Calais, een stad die openstaat voor de wereld

22 & 23 mei 2014

Brussel, 14 april 2014 - De Stad Calais heeft het genoegen u uit te nodigen voor een persreis op 22 & 23 mei 2014.

Calais nodigt je uit om kennis te maken

Heden en verleden, sport en cultuur, traditie en nieuwe ontdekkingen, Calais bundelt een onverwachte rijkdom. Kunstliefhebbers hebben het voor het beroemde beeldhouwwerk ‘De burgers van Calais’ van Rodin, wie interesse heeft voor de geschiedenis dan voor weer voor het huwelijk van Charles de Gaulle in de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk. Daar waar skaters zich uitleven in een skatepark van 2600m ², testen anderen een bijzonder laboratorium dat helemaal gewijd is aan Meccano, waarvan de roots in Calais liggen.

Calais verrast

Een fantastische natuurlijke omgeving, een zandstrand met een prachtig uitzicht op de Engels kust … Calais leeft op het ritme van het toerisme. Zomer of winter, de haven van Calais verwelkomt elk jaar 10 miljoen mensen. Verder zijn er feestelijkheden in overvloed: het paardenspektakel Zingaro slaat zijn tenten deze zomer op bij het Kanaal, Calais herhaalt de bijzonder kleurrijke Holi run in juni (eerder was het de eerste Franse stad om dit te mogen organiseren), er is het het Beautiful Swamp Festival (een van de beroemdste blues festivals ten noorden van Parijs) in november...

Calais vindt zichzelf opnieuw uit

Nog onbekende voor sommigen en met een vaak bewogen verleden, transformeer de hoofdstad van de Opaalkust momenteel volop. De blik is gericht op de toekomst met vele projecten die zorgen voor een nieuwe dynamiek in het centrum van de stad en die de lokale economie te stimuleren.

Calais herontdekt zichzelf en verrast

 

De Stad Calais heeft het genoegen u uit te nodigen voor een persreis op 22 & 23 mei 2014

 

Programma:

  • Presentatie van het culturele programma 2014
  • Lancering van het zomerseizoen in Calais
  • Bezoek aan het Internationale Kant- en Modecentrum om te ontdekken hoe de productie gebeurt en hoe groot het belang is van kant voor Calais
  • Ontdekken van verbazingwekkende infrastructuur
  • Presentatie van een nieuwe generatie van rondvaartboten

 

Over Calais

Als grootste stad van het departement sinds de fusie in 1885 met de gemeente St- Pierre, is Calais vandaag een belangrijke havenstad: wereldwijd de tweede grootste passagiersterminal en verder de vierde commerciële haven van Frankrijk. De opening van de Kanaaltunnel in 1994 en de komst van de Eurostar en de snelwegen A16 en A26, hebben van Calais de hoofdstad gemaakt van de ‘Transmanche’, als het ware de voordeur van Frankrijk en het Europese vasteland. Ondanks de grootschalige vernielingen tijdens de twee wereldoorlogen (de stad was 90% vernietigd tijdens WO II), kan de stad vandaag toch bogen op uitzonderlijke monumenten.

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel