Experts vertellen over de trends die van grote invloed zullen zijn op banken, overheidsinstellingen, ziekenhuizen en universiteiten

Werkplekdeskundigen uit een cross-sectie van bedrijfstakken onthullen de toptrends die van invloed zullen zijn op onze manier van werken in de komende 10 tot 15 jaar. 

In een nieuw whitepaper over ‘The Future of Work’, samengesteld door Economist Intelligence Unit en gesponsord door Ricoh Europe, voorspellen toonaangevende deskundigen uit de wetenschap en het bedrijfsleven de belangrijkste factoren die een impact zullen hebben op onze toekomstige werkomgevingen, en die deze zullen vormgeven.

De drie belangrijkste trends wijzen gezamenlijk naar een toekomst die in toenemende mate geautomatiseerd en mobiel is, en waarin de werknemers onder leiding staan van een nieuw soort manager. Een online enquête onder 500 beslissingnemers in het bedrijfsleven laat drie belangrijke trends zien die de grootste invloed zullen hebben op de toekomst van werk:

  • Overal ergonomie: werk wordt in toenemende mate gedigitaliseerd en er kan overal gewerkt worden, van thuiswerkplekken tot openbare ruimtes.
  • Automatisering: het automatiseringsproces leidt ertoe dat sommige banen overbodig worden. Wat overblijft is creativiteit en sociale intelligentie.
  • Veranderende werkpatronen: managers zullen doeltreffender moeten worden in talentontwikkeling om het langetermijnsucces van het bedrijf veilig te stellen.

Eric Gryson, CEO RICOH Belgium/Luxembourg, zegt: Bedrijven moeten, als onderdeel van hun langetermijnvisie, de integratie van toekomstige technologieën voorbereiden. Dit kan alleen als zij beschikken over de capaciteit en de middelen om relevante ondersteunende processen te optimaliseren voorafgaand aan deze integratie. Zo wordt de basis gelegd voor nieuwe manieren van werken en wordt een werkomgeving gecreëerd waarin samenwerking centraal staat, een omgeving die het makkelijker maakt om talent aan te trekken en te behouden. De houding en kwaliteiten van managers zijn hierin cruciaal. Hun verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling en empowerment zal in toenemende mate een cruciale rol gaan spelen in het toekomstige succes van het bedrijf.

Naast de belangrijkste algemene trends die van invloed zullen zijn op alle bedrijfstakken, werpt het whitepaper een meer gedetailleerde blik op de toekomst van banken, overheidsinstellingen, ziekenhuizen en universiteiten. Een aantal inzichten over deze hoekstenen van veel Europese samenlevingen werden vastgesteld:

  • Baanbrekende automatiseringsprocessen bij banken waardoor de focus komt te liggen op het optimaal benutten van menselijke kwaliteiten.
  • Overheidsmedewerkers die digitaal samenwerken vanaf verschillende locaties, terwijl de werkomgeving steeds verder verandert
  • Ziekenhuizen die vertrouwen op veelzijdige en zeer flexibele medewerkers, terwijl de druk van stagnerende budgetten en een groeiend aantal patiënten met complexe aandoeningen alleen maar toeneemt.
  • Universiteiten die flexibeler gaan werken om studies te bieden die beter aansluiten op de arbeidsmarkt

Gryson gaat verder: Terwijl het nog even afwachten is welke specifieke trends de grootste invloed zullen hebben, kunnen we er wel zeker van zijn dat werkomgevingen in de komende 10 tot 15 jaar, dankzij de eisen van het digitale tijdperk, meer verbonden zullen zijn en hogere mate van veranderlijkheid en samenwerking zullen laten zien.

Download het whitepaper op http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/benl

 

Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel