Dematerialisering: de Belgische Cosucra-groep vertrouwt Esker haar 15.000 leveranciersfacturen per jaar toe

Ter gelegenheid van de SAPience User Day die op 17 maart in Gent (België) zal plaatsvinden, kondigt Esker, een toonaangevende wereldwijde leverancier van papierloze oplossingen voor documenten in de cloud, de ondertekening aan van een contract met de Cosucra-groep, producent van voedingsingrediënten. Met behulp van Eskers dematerialiseringsoplossing, volledig geïntegreerd in SAP, zal Cosucra de invoertijd van zijn leveranciersfacturen kunnen verminderen, zijn valideringsproces automatiseren en geleidelijk papier kunnen afschaffen dankzij het implementeren van een legale digitale archivering. Met deze nieuwe handtekening wordt de aanwezigheid van Esker in België versterkt.

De Cosucra-groep, een historische speler in haar sector sinds 1852, wilde de behandeling van haar 15.000 jaarlijkse leveranciersfacturen optimaliseren door over te schakelen op een papierloze verwerking. Cosucra zocht vooral een oplossing die snel kon worden geïmplementeerd en eenvoudig was in het gebruik, kon worden gekoppeld aan zijn nieuwe SAP-systeem en ook de verwerking van andere administratiestromen aankon.

Na een verkenning van de markt heeft Cosucra Esker verkozen, om verschillende redenen, zoals Fabien Caré, Supply Chain & ICT Manager van de groep, uitlegt: “Esker trok onze aandacht met zijn SAP-expertise, maar ook doordat het een archiveringssysteem in lijn met de Belgische fiscale wetgeving aanbood. Ook zijn intelligente oplossing voor het vastleggen en terugvinden van gegevens, waarvoor geen apart uitleesmaker per leverancier nodig is, vonden we aantrekkelijk, doordat we daarmee menselijke interventie van onze teams voor het verwerken van leveranciersrekeningen aanzienlijk kunnen verminderen.”

Van volledig met de hand tot volledig automatisch

Tot nu toe werden Cosucra leveranciersfacturen handmatig ingevoerd in SAP. De gegevens werden een voor een gecontroleerd, vervolgens werd de originele factuur opgestuurd ter validatie op papier en ten slotte lokaal gearchiveerd.

Door de oplossing van Esker te gebruiken zal de Cosucragroep al die handmatige processen kunnen stroomlijnen en automatiseren, van het valideren van de gegevens van leveranciersrekeningen tot het elektronisch archiveren ervan.

“Vóór de dematerialisatie was het invoeren van leveranciersfacturen bewerkelijk en ging er intern veel papier om. Voor de mensen van de boekhouding was dat een saaie klus, want ze moesten alles met de hand doen,” aldus Fabien Caré.

Een geschatte tijdswinst van 30 %

Onder de door Cosucra verwachte voordelen kunnen we deze noemen:

  • Terugdringen van tijd en vergissingen bij het invoeren door het automatisch lezen en invoeren van factuurgegevens en die te matchen met de bestaande aankooporder (60% van de gevallen);
  • Snellere validering van de facturen door de introductie van een elektronische en automatische workflow;
  • Vermindering van papierverbruiken en handelingen;
  • Eenvoudiger en makkelijker verwerking en follow-up van dossiers door de wettelijke elektronische archivering van facturen;
  • Beter zicht op cashflow en openstaande facturen op elk moment door de managementtools van de oplossing.

“Dit project binnen de Cosucra-groep versterkt onze aanwezigheid in België als expert van dematerialisering van documentprocessen in een SAP-omgeving,” benadrukt Adelin Odent, Territory Manager BeLux.

 

| Over Cosucra |

Cosucra produceert natuurlijke ingrediënten sinds 1852. Maar we zijn niet alleen een leverancier van ingrediënten. Wij werken samen met onze klanten, door onze marktkennis door te geven, grote klinische studies op te zetten en onze ervaring met regelgeving met hen te delen, om zo hun bestaande producten te verbeteren of er nieuwe te ontwikkelen. Onze samenwerking met meer dan 400 producenten van levensmiddelen, goed voor wereldwijd meer dan 1.000 toonaangevende producten, bewijst dat Cosucra actief samenwerkt met zijn klanten, vanaf de ontwikkeling van het concept tot het op de markt brengen van het product: de natuur cultiveren om de gezondheid te verbeteren.

Ons assortiment: Fibruline® - Inuline van cichorei, Fibrulose® - Oligofructose van cichorei, Pisane® - Erwteneiwittenisolaat, Swelite® - Erwtenvezel, Exafine® - Interne erwtenvezel, Nastar® - Natief erwtenzetmeel

 

| Over Esker |

Esker is een toonaangevende wereldwijde leverancier van dematerialisering voor documenten in de cloud.

Omdat bedrijven nog steeds te veel gebukt gaan onder het gebruik van papier, biedt Esker hen de mogelijkheid om de verwerking van hun  administratie te dematerialiseren: aankooporders, leveranciersfacturen, klantenorders, klantenfacturen, klachtenbehandeling... De software-oplossingen van Esker zijn geschikt voor alle omgevingen: geografische, reglementaire, technologische.

Esker-oplossingen worden gebruikt door meer dan 11.000 klanten wereldwijd, van kmo’s tot grote groepen, waaronder Arkadin, Groupe Bel, bioMerieux, Bayer, Direct Energie, Léa Nature, Sanofi, Staci, Vaillant Group en Whirlpool.

Met een omzet van € 46.200.000 in 2014, waarvan 65% voor zijn cloud-oplossingen, staat Esker op de 22ste plaats van Franse softwareproducenten en op de derde in de regio Rhône-Alpes volgens de ranking Truffle 100 France 2014.

Esker, met vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië/Pacific, is een van de internationaal prominentste Franse softwareproducenten: 65% van zijn omzet wordt buiten Frankrijk gerealiseerd, waarvan 40% in de VS. .

Esker staat genoteerd op de NYSE Alternext in Parijs (code ISIN FR0000035818) en is in het bezit van het label voor innovatieve bedrijven toegekend door OSEO (nr. A1209022V).

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel