De persen van Ricoh krijgen dubbele erkenning van EDP

Vilvoorde - Ricohs marktleidende onderzoek en ontwikkeling kreeg een dubbele erkenning van de European Digital Press Association (EDP). Twee van de nieuwste oplossingen voor productieprinten van het wereldwijd opererende technologiebedrijf, de Ricoh Pro™ VC60000 en de Ricoh Pro™ C7100X, zijn bekroond met de eerste plaats in respectievelijk de categorie ‘Best Production Printer Web-fed’ van de officiële EDP Awards en de categorie ‘Best Production Cut-sheet Printer Light Production’.

Eric Gryson, CEO RICOH Belgium/Luxembourg, zegt: “In de maanden nadat we de Ricoh Pro VC60000 hebben gelanceerd, kregen we een goed beeld van hoe de markt steeds ontvankelijker wordt voor de mogelijkheden die hij biedt. In elk nieuw gesprek leren we meer over het bereik dat deze pers kan hebben. Inkjetpersen vervangen rotatieoffsetpersen en hybride printproductie voor toepassingen zoals direct mail, boeken en kranten, en ook het volume echt commercieel drukwerk groeit. Dat komt door de hogere kwaliteit, flexibiliteit en productiviteit die inkjetproductietechnologie biedt. De beoordelaars zijn het er duidelijk over eens dat de potentiële impact op de markt bijzonder boeiend is, en we vinden het fantastisch dat ze de Ricoh Pro VC60000 voor deze prestigieuze prijs hebben uitverkoren.”

De nieuwe generatie kleureninkjetpers Ricoh Pro VC60000 met doorlopende invoer maakt gebruik van Ricohs nieuwste generatie van DoD-printkoppen en hogedichtheidspigmentinkten. Deze nieuwe lang meegaande roestvrijstalen printkoppen van hoge kwaliteit, gekoppeld aan een unieke multi-drop inkttechnologie, kunnen fysieke resoluties tot 1200 bij 1200 dpi aan maar door het dynamisch variabel formaat van elke pixel, een significant hogere printkwaliteit wordt waargenomen. Met de optionele Undercoat-unit kunnen commerciële drukkers diverse soorten gestreken offsetpapier bedrukken met een uitvoerkwaliteit die vergelijkbaar is met wat je van offsetpersen kunt verwachten. Een optionele Inline Protector Coating-unit zorgt voor kras- en slijtvastheid om belangrijke documenten te beschermen.

De Pro VC60000 is ontworpen voor grafimedia, om te schitteren in DM, commercieel drukwerk en boekdruktoepassingen, mailings en marketingmaterialen, en heeft een nominale snelheid tot 120 meter per minuut. Het modulaire systeem is het meest veelzijdige kleuren inkjetproductiesysteem op de markt vandaag. De Pro VC60000 zal als dubbelzijdig printsysteem met hoge snelheden van bijna 100.000 A4-afdrukken per uur, perfect de vraag invullen naar hoge productiviteit bij commerciële drukkers. De Pro VC60000, gebaseerd op een open-standaardarchitectuur, maakt gebruik van een nieuw hoogkwalitatief Ricoh Digital Front End dat native ondersteuning biedt voor PDF, PDF/VT en AFP, samen met JDF/JMF en geavanceerde ondersteuning voor het kleurbeheer. Deze hoogpresterende DFE, geoptimaliseerd voor complexe datagestuurde grafische communicatie, beschikt over een gebruiksvriendelijke bedieningsinterface en geavanceerde mogelijkheden voor kleurbeheer.

De Pro VC60000 maakt gebruik van door Ricoh ontwikkelde duurzame printkoppen en pigmentinkten op waterbasis met een hoge viscositeit. Deze zorgen niet alleen voor een uitstekende beeldkwaliteit, ze stellen grafimediabedrijven ook in staat om de kosten te beheersen met een betrouwbaar systeem dat een maximale uptime biedt en tegelijkertijd de milieu-impact minimaliseert. Dankzij de mogelijkheid om premium output te realiseren op een breed scala aan media, waaronder ongecoate en zelfs gecoate offset-, digitale, behandelde en gerecycleerde media, blinkt het systeem uit in flexibiliteit. Dat is essentieel voor drukke printomgevingen.

De Ricoh Pro C7100X-serie van digitale kleurpersen met losse-velleninvoer levert printsnelheden tot 90ppm en ondersteunt media tot 360gsm. De verbeterde Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL)-technologie zorgt voor optimale beeldkwaliteit tot 1200 x 4800 dpi. Hij is leverbaar met de EFI Fiery E-43A of met de snellere en krachtigere Fiery E-83A printserver, terwijl Operator Replaceable Units (ORUs) daartoe opgeleide operatoren in staat stellen om meer dan een dozijn onderdelen die van cruciaal belang zijn voor betrouwbaarheid en beeldkwaliteit te vervangen, wat de uptime en de prestaties  optimaliseert.

Gryson vervolgt: “We zijn ook heel blij met de impact die de Pro C7100X op de markt heeft gehad. De Pro C7100X-serie is ideaal voor kleine tot middelgrote grafische bedrijven, direct mailers, servicebureaus, digitale drukkers en gecentraliseerde reprografische afdelingen, en bevat ook een vijfde kleurstation dat met transparante of witte toner kan worden gevuld. De eerste kan worden gebruikt voor spotlak of volvlaklak, de tweede maakt afdrukken van zeer hoge kwaliteit op transparante en donkere ondergrond mogelijk, wat de toepassingsmogelijkheden van deze bekroonde digitale pers aanzienlijk vergroot. Deze nieuwe serie van veelzijdige, verbonden persen biedt allerlei vooruitstrevende Print Service Providers de mogelijkheid hun klanten te verblijden met uitstekende printresultaten voor een heel scala van lagere-volumetoepassingen.”

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel