De maand juni staat in het teken van het milieu bij Ricoh Belgium

Vilvoorde, 4 juni 2014 – De zorg voor het milieu en duurzaamheid zijn geen holle woorden bij Ricoh Belgium. Al sinds 2006 staat 5 juni (United Nations World Environment Day) bij Ricoh synoniem voor de “Ricoh Eco Action Day”, een dag waarop alle bedrijven van de Ricoh Groep wereldwijd acties op poten zetten rond het thema milieu. 

 

Ricoh Belgium heeft beslist om net zoals vorig jaar niet voor één dag te kiezen, maar voor een volledige maand, die dan ook “Ricoh Global Eco Action Month” is genoemd.

Tijdens de hele maand juni staan er tal van activiteiten gepland die te maken hebben met het milieu en met duurzaamheid. Die vinden plaats in het Ricoh-gebouw in Vilvoorde met als thema “Sharing eco-mind together”.

Het 2014 thema

Het thema dit jaar is dus “sharing eco-mind together”: denk na over het milieu, handel zelf op een milieubewuste manier en laten we er samen voor zorgen dat de eco-boodschap verspreid wordt, van werknemer naar familieleden, vrienden, mensen in de gemeenschap en klanten.

5 juni: Ricoh Eco Action Day

De Werelddag voor het milieu is een belangrijk middel dat de Verenigde Naties inzet om wereldwijd het bewustzijn rond milieuthema’s aan te wakkeren. De Ricoh-groep wil in zijn totaliteit dit initiatief steunen en pakt daarom op 5 juni uit met een eigen “Ricoh Eco Action Day”. Precies op deze dag zullen de Ricoh-bedrijven overal ter wereld sensibiliseringsacties voor de milieuproblematiek opzetten.

Bij Ricoh Belgium staan er die dag verschillende activiteiten gepland:

  • Controle van de bandenspanning: iedereen krijgt de kans om zijn bandenspanning te laten controleren. Een band verliest elke maand ongeveer 0,15 bar. Dit is een normaal fenomeen, zelfs bij nieuwe wagens, maar het kan de gemiddelde chauffeur 10 liter per jaar aan extra benzine kosten en het verhoogt de CO2-uitstoot van het voertuig. Iedere chauffeur krijgt de resultaten mee op papier en door een regelmatige controle kan die tot 100 euro per jaar besparen.
  • Carglass: in samenwerking met Carglass® organiseren we een preventieve vlootinspectie. Hierbij worden alle voertuigen op mogelijke voorruitschade geïnspecteerd.
  • “Wear green”-actie: kom naar kantoor en draag die dag een groen kledingstuk of een groen item!
  • Make your eco-pledge! : welke eco-acties kan een werknemer zelf ondernemen? Werknemers kunnen hun eigen eco-beloftes kenbaar maken via de Ricoh Global Eco Action Pledge sheet.

Niet één dag... maar een hele maand!

Bij Ricoh Belgium staat de hele maand juni dus in het teken van het milieu en duurzaamheid, en ook de volgende acties staan nog op het programma:

  • 11 juni: Dag zonder lift: alle liften zullen deze dag worden geblokkeerd en de werknemers zullen allemaal gebruik maken van de trappen.
  • 13 juni: Natuurpunt – Educatieve workshop over klimaatverandering en biodiversiteit. Tijdens deze workshop vertelt Natuurpunt meer over de gevolgen van de klimaatverandering voor fauna en flora en de mens.
  • 16 juni (van 11u tot 13u): Workshop Oxfam Wereldwinkel: interactieve voorstelling van Fairtrade producten.
  • 20 juni: Natuurpunt – Educatieve workshop over biodiversiteit in de tuin. Tijdens deze workshop vertelt Natuurpunt meer over hoe je de biodiversiteit in de tuin kan versterken en legt Natuurpunt vanuit de fauna en flora een link naar klimaatverandering.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel