Clickable Paper™ van Ricoh wint Innovatieprijs EDP

Vilvoorde, 23 mei 2014 – Ricoh’s Clickable Paper sleepte de prijs van ‘Best Valuable Innovation’ in de wacht die werd uitgereikt door de European Digital Press Association (EDP). De keuze gebeurde door vertegenwoordigers van 20 magazines die deel uitmaken van de organisatie en die samen goed zijn voor meer dan 1 miljoen lezers in de EMEA-regio, met allemaal een interesse in trends op het vlak van digitaal printen.

Clickable Paper is een interactieve oplossing die de brug slaat tussen de offline en online wereld en die beschikbaar is voor zowel drukkers, bureaus, uitgevers, merkeigenaars als organisaties die werk willen maken van interactieve communicatie die gebaseerd is op papier. Want het is mogelijk om meteen toegang te bieden tot 6 verschillende online bronnen, zoals video/multimedia, websites, portaalsites voor e-commerce en sociale netwerken. Clickable Paper kan zo veel toegevoegde waarde leveren voor de lezers door makkelijk toegang te bieden tot rijke digitale media en dat via een smartphone of tablet. Het gebruiksgemak kan een sleutelrol spelen wanneer het erop aankomt digitale campagnes uit te werken die ook daadwerkelijk interactief zijn en lezers aanzetten om actie te ondernemen of bijkomende informatie te zoeken, en die daarnaast ‘tracking’ mogelijk maken van deze activiteiten door uitgevers en adverteerders.

Clickable Paper is gebaseerd op de herkenningstechnologie Ricoh Visual Search, een van de verschillende innovatieve technologieën die Ricoh blijft ontwikkelen en in de markt zetten. Clickable Paper is veiliger dan QR-codes, en biedt daarnaast de mogelijkheid om al eerder geprinte materialen te hergebruiken, zonder de brondocumenten te bewerken, markeren of aan te passen. Hotpspots worden gebruikt om te linken naar ‘rich media’ zoals gerelateerde inhoud, sociale informatie waar gebruikers aan bijdragen of het aanzetten tot actie, bijvoorbeeld via tweets, acties, telefoons of e-mails.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, is tevreden: “De mogelijkheid van Clickable Paper om via één eenvoudige druk op de knop meteen toegang te geven tot verschillende online bronnen zoals foto’s, video/multimedia, websites, portaalsites voor e-commerce en sociale netwerken maakt het bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven die extra waarde willen toevoegen aan gedrukt papier. We zijn dan ook zeer tevreden dat de EDP zijn erkenning laat blijken voor deze toegevoegde waarde van Clickable Paper voor professioneel drukactiviteiten, wat ertoe leidt dat dat klanten over meer creatieve mogelijkheden beschikken om de effectiviteit van drukwerk te vergroten.”

Deze bekroning volgt op twee eerdere prestigieuze prijzen die Clickable Paper recent te beurt vielen Zo werd de ‘2013 Graph Expo Must See ‘ems Award’ in de VS gewonnen en verder ook de Franse ‘Xplor Grand Jury Award for Innovation’. De Xplor-jury selecteerde Clickable Paper op basis van een op maat gemaakte app die Ricoh en Bell and Ross, producent van luxe-uurwerken, hebben ontwikkeld om meer impact te geven aan de lancering van een nieuw keramisch uurwerk.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel