Het eerste 5* boetiekhotel benoorden Parijs opent zijn deuren in april 2015 in Vieux-Lille

In april 2015 krijgt de hoofdstad van Frans-Vlaanderen haar eerste vijfsterrenboetiekhotel, een nieuw prestigieus adres in het hartje van Vieux-Lille. Het Clarance Hôtel Lille ontvangt zijn gasten in een oud voornaam herenhuis uit de achttiende eeuw, dat in hedendaagse zin gerenoveerd werd. Deze parel telt negentien kamers en suites, en heeft voorts een gastronomisch restaurant, twee vergaderzalen en een oase van groen van 300 m² te bieden. Op het programma voor wie de reis aanvaardt: Franse levenskunst, uiterst persoonlijke verzorging en respect voor het milieu in een geest van slow travel.

Luxe, rust en genot: een verblijf in het hart van de hoofdstad van Frans-Vlaanderen

Zodra ze een voet over de drempel hebben gezet, worden reizigers op zoek naar authenticiteit ontvangen door het portret van Clarance, de meesteres van het pand. Origineel parket, gebeeldhouwde plafonds en schrijnwerk de l’époque accentueren de elegantie van de architectuur. De Clarance-suite is echt een juweeltje, met eigen trap, na beklimming waarvan je een overrompelend schouwspel wacht: een panoramisch uitzicht over de daken van Lille. Architecte Anne-Sophie Bettremieux en binnenhuisontwerpster Sophie Lavigogne hebben dit prachtige bouwwerk, in 1736 opgetrokken door de hertog en de hertogin van Hespel, heel zijn luister van weleer teruggegeven. Twee ontvangstsalons en een verzameling hedendaagse kunstwerken maken deze uitnodigende en geraffineerde vertrekken helemaal af. Aldus opgetuigd maakt het Clarance Hôtel Lille zich op om een internationale, veeleisende clientèle te ontvangen die prijs stelt op de luxueuze hotelervaring. Bereid je voor op een heel nieuwe reis: die naar tijd voor jezelf!

 

Biogroentetuin, gastronomische keuken, bibliotheek met beeldhouwwerk… een lofzang op het langzame leven, nieuwe luxe voor de reiziger

Bij Clarance is het goed de tijd nemen en flaneren. In de privétuin, waar de tijd opgeheven lijkt – de klok van de Sainte-Catherinekerk is blijven stilstaan –, of in de bibliotheek met haar houten beeldhouwwerk, een waar juweel van schijnwerkerskunst, is elk verblijf bij Clarance een geheel nieuwe ervaring. Het etablissement, genesteld als het is in een oase van rust, verbindt zich tot werkelijk respect voor het milieu: het Clarance Hôtel Lille is op weg naar een Green Globe*-certificering.

 

La Table van Nicolas Pourcheresse

In het gastronomische restaurant, toevluchtsoord voor genieters, kan de getalenteerde Noordfranse chef Nicolas Pourcheresse zijn verbeelding ruim baan geven. Als jongste met een ster bekroonde chef van Frankrijk in 2005, kandidaat in het zesde seizoen van Top Chef en voormalige chef van Meert, componeert hij voor de gasten van Clarance een “wilde, pure en ruwe keuken”. Toegankelijk en met de nadruk op streekproducten begint zijn werk in de tuin: een biogroentetuin, een boomgaard en een bijenkorf, ware schatten waarin hij kan snuffelen om een unieke kaart samen te stellen

 

Een nieuw adres in Vieux-Lille, de historische en toeristische wijk van de Europese metropool.

Het Clarance Hôtel Lille ligt in de rue de la Barre, in het hart van de wijk Vieux-Lille, op de lijst van historische monumenten. Het is het ideale vertrekpunt voor toeristen om de stad en haar bezienswaardigheden te gaan ontdekken – de Grand’Place, de Opéra, de Vieille Bourse, het Hospice-Comtesse, patisserie Meert of de Citadel… – alvorens ze zich overgeven aan een rondje shoppen in de meest prestigieuze boetieks en ten slotte gaan dineren in een van de beste gastronomische restaurants. De metropool van Lille, steeds gezochter omwille van zijn cadre de vie, zijn dynamische uitstraling en zijn flamboyante architectuur, is zeer snel te bereiken vanuit de grootste Europese hoofdsteden: Brussel (40 minuten), Parijs (1 uur), Londen (1 uur 30) en Amsterdam (2 uur 40)

 

De geschiedenis van het Clarance Hôtel Lille: de wedergeboorte van een plek… en van haar eigenares

Het Clarance Hôtel Lille, volkomen onafhankelijk, is de vrucht van de verbeelding, de hartstocht en de wil van één vrouw: Aurélie Vermesse, die in het geheel niet voor de hotellerie in de wieg was gelegd. Haar carrière begon bij Danone, later ging ze naar Auchan en Mc Cain, waar ze consumentenmarketing deed. Ten slotte zou ze algemeen directeur worden bij de groep Mäder, internationaal producent van industriële verf. Na een weekend in een kasteelherberg bij Reims, in 2011, neemt ze het besluit haar leven een andere wending te geven en haar instinct te volgen. En dat doet ze: Aurélie Vermesse neemt ontslag als directeur bij Mäder, schrijft zich in voor een MBA aan de Essec en houdt haar project in 2013 ten doop. In augustus 2014 neemt de droom concrete gestalte aan door de aankoop van een voornaam herenhuis in Vieux-Lille, dat van onder tot boven gerestaureerd moet worden. Omringd door een team van professionals en haar kinderen staat Aurélie tegenwoordig aan het hoofd van haar eigen vijfsterrenhotel en van een ambitieus project van meer dan 6 miljoen euro.

 

Praktische informatie:

Adres: 32 rue de la Barre 59 000 LILLE

Opening: April 2015

Reserveren: www.clarancehotel.com

Contact: clarance@clarancehotel.com

Prijzen: vanaf 170€

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel