De échte stem van Luigi en broer Mario komt naar Brussel op 2 & 3 november

Charles Martinet, de stem van Mario en Luigi, zal aanwezig zijn op Japan Expo Belgium dat plaatsvindt van 1 tot 3 november in Tour & Taxis.

Maandag 14 oktober 2013 — Brussel, 14 oktober 2013 – Japan Expo Belgium opent zijn deuren voor het derde jaar op rij in Tour & Taxis, en dit van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november. Dit festival, dat de Japanse cultuur in de schijnwerpers zet, verwelkomt dit jaar een opmerkelijke gast, namelijk Charles Martinet. Zijn naam doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen bij wie er niet mee vertrouwd is, maar deze Amerikaanse komiek verzorgt al meer dan twintig jaar de stemmen van onder andere Mario en zijn jonge broer Luigi. Zijn komst naar België kadert in ‘Het jaar van Luigi’, georganiseerd door Nintendo. In het kader daarvan zal hij aanwezig zijn op Japan Expo Belgium.

Luigi, de kleine broer van Mario

Luigi verscheen voor het eerst in het beroemde game Mario Bros, dat uitkwam op 14 juli 1983. Sindsdien dook Luigi op in verschillende games, maar het personage bleef vaak nog op de achtergrond. Hoewel hij in verschillende games verschijnt, blijft hij een beetje verlegen. Maar in 2013 speelt Luigi eindelijk de hoofdrol in verschillende games. In het spel ‘Luigi’s Mansion 2’ voor Nintento 3DS is onze held, volledig in het groen gekleed, in een nieuw, spookachtig avontuur terechtgekomen. Beter nog, in de extra content New Super Luigi U bij het spel New Super Mario Bros. U, krijgt hij de hoofdrol en niet zijn broer. Uiteraard zien we Luigi later dit jaar nog terug in spelen als SUPER MARIO 3D WORLD voor Wii U en Mario Party: Island Tour voor Nintendo 3DS. Er staat dus nog heel wat op het programma voor de jonge broer van Mario die dus in de spotlight gezet wordt in ‘Het jaar van Luigi’ van Nintendo.

Charles Martinet : de stem van Luigi

Charles Martinet werd geboren in San Jose in Californië en spreekt perfect Engels, Spaans en Frans. Na zijn studies ‘Dramatische kunsten’ speelde hij mee in verschillende toneelstukken en leerde zo de kneepjes van het vak. Hij leerde er controle, beweging, zang, mime, verschillende speeltechnieken en ontdekte er zijn aangeboren talent voor accenten en dialecten. Tijdens zijn carrière als komiek speelde hij meer dan 75 rollen op de scène, gaande van Shakespeare tot Noel Coward.

Charles spreekt al meer dan 20 jaar de stem van Mario in voor games van Nintendo, voor reclame en voor evenementen. Hij is ook verantwoordelijk voor de stem van Luigi, Wario, Waluigi, Baby Luigi, Baby Mario en nog anderen voor de Nintendo games. Hij speelde eerst de rol van Mario op shows met behulp van een real-time animatiesysteem, namelijk MIRT (Mario In Real Time), dat ontwikkeld is door Simgraphics in Passadena in Californië. Hierbij werden sensoren op het gezicht van de acteur gekleefd om zo de uitdrukkingen van de mond, de wangen en de bewegingen van de wenkbrauw te reproduceren. Op die manier kon hij Mario op het scherm begeleiden door contact te leggen met het publiek via camera’s en verborgen microfoons. Charles nam de rol van Mario op zich dankzij het MIRT-systeem op commerciële beurzen, promo-events en benefietacties voor Nintendo en de Starlight Fondation.

De animatietechnologie MIRT wordt tegenwoordig volledig gestuurd door de stem en werkt via internet. Hierdoor kan Mario op een televisiescherm verschijnen en communiceren met mensen, waar dan ook ter wereld, zelfs al blijft Charles thuis.

Charles verzorgde reeds de stemmen van verscheidene personages in cartoons en in meer dan 100 video games, waaronder de stem van de kat in de serie ‘The Cat in the Hat’, Parthunax in ‘Skyrim’, Orvus in ‘Ratchet & Clank’. Daarnaast leende hij zijn stem ook aan personages in spelen als ‘Lord of the Rings’, ‘Men in Black’, ‘Tiger Woods PGA Tour’ en nog veel meer. Charles werkte ook mee aan de productie van de 50e verjaardag van ‘War of the Worlds’ en vertolkte meerdere stemmen in ‘Mars Attack’ van Tim Burton en ‘Zodiak’ van David Fincher.

 

Noot voor de redacties

In het kader van ‘Het jaar van Luigi’, zal Charles Martinet aanwezig zijn op Japan Expo Belgium op 2 en 3 november. Als u hem graag wil ontmoeten op deze gelegenheid en hem wil interviewen, stuur dan een e-mail met uw volledige gegevens naar luc@bluechilli.be

 

Over Japan Expo Belgium

Tour & Taxis (Brussel) ontvangt sinds 2011 Japan Expo Belgium en verwelkomt daarbij enkele tienduizenden liefhebbers van de Japanse cultuur. Japan Expo Belgium biedt alle thema’s aan die hen een uitstekende reputatie bezorgd hebben: manga, animatie, vechtsport, speelgoed, video games, muziek, mode, film en natuurlijk ook de traditionele cultuur. Alles op één plek voor drie dagen waanzin. Naast het ontmoeten van gasten, het bekijken van exposities, defilés, conferenties of shows, is Japan Expo Belgium natuurlijk ook de ideale plek om je simpelweg te amuseren. Op het programma staan onder andere voorstellingen, karaoke, een quiz, wedstrijden, cosplay, demonstraties en initiaties van vechtsporten en nog veel meer. Talloze stands bieden een uitgebreid gamma van manga, DVD’s, kledij, accessoires en andere exclusieve goodies uit Japan aan. En wie honger heeft, kan genieten van de typisch Japanse keuken dankzij de aanwezige koks.

Meer info: www.japan-expo.be
Vind ons op Facebook: https://www.facebook.com/japanexpobelgium?fref=ts
Volg ons op Twitter: https://twitter.com/japanexpobe