De Europese financiële dienstverleners aan kop in de digitalisering van bedrijfskritische documenten

Maandag 25 november 2013 — Vilvoorde, 20 november 2013 – De Europese financiële dienstverleners maken meer dan gelijk welke andere industrie gebruik van de mogelijkheden van ‘Bigger Data’ de digitalisering van bedrijfskritische, papieren documenten voor zakelijke besluitvorming. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van Ricoh . De helft van de toonaangevende financiële dienstverleners (49 percent) stelde dat hun organisatie nu nog maar minder dan tien percent bedrijfskritische informatie enkel op papier bewaart, vergeleken met de sectoren onderwijs (37 percent), gezondheidszorg (39 percent) en de openbare sector (41 percent).

Dat alsmaar meer informatie wordt gedigitaliseerd, zal allicht worden ingegeven door het besef dat heel wat belangrijke informatie op papier ligt te ‘slapen’, terwijl die documenten zouden kunnen helpen om bedrijfsbeslissingen te nemen op basis van betere informatie. Bijna negen op tien (86 percent) financiële dienstverleners geloven vast dat historische gegevens over vroegere economische recessies ze hadden kunnen helpen om de huidige beter aan te pakken. Voor leidinggevenden in de openbare sector komt dit op 77 percent, in onderwijs op 78 percent en in gezondheidszorg op 79 percent. 

De digitalisering van bedrijfskritische documenten heeft ook een beduidend positieve impact op de werkingskosten. Meer dan een derde (35 percent) van de financiële dienstverleners gaven aan dat ze de kosten voor de opslag van hun papieren documenten terugschroefden tot minder dan vijf percent van de omzet. Daarmee laten ze de onderwijssector (11 percent), de openbare sector (13 percent) en de gezondheidszorg (26 percent) achter zich. 

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, zegt: “De zoom op het optimaliseren van bedrijfskritische documentprocessen zal bedrijven waardevolle inzichten bieden, om zo hun financieel en risicomanagement beter te ondersteunen. Als dit efficiënt wordt gekoppeld aan andere bedrijfsinformatie, aan de tendensen en aan lessen uit historische bedrijfskritische gegevens kan het een grote hulp zijn bij prognoses en investeringsbeslissingen. Zo zal de financiële dienstenindustrie goed voorbereid zijn op de toekomst.” 

Het ziet ernaar uit dat financiële dienstverleners hun bedrijfskritische papieren gegevens sneller verder zullen digitaliseren dan hun collega’s in onderwijs, gezondheidszorg en de openbare sector. Eén op vijf van de toonaangevende financiële dienstverleners verwacht dat hun organisatie deze documenten binnen het jaar volledig zal gedigitaliseerd hebben, vergeleken met zeven percent in de gezondheidszorg en onderwijs, en negen percent in de openbare sector. Het resultaat is dat de financiële dienstverleners de kosten verder zullen verlagen. De helft (48 percent) verwacht een besparing van vijf tot tien percent van hun jaaromzet.

Gryson gaat verder: “Dit is het moment voor financiële dienstverleners om zeker te stellen dat alle bedrijfskritische processen volledig geoptimaliseerd worden, als onderdeel van het digitaal transformatieproces. Naast de aanzienlijke kostenbesparing zullen professionals niet alleen sneller en vlotter toegang krijgen tot informatie, maar deze ook veel sneller delen dan vroeger. Dit zal het reactievermogen en de interne samenwerking verbeteren. Door de beoordeling van de relevante processen, de technologie en de toegang die de medewerkers hebben tot gegevens, zullen de financiële dienstverleners wendbaarder en concurrerender worden naarmate ze verder  vorderen in het digitale tijdperk.”

Voor een betere kijk op de effecten van technologiegestuurde verandering:

http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/benl/

 

| Over Ricoh |

 

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in het management van kantoortoestellen, oplossingen voor productieprinten, systemen voor document management en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde op 30 maart 2012 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1,903 miljard yen (ongeveer 23 miljard dollar en 18 miljard euro).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder vaak bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven om de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

| Over het onderzoek |

Het onderzoek werd gevoerd tijdens de maanden mei en juni van 2013 door Coleman Parkes Research en onder toezicht van Europe PLC.  De online enquête werd afgenomen bij 735 senior business en IT beslissingnemers uit 8 verticale markten; onderwijs, legal, voorzieningen/energie, gezondheid, overheid, retail, industrie en financiële diensten. Er waren  66 respondenten afkomstig uit financiële organisaties. De deelnemende respondenten kwamen uit het België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Scandinavië (Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken), Zwitserland en Rusland.