nog een keer groen, want het biedt de mogelijkheid om elektriciteit uit te sparen.
Wanneer de tests met prototypes tot goede resultaten leiden, is het de bedoeling om deze fotovoltaïsche schermen te integreren in een aantal modellen van het merk ALCATEL ONE TOUCH.