BouwXpo Kortrijk: Espaciel lanceert zijn innovatieve lichtreflector, een ecologisch en intuïtief product voor natuurlijke verlichting in gebouwen

Espaciel, een Frans bedrijf uit Nord-Pas de Calais, stelt zijn wereldwijde innovatie aan de Belgische markt voor van 8 tot 11 november 2013 tijdens de eerste editie van het salon BouwXpo (Kortrijk Xpo)

Donderdag 24 oktober 2013 — Brussel, 24 oktober 2013 - Van 8 tot en met 11 november 2013 zal Espaciel aanwezig zijn op het bouwsalon Xpo dat voor de eerste keer georganiseerd wordt in Kortrijk Xpo en meer dan 10.000 m² expositieruimte voorziet. Hier zal Espaciel zijn innoverend aanbod voor ecologische renovaties van bestaande woningen voorstellen. Deze beurs is in de eerste plaats gericht op particulieren, want de commerciële lancering van de lichtreflector vond namelijk al eind september. plaats De keuze voor Xpo wijst op de wil van Espaciel om zich snel op het niveau van de Eurometropool en op grensoverschrijdende markten te begeven.

Espaciel – Stand 4211- Hall 4
    

De lichtreflector als innoverend en ecologisch antwoord op het gebrek aan helderheid in gebouwen

Dit product voor natuurlijke verlichting biedt een ecologische en voordelige oplossing voor bouwprofessionelen en voor particulieren die zich bezighouden met groen bouwen of het renoveren van de woning. De lichtreflector Espaciel kan geïntegreerd worden in dit groter plaatje. De lichtreflector, die bestaat uit een weerspiegelend oppervlak met een reflectiecoëffiënt van meer dan 90%, dient bevestigd te worden in de buurt van een venster – dit kan zowel horizontaal als verticaal en zowel binnen als buiten – en leidt het zonlicht op die manier naar binnen. Het zorgt er eveneens voor dat de natuurlijke lichtstroom met 50% kan toenemen en dit zonder grote werken, met een eenvoudig installatiesysteem en aan een prijs die veel lager ligt dan bij het vergroten van het venster. De lichtreflector verbetert de Daylight Factor (*) ook met 10% en laat tot een kwartier per dag langer zonlicht binnenkomen, wat neerkomt op zo’n 90 uren per jaar.
(*) De Daylight Factor (DF) meet de verhouding tussen de helderheid binnen en buiten het gebouw.

De ecologische woning UpGreen, pilootwoning van Espaciel in Brussel, in het hart van Sint-Gillis
De renovatie van het huis UpGreen werd zo bedacht dat het een hoog niveau van comfort zou garanderen maar dit met een minimale impact op het leefmilieu. Tien jaar voor de huidige normen, was deze woning al uitgerust met talrijke groene technologieën. Om de lichtinval te optimaliseren en om het gezichtsveld te verbreden, zijn alle openingen voorzien van lichtreflectoren, zowel binnen als buiten en zowel horizontaal als verticaal.    
* U kan steeds bij onze persdienst terecht indien u – op afspraak – de woning UpGreen wil bezoeken.

Meer weten over Espaciel: Espaciel werd opgericht in februari 2013 in Lille (Frankrijk) en ontwerpt, produceert en verkoopt de lichtreflector. Meer dan honderd lichtreflectoren van Espaciel zijn reeds geïnstalleerd in privéwoningen in Frankrijk, maar ook in België en Luxemburg. Espaciel wordt ondersteund door Cd2e, LMI Innovation, de vereniging van Noord-Franse ondernemingen, Réseau Entreprendre Nord en BPI Frankrijk (Oséo), maar geniet ook de steun van particuliere investeerders als Finorpa, Noria, Recherche en Arts et Métiers Business Angels. Espaciel is ook winnaar in de categorie ‘creatieve ontwikkeling’ van de Nationale Wedstrijd voor het creëren van innovatieve bedrijven van het Franse Ministerie van Onderzoek. 

Meer weten over Alliatra: dit Frans-Vlaamse INTERREG-project heeft als doel om bedrijven uit Nord-Pas de Calais en uit Vlaanderen te helpen om hun bedrijf uit te breiden over de grens.