De campagne "Al was het maar één seconde” van de Stichting Mimi Ullens sleept verschillende prijzen in de wacht in Cannes

Met bijna 16 miljoen views op YouTube wist "Al was het maar één seconde”, de emotionele video van de Stichting Mimi Ullens, het hart van het grote publiek te raken, maar ook dat van het Internationale Festival van de Creativiteit.

Terhulpen, 26 juni 2014 – De waardigheid en ook de juistheid van deze campagne, die werd bedacht en ook aangeboden door het communicatiebureau Leo Burnett Frankrijk, appelleren aan de missie van de Stichting Mimi Ullens: het welzijn verbeteren van kankerpatiënten. Deze campagne viel ook uitgebreid in de prijzen in Cannes, tijdens het Festival dat daar plaatsvond van 15 tot 21 juni.

Met 9 prijzen (1 Gouden Leeuw en 8 Zilveren Leeuwen) is “Al was het maar één seconde” een van de meest bekroonde campagnes wereldwijd.

‘Al was het maar één seconde’

 Een projet gedragen door een uniek concept: 20 personen die werden getroffen door kanker, werden uitgenodigd in een studio. Daar werden ze gecoiffeerd en gemaquilleerd, en vervolgens voor een spiegel gezet. Achter die spiegel stond ook een fotograaf, Vincent Dixon. Zijn rol: die ene seconde van zorgeloosheid vastleggen. De inzet? Kankerpatiënten één seconde lang de gelegenheid bieden om hun ziekte te vergeten en hun zorgeloosheid even terug te vinden. Het resultaat: een pakkende video die ondertussen al meer dan 16 miljoen keer werd bekeken op YouTube. Deze campagne viel eerder al uitgebreid in de prijzen tijdens internationale festivals (D&AD, Andy Award, One Show, New York Festival, …), en zo behoort "Al was het maar één seconde” tot de sterkste communicatiecampagnes wereldwijd. Een filmpje dus om te bekijken en te herbekijken op www.mimi-foundation.org.

Van ‘Al was het maar één seconde’ naar ‘ Al was het maar één euro’

Als ieder keer dat het filmpje werd bekeken één euro zou opbrengen, dan zou de Stichting Mimi Ullens verschillende nieuwe welzijnscentra kunnen openen. Het is precies in die context dat de Stichting nu een nieuwe campagne lanceert: ‘Al was het maar één euro’. Het doel? De vrijgevigheid van het grote publiek aanspreken. De Stichting ontvangt geen enkele overheidssubsidie. De werkingsmiddelen zijn allemaal afkomstig van privégiften. De uiteindelijke doelstelling? Nieuwe centra openen in de grote oncologie-centra van België. Vandaag is er plaats voor 15.000 patiënten per jaar en dat is al goed, maar toch verre van voldoende omdat het aantal patiënten stijgt. De Stichting Mimi Ullens steunen kan heel eenvoudig en online, via een bezoek aan de website www.mimi-foundation.org. Vanaf 40 euro zijn giften fiscaal aftrekbaar, zowel voor particulieren als voor rechtspersonen. Dankzij die aftrek kunnen schenkers 45% van hun gift recupereren.

Maar wie is MIMI?

De Stichting Mimi Ullens werd opgericht in december 2004 op initiatief van Myriam Ullens de Schooten. Ze is ontstaan uit de overtuiging dat het gevecht tegen kanker zich op verschillende fronten situeert. Esthetische zorgen en psychologische ondersteuning zijn onlosmakelijk verbonden met kanker: zorg voor jezelf houdt ook zelfwaardering, moed, en kracht in ... onmisbaar om de ziekte te overwinnen. Dat is de reden waarom de Stichting welzijnscentra implementeert binnen de oncologie-diensten van de ziekenhuizen waarmee het samenwerkt. Specifieke schoonheidsbehandelingen, massagetherapie, kapseladvies, steun bij de financiering van een pruik indien nodig en psychologische begeleiding worden gratis aangeboden aan patiënten. Bijna 15.000 patiënten per jaar, mannen en vrouwen, getroffen door alle types van kanker, kunnen rekenen op de steun van de Stichting. Die is aanwezig met 7 centra in Europa (België, Frankrijk en Zwitserland).

 

Palmarès complet de la vidéo « Ne serait-ce qu’une seconde »

1 Gouden Leeuw in de categorie "Promo & Activation"

3 Zilveren Leeuwen in de categorie "Lions Health"

1 Zilveren Leeuw in de categorie "Outdoor Lions"

2 Zilveren Leeuwen in de categorie "Branded Content & Entertainment Lions"

1 Zilveren Leeuw in de categorie "Titanium & Integrated Lions"

1 Zilveren Leeuw in de categorie "Film"

 

Technische fiche van de campagne "Al was het maar één seconde »

Bureau: Leo Burnett Frankrijk

Directeur: Xavier Beauregard

Voorzitter : Jean-Paul Brunier

Art Director : Stéphanie Thomasson

Copywriter: Stéphane Gaubert

Account Managers : Elise Ziri Bret, Cécile Balut, Valerio Pasqualini

Art buyer : Claire Sougy

Fotograaf : Vincent Dixon

Kappers: Gregory Kaoua, Christophe Martinez

Grime : Philippe Meysmans, Laura Noben , Marie-Claire Vervaene

Styliste : Chantal Bourbigot

Fotobewerking : Kilato

Productie : Prodigious, Pierre Marcus

Regisseur : Coban Beutelstetter

TV Producer : Elisabeth Boitte, Antoine Grujard

Post-producer : Franck-Hervé Marc, Antoine Daubert, Sophie Leger

Muziek : Prodigious, Laurent Favard

 

 De Stichting in het kort:

  • 5 centra in België (Gasthuisberg in Leuven, het UZA in Antwerpen, Sint-Elisabeth, Sint-Michel en Sint-Luc in Brussel)
  • 2 centra in Europa (Sion & Marseille)
  • Ongeveer 15.000 patiënten per jaar voor alle types kanker
  • Geen enkele overheidssubsidie
  • Middelen volledig afkomstig van de vrijgevigheid van het grote publiek

 

 Kanker in cijfers:

 In België stijgt, net zoals overal trouwens, het aantal kankergevallen:

  • In ons land wordt jaarlijks 60.000 keer een nieuwe diagnose vastgesteld
  • In Europa zijn er 2,5 miljoen nieuwe gevallen per jaar
  • Wereldwijd is de verwachting dat er tussen nu en 2030 26 miljoen nieuwe gevallen zich zullen voordoen

Bron: Stichting tegen Kanker - OMS

 

PERSCONTACT

Wilt u meer informatie? Of interesse om de Stichting te steunen? Wilt u mediapartner worden van de Stichting Mimi Ullens? Of wenst u een interview met Myriam Ullens de Schooten?

Contacteer

Luc Engelbos – Blue Chilli

E-mail: luc@bluechilli.be – GSM: +32 495 30 29 99

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel