Exclusief portret van Contador: Saxo Bank presenteert film vlak voor de start van de Ronde van Frankrijk

Vrijdag 28 juni 2013 — Aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk blikt de tweevoudige winnaar Alberto Contador terug op zijn carrière en spreekt hij zijn ambitie uit om een derde keer die Ronde te winnen. In een filmpje van het Saxo Cycling Film Project (www.saxocycling.com) spreekt hij over zijn beginjaren. Hoe hij zelf verbaasd was dat hij voor de fiets koos nadat hij eerst andere sporten had geprobeerd. Meteen kreeg hij het hard te verduren, want hij moest zich behelpen met de oude fiets van zijn broer, terwijl zijn concurrenten die wel met nieuwe exemplaren reden hem daarmee uitlachten.  

Contador: “Toen ik vijftien jaar oud was ben ik eigenlijk pas met wielrennen begonnen. Precies omdat ik over die oude fiets van mijn broer beschikte en niet de middelen had die anderen wel hadden, heb ik mij gefocust op een punt dat ik nooit had gedacht te kunnen bereiken en waardeer ik ten zeerste alles waardeer wat ik vandaag heb.

Net voor de start van de 100ste Ronde van Frankrijk praat de Spanjaard, kopman van het Team Saxo-Tinkoff, verder over de vitale rol die het team voor he m speelt, en over zijn hoop voor een derde ritzege en het belang van zijn fans. In het filmpje zegt Contador dat hij alles wil doe nom een nieuwe eindzege te pakken.

Prioriteit is de Ronde

Zonder twijfel is de Ronde van Frankrijk mijn absolute doel dit seizoen. Ik zal alles geven wat ik in mij heb. Ik moet mezelf vee ontzeggen om dit te bereiken. Maar wielrennen is nu een maal een ‘way of life.”

De film over Contador is de negenden in een reeks van tien videoportretten over het Team Saxo-Tinkoff. De regie was in handen van Jim Piercy en het camerawork is van Fredrik Clement. De films geven een blik achter de schermen aan de vooravond van een historische Ronde van Frankrijk. Verder schetsen de films parallellen tussen de rijders enerzijds en traders anderzijds. Beiden vallen ze terug op een massa data en informatie, moeten ze in staat zijn om snel te reageren en moeten ze volledig kunnen vertrouwen op hun materiaal om resultaten te boeken.

De laatste video zal een compilatie zijn van iedereen die aan bod kwam en wordt gelanceerd op 2 juli, de dag van de ploegentijdrit.

Klik hier voor de film: www.saxocycling.com