IDOL 3, een hit in de smartphonecharts met Top-Line-technologie

Zondag 1 maart 2015 — Mobile World Congress, Barcelona, 1 maart 2015 – ALCATEL ONETOUCH’ nieuwe IDOL 3 smartphone zit vol neusje-van-de-zalm-onderdelen en -software, ontworpen met partners die aan de top staan in hun vakgebied. Bekroonde JBL-audio met twee front-facing speakers en Clari-Fi-technologie. Technicolor Color Enhance-technologie. En een 13-Mpxl camera achter met een sensor van de volgende generatie. Plus een functie exclusief voor de IDOL 3: hij is 100 procent draaibaar, zodat gebruikers hun telefoon ondersteboven kunnen houden; de IDOL 3 gebruikersinterface past zich automatisch aan.

Pump Up the Volume

Een geïmproviseerde beach party. Rondhangen in het park met vrienden. Een schaars gemeubileerde loft. Iemand moet voor wat geluid zorgen! IDOL 3’s op maat gemaakte, bekroonde JBL-audio met Clari-Fi-technologie geeft gebruikers de kracht van professionele hi-fi audio-onderdelen in de palm van hun hand, om hun eigen muziek te spelen of nummers te streamen over de ether. De twee (ja, twee) voorste luidsprekers zorgen voor een 3D surround-soundervaring. Met de ONETOUCH MIX-muziekapplicatie kunnen audiofielen de tracks zelf mengen (of het overlaten aan de app), met behulp van gedownloade of online muziek. IDOL 3 staat klaar om te feesten. Altijd. Overal.

Hit Me With Your Best Shot

Gaan stappen in de stad. Een straatscène in de nacht. Samenkomen met vrienden. IDOL 3 heeft het geknipt. Een hogeresolutie-, 13-Mpxl camera achter met een groot diafragma voor bij zwak licht. Een camera aan de voorkant met een brede (84°) kijkhoek voor selfies waar de hele bende op staat. Fast Face Focus-software detecteert gezichten in 0,15 seconden. Scherpe HDR realtime video met 30 beelden per seconde. Auto Scene Detection past automatisch het contrast, belichting en kleuren aan om telkens weer, onder alle omstandigheden, de beste foto’s te maken.

I Can See Clearly Now

Even kijken wat de score is. Dat tekstbericht lezen. Je ogen samenknijpen is niet nodig, zelfs niet bij fel zonlicht. Technicolor Color Enhance-technologie biedt uitstekende kleurweergave. Het scherm met hoge definitie geeft gebruikers een perfect zicht vanuit alle hoeken en door zijn verhoogde helderheid zorgt het voor kristalheldere leesbaarheid buiten, zelfs in fel zonlicht. Wat je een win-winsituatie zou kunnen noemen.

Rock Your World

En tussen haakjes, IDOL 3 heeft het helemaal, zelfs ondersteboven. De interface die zichzelf altijd weer bijstelt. Zelfs bij het uitvoeren van een kickflip met links achter. Of bij het rommelen in een tas vol make-upspullen en dossiers van het werk.

Pak de telefoon beet hoe je maar wilt. Inderdaad: 100% omdraaibaar. Een oproep beantwoorden, surfen op het web, een foto maken en muziek mixen met de rechterkant naar boven of ondersteboven. Het maakt niet uit welke kant gebruikers op gaan, hun scherm zal hen altijd recht aankijken.

A Tech-Stacked Deck

De ultraslanke smartphone is verkrijgbaar in twee maten, 4,7” en 5,5”. Hij is uitgerust met dual hifiluidsprekers, een 13-Mpxl camera achter, een groot diafragma voor opnamen bij zwak licht en een sensor die de bliksemsnelle reactiviteit van de camera mogelijk maakt. Het 4.7” model heeft een quadcore CPU en HD-scherm; de 5.5” heeft een octacore CPU en een full HD-scherm. Beide bieden 4G LTE-verbindingsmogelijkheid. Beide draaien op Android L. IDOL 3 heeft een symmetrisch ontwerp gekregen voor volledige omkeerbaarheid.

 

Drie vragen aan Francois Chambon, hoofd van Innovation Lab, ALCATEL ONETOUCH

1. Is er een kenmerk van de IDOL 3 waar u in het bijzonder de aandacht op zou willen vestigen?

Tegenwoordig gebruiken we onze smartphone als camera. Om de belangrijkste momenten van ons leven te vereeuwigen grijpen we naar onze smartphone, zonder er zelfs maar bij stil te staan. Daarom is het belangrijk om een geïntegreerde camera aan te bieden die snel scherp kan stellen, vooral om mensen vast te leggen, die altijd in beweging zijn. We zijn dus in zee gegaan met FotoNation om Fast Face Focus te maken, dat gezichtsherkenning mogelijk maakt in slechts 0,26 seconden. Nu kunt u prachtige foto's maken in iedere mogelijke situatie.

2. Het gerucht gaat dat IDOL 3 zal voorzien zijn van de nieuwste innovaties op audiogebied.

Reken maar. We hebben de muziekspeler van IDOL volledig herontworpen om er een leuk ding van te maken. Het omvat de toonaangevende streamingservices en laat gebruikers handmatig of automatisch hun muziek mixen. Tegelijk produceren de voorste stereoluidsprekers levensecht geluid dankzij een absolute tophifichip, Clari-Fi van Harman, die digitaal gecomprimeerde muziek verbetert; en 3D-audio, wat geweldig is als je films wilt bekijken.

3. ALCATEL ONETOUCH is het merk dat innovaties voor iedereen toegankelijk maakt. Kunt u ons een aantal concrete voorbeelden geven?

Zeker, een van de spannendste dingen die we de laatste tijd hebben geïntroduceerd is de bekroonde WATCH, een prachtig ontworpen, multifunctionele SmartWatch die een fractie kost van vergelijkbare producten. Om te zwijgen van onze goedkope PIXI-lijn van smartphones, die 4G-verbinding binnen het bereik van een ruim publiek brengt en een keuze uit drie besturingssystemen biedt.

 

Drie vragen aan CW Park, Global Design Director, ALCATEL ONETOUCH

1. Waar hebt u de inspiratie voor deze smartphone gehaald?

Van een strijd die we allemaal moeten voeren in ons dagelijks leven. Of we nu winkelen in de supermarkt, met de fiets rijden of ordners verplaatsen op kantoor, we hebben vaak onze handen vol. Wanneer de telefoon overgaat, hebben we meestal niet veel tijd om te antwoorden. Tegen de tijd dat wij onze handen vrij hebben of onze tassen hebben doorgespit om de telefoon op te nemen, is het al te laat.

Zo kreeg ik het idee van een smartphone die je in beide richtingen kunt aannemen. IDOL 3 heeft het, zelfs ondersteboven.

2. Hoe zit het met het algemene ontwerp van de telefoon?

Het ondersteboveneffect leidt tot de noodzaak de telefoon perfect symmetrisch te houden. Dus hebben we veel werk gemaakt van het ontwerpen van deze oriëntatievrije structuur met twee luidsprekers voorin. We hebben ook aandacht geschonken aan de kleinste details. De elegante behuizing, bijvoorbeeld, met een geborsteld metalen frame met een tweekleurig geslependiamanteffect, is uniek in de branche.

3. Hoe werkt u met uw ontwerpstudio?

Ons team van ontwerpers breidt snel uit – we hebben een hele groep jonge en gedreven ontwerpers. Mijn ontwerpers laten zich inspireren door alles om hen heen: wat er gaande is in de muziek, de film en de auto-industrie, bijvoorbeeld.

 

Drie vragen aan William Dowie, Portfolio Director, ALCATEL ONETOUCH

1. Wat betekent de lancering van deze smartphone voor ALCATEL ONETOUCH?

Het is een smartphone die echt laat zien dat we onze klanten de beste ervaring kunnen bieden. IDOL 3 is een premium smartphone die een wereldwijd publiek zal bereiken en we hebben hoge verwachtingen van de verkoop. Het is het perfecte product om de waarde die wij leveren te demonstreren en om het merk ALCATEL ONETOUCH in de schijnwerpers te zetten.

Iets anders is dat het ook onze eerste werkelijk wereldwijde lancering is. We hebben veel energie gestoken in het synchroniseren van alles, van de beschikbaarheid van het product over de marketingaanpak tot de reclame. Deze smartphone zal worden geleverd aan veel van de grote ketens en retailers over de hele wereld.

2. Hoe zou u de IDOL 3 met de concurrentie vergelijken?

Ik denk dat het de beste in zijn categorie is – vooral als je kijkt naar alle functionaliteiten (JBL-geluid, Technicolor Color Enhance-technologie), de enorme innovaties die erin zijn verwerkt (Fast Face Focus, de omdraaibaarheid) en het ontwerp. Het is een smartphone die je met trots aan je vrienden kunt laten zien.

3. Wat doet deze smartphone erbovenuit steken?

Met de IDOL 3 brengen we een premiumervaring voor de massa. Je favoriete apps en content zullen al op deze smartphone staan, recht uit de doos. Voor muziekliefhebbers werken we bijvoorbeeld samen met Rdio en Deezer.

 

Dan Dery, ALCATEL ONETOUCH’ Chief Marketing Officer:

“We hebben ons niet ingehouden toen we de nieuwe IDOL 3 ontwierpen. De premiumfuncties kunnen hun voet naast het beste uit de branche zetten en een nieuw prestatieijkpunt worden.”

 

Manuele Wahl, Senior Vice President Technology & Trademark Licensing bij Technicolor:

“Met honderd jaar ervaring aan de top van kleur- en beeldinnovatie geeft Technicolor Color Enhance-technologie de IDOL 3 smartphone een levendige bioscoopkleurenervaring, zowel thuis als onderweg. Vanuit elke hoek en in alle lichtomstandigheden zullen beeld en video voor de consument altijd verbluffend zijn.”

 

Raj Talluri, Senior Vice President Product Management, bij Qualcomm Technologies, Inc:

“We are very excited about the launch of the IDOL 3, powered by the Qualcomm Snapdragon 615 processor. The Snapdragon 615 processor is designed to deliver an exceptional mix of great user experience and strong performance with a 64-bit CPU, incredibly fast 4G LTE connectivity, crisp video and long battery life. We are proud to work with ALCATEL ONETOUCH to bring the richness of the Snapdragon mobile experience to a wide range of consumers with the IDOL 3. We zijn erg enthousiast over de lancering van de IDOL 3, die draait op de Qualcomm Snapdragon 615-processor. De Snapdragon 615-processor is ontworpen om een uitzonderlijke mix van geweldige gebruikerservaring en sterke prestaties te leveren, met een 64-bit CPU, ongelooflijk snelle 4G LTE-verbindingsmogelijkheid, scherpe video en een batterij met lange levensduur. Wij zijn er trots op samen te werken met ALCATEL ONETOUCH zodat we met de IDOL 3 de rijkdom van de Snapdragon mobiele ervaring bij een breed scala van consumenten kunnen brengen.”

 

Michael Mauser, President van HARMAN Lifestyle Division:

“Steeds meer mensen luisteren naar hun favoriete muziek via gecomprimeerde muziekbestanden op hun mobiele telefoon. Bij JBL willen we dat de kwaliteit van de muziek is zoals de kunstenaar het bedoeld had. Harmans Clari-Fi-technologie herstelt automatisch de geluidskwaliteit van gecomprimeerde bestanden. De nieuwe IDOL 3, met bekroonde JBL-audio met Clari-Fi-technologie, biedt de luisteraar nu de best mogelijke geluidskwaliteit.”

 

Neem een kijkje bij onze stand Hal 6, Gang C op het Mobile World Congress.

Voor meer info over de IDOL 3, surf naar: http://mwc.alcatelonetouch.com

 

Over ALCATEL ONE TOUCH

ALCATEL ONE TOUCH ontwikkelt en verdeelt wereldwijd een groeiend gamma mobiele en internet producten die ontworpen zijn om zo uniek te zijn als hun gebruikers. ALCATEL ONE TOUCH, één van ‘s werelds 10 grootste producenten van mobiele telefoons en één van de sterkst groeiende, vereenvoudigt de toegang tot de hedendaagse mobiele levensstijl dankzij kleurrijke en gebruiksvriendelijke toestellen uitgerust met technologieën die gebruikers het meest nodig hebben en dit aan aantrekkelijke prijzen.

ALCATEL ONE TOUCH is een merk van TCL Communication, een privé-bedrijf dat genoteerd staat op de beurs van Hong Kong (2618.HK) en dat eigendom is van TCL Corporation, één van ‘s werelds grootste bedrijven in de sector van consumentenelektronica.

Het merk ALCATEL staat al 20 jaar lang synoniem voor ononderbroken innovatie en kwaliteit in de sector van mobiele telefonie voor het brede publiek. Het smartphone gamma ONE TOUCH profiteert van deze kennis waardoor er unieke producten aan toegankelijke prijzen kunnen worden aangeboden.

Voor extra informatie kunt u terecht op www.alcatelonetouch.com.