Het paardenspektakel Cadre Noir de Saumur komt naar Brussels Expo, op 22 en 23 november 2013

Donderdag 27 juni 2013 — Solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth begeleiden dit paardenevenement dat zo een totaalspektakel wordt dat sport, cultuur en muziek combineert
 

Brussel, 27 juni 2013 - De beroemde Nationale Franse Paardrijschool van Saumur, “Le Cadre Noir”, komt naar Brussel voor twee unieke optredens, waarbij het de steun krijgt van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Dit uitzonderlijke evenement vindt plaats in Brussels Expo op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2013. Deze unieke mix van paarden en klassieke muziek zorgt voor een uitmuntend spektakel vol precisie en technisch meesterschap. Dit evenement is een organisatie van Verhulst Events & Partners.

Al sinds 1815 is het Cadre Noir de Saumur het uithangbord van de Franse Ruitersport. Oorspronkelijk was de school bestemd voor de Franse cavalerie, vandaag de dag draagt ze trots het gewicht van de eeuwen werk, techniek en grote namen die het in 2 eeuwen heeft voortgebracht.

En unieke combinatie van paarden …

Tijdens deze uitzonderlijke voorstellingen krijgen de Belgische toeschouwers het allerbeste voorgeschoteld op het gebied van sport en paardenspektakel. Zij zullen kunnen genieten van verschillende scenes die het Cadre Noir zo’n uitstekende reputatie hebben bezorgd. Sprongen aan de hand, lange teugels en hindernissen, vrije spongen … allemaal disciplines die te bewon deren vallen tijdens deze twee bijzondere gala-avonden.

… en klassieke muziek

In 2008, tijdens de vorige passage in Brussel, werd het Cadre Noir de Saumur vergezeld door de Amerikaanse sopraan Julia Migenes, het Ensemble Orchestral de Bruxelles, en het Koor van de Europese Unie. Dit jaar zal de show muzikaal worden versterkt door de Solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Ensemble Orchestral de Bruxelles onder leiding van dirigent Jacques Vanherenthals. Alles draait rond één van de grootste componisten in de geschiedenis van de muziek: Ludwig von Beethoven. Deze muzikale begeleiding ondersteunt het visuele karakter van de uitzonderlijke paardendressuur.

Noot van de redactie:

De twee voorstellingen van Cadre Noir de Saumur vergezeld door de Solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth zullen plaatsvinden op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2013 in Brussels Expo (Paleis 7 – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel) om 20 uur (te bevestigen). Tickets zijn te koop via www.sherpa.be of per telefoon op het nummer 070/25.20.20. Voor de VIP-arrangementen : www.verhulst.be of 02/657.90.70.

Voor uw agenda: De persconferentie en de officiële voorstelling staat gepland op 10 september 2013. Een persbezoek is ook voorzien tijdens de generale repetitie van Cadre Noir de Saumur, en dat op woensdag 20 november 2013. De praktische regelingen zullen later nog meegedeeld worden.

Over Cadre Noir de Saumur

www.cadrenoir.fr

Opgericht in 1815, vlak na de Napoleontische oorlogen, was het Cadre Noir de Saumur in eerste instantie bedoeld als een school om cavaleristen en paarden op te leiden in de oorlogskunsten. Met de intrede van steeds meer mechanische instrumenten in oorlogen en de opkomst van de paardensport als tijdverdrijf, is de rol van de school door de jaren heen geëvolueerd. Frankrijk wilde al zijn kennis over paardrijkunst op één enkele plaats centraliseren en de keuze viel als snel op Saumur. Vandaag is deze site Cultureel Werelderfgoed en de ENE (Ecole Nationale d’Equitation) telt nu een corps van 40 stalmeesters-lesgevers, ieder met een eigen kennis en een culturele dimensie om door te geven. Deze stalmeesters beheersen perfect de dressuur van hun wedstrijdpaarden, en geven mee uitstraling aan de Franse rijschool via hun voorstellingen in het buitenland.

 

Over de Muziekkapel Koningin Elisabeth

www.cmre.be

De Muziekkapel Koningin Elisabeth werd opgericht in 1939 om jonge talenten te vormen. Sinds 1956 is het een volwaardig opleidingsinstituut en ontvangt het een 15-tal muzikanten in residentie, iedere begeleid door een lesgever van hun keuze. In 2004 werd het project grondig vernieuwd, waardoor het nu op de volgende twee pijlers berust. Enerzijds de opleiding op hoog niveau in 5 disciplines (zang, viool, piano, cello en kamermuziek) en anderzijds is er de culturele integratie. De Muziekkapel Koningin Elizabeth wil zich meten met de beste vormingscentra voor jong muzikaal talent. Daarvoor ontvangt ze jaarlijks een vijftigtal jonge talenten in residentie, en werkt ze samen met elitemuzikanten voor zijn corps van lesgevers.

 

Over l’Ensemble Orchestral de Bruxelles

www.ensembleorchestraldebruxelles.be

Deze vzw zag het licht in 1994. Het ensemble beantwoordde aan een culturele nood in de regio Brussel-Hoofdstad en Wallonië. Dit jonge en dynamische orkest brengt professionele muzikanten met een ruime orkestervaring samen die, uit bezorgdheid om de kwaliteit van orkestmuziek te blijven behouden, de passie van hun beroep overbrengen op jonge muzikanten die pas afstuderen aan de koninklijke conservatoria van België. Jacques Vanherenthals is de stichter, leider en artistiek directeur. Sinds zijn ontstaan heeft het Ensemble ongeveer 130 keer opgetreden, waarbij zo’n 190 virtuozen de kans kregen om als solist concerten te spelen. Opnames van deze optredens werden gemaakt door geluidsingenieur Yves Ghiot, en zo hebben ze meteen een visitekaartje op hun actief. Vandaag zijn er nog veel aanvragen in behandeling. Onder het peterschap van José Van Dam, die ook erevoorzitter is, is het Ensemble nu een ontmoetingsplek waar het veeleisende beroep van ‘orkestmuzikant’ en het in stand houden van de Europese orkesttraditie wordt voortgezet. Deze mix van generaties binnen het Ensemble stimuleert professionals om zichzelf altijd in vraag te stellen en is voor jonge muzikanten een dynamisch impuls om zich verder te blijven perfectioneren.

 

Over Verhulst Events & Partners

www.verhulst.be

60 jaar lang al organiseert evenementenbureau Verhulst Events and Partners de meest uiteenlopende bedrijfsevenementen: van productlanceringen waar niemand kan naast kijken over luxueuze bedrijfsfeesten tot de organisatie van onvergetelijke bedrijfsincentives… en zo veel meer. Evenementenbureau Verhulst Events and Partners beschikt over een uitgebreide catalogus van kant-en-klare bedrijfsevenementen in de culturele, sportieve en talloze andere sectoren. Maar Verhulst Events and Partners organiseert evengoed evenementen die volledig op maat van uw bedrijf of product zijn gesneden.