Het kabinet van Minister Onkelinx gebruikt de IT Security Box van Ricoh om zijn data te bewaren

Vilvoorde, 22 mei 2014 – Case Study : Het Kabinet van de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx vertrouwt op Ricoh om zijn computergegevens te beschermen.

Het kabinet van de Minster van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Laurette Onkelinx, beschikte niet over een geautomatiseerd back-upsysteem. Voor sommige professionele tools, zoals e-mail, was er wel een back-upsysteem, maar er bestond niets om de beschikbaarheid van werkdocumenten te garanderen die waren opgeslagen op de harde schijven van de computers van de kabinetsleden. Maar het is essentieel voor het functioneren van het kabinet dat er de zekerheid is dat alle documenten beschikbaar blijven, ongeacht wat er ook gebeurt, en om de goede werking ervan blijvend te verzekeren. Geen van de eerder voorgestelde oplossingen aan de IT Manager van het kabinet, Jean-Paul Lebens, wist hem te overtuigen, tot hij de troeven van de IT Security Box van Ricoh ontdekte.

Performante back-up software en een extreem veilige kluis

Het IT Security Box-gamma van Ricoh stelt opslagoplossingen voor data voor, en dat aangepast aan de specifieke behoeften van de klanten. Deze nieuwe generatie van back-upsystemen is uniek op de markt: het combineert namelijk performante software voor opslag en datarecuperatie met een waterdichte en brandwerende kluis met een hoge weerstand.

Dankzij dit toestel hoeft Jean-Paul Lebens zich niet langer zorgen te maken bij een diefstal of het verlies van een laptop van een kabinetsmedewerker, of zelfs simpelweg bij een crash van een harde schijf: de gevoelige informatie van het kabinet is versleuteld en gecomprimeerd alvorens ze wordt bewaard. Geen risico’s meer op dataverlies dus dankzij een dergelijk niveau van beveiliging.

Beveiligd gebruik op alle platformen

Een ander voordeel voor de IT-manager van het kabinet: een tool die werkt voor alle platformen. De IT Security Box maakt het mogelijk om de data op de computers van het kabinet te beveiligen, ongeacht of die nu draaien op Windows, Mac OS of zelfs Linux. Dat alles zonder dat dit een impact heeft op het werk van de kabinetsmedewerkers: de werking van de IT Security Box is geoptimaliseerd om het personeel niet te hinderen bij hun dagdagelijkse taken.

De installatie van het systeem is ook zonder de minste problemen verlopen: “snel en eenvoudig” aldus Jean-Paul Lebens. Hij kreeg eerst een opleiding zodat hij probleemloos de toestellen voor het kabinet kon installeren en configureren. Het is ook hij die, in samenwerking met de gebruikers, de parameters voor de back-up vastlegt zoals het tijdstip en de frequentie.

De IT Security Box heeft een stevige troef: het is een echte antidiefstalkluis, bovendien schokbestendig en bestand tegen brand en overstromingen. Een zeer belangrijk voordeel voor het kabinet van Onkelinx, en dit heeft duidelijk bijgedragen aan de keuze voor deze oplossing om de gevoelige data van het kabinet te beveiligen.

Jean-Paul Lebens, de IT Manager van het kabinet van de Minister Laurette Onkelinx, vat zijn keuze voor de IT Security Box als volgt samen: "We waren op zoek naar een betrouwbare, snelle en flexibele oplossing die ons in staat stelt om alle bestanden te herstellen in geval dat nodig zou zijn. Bovendien is de beveiliging die een echte kluis biedt een troef die ons overtuigde om te kiezen voor de oplossing van Ricoh. En nu we ze in gebruik hebben, zijn we er zeer tevreden over. De installatie is ook probleemloos verlopen en de beveiliging van de werkdocumenten van de kabinetsmedewerkers is verstevigd.”

Meer Info over de IT Security Box hier.

 

Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel