Met de komst van het “ziekenhuis van de toekomst”, biedt Ricoh een gamma printers en multifunctionele toestellen voor de medische sector aan

Vilvoorde – Zoals alle economische sectoren, heeft ook de medische sector zijn eigen specifieke behoeften: databeveiliging, kostenbesparing, betrouwbaarheid, eenvoudig en snel in gebruik, enz. Om te beantwoorden aan deze criteria en om de gezondheidszorgverleners te helpen om kwaliteitsvolle zorg te verlenen, heeft Ricoh een specifiek gamma van zes multifunctionele toestellen en printers ontwikkeld.

« Met de steeds groeiende en ouder wordende bevolking zijn er vandaag de dag in de Europese ziekenhuizen zeer weinig – of geen – kalme periodes », aldus Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg. « Een operationele richtlijn die alle landen zeker zullen handhaven, zal zijn ‘meer doen met minder’. In dit opzicht zullen technologieën die de repetitieve taken kunnen verbeteren of vervangen, een enorme rol gaan spelen in het ziekenhuis van de toekomst, in het bijzonder omdat ze gemeen goed worden en ze de kosten drukken. Als vooraanstaande informaticagigant moest Ricoh wel met creatieve en optimale oplossingen komen voor de medische sector. »

Technologie als middel voor optimalisering

Eén van de belangrijkste voordelen van automatisering is de gevolgen daarvan op de kwaliteit van de zorgverlening aan de patiënten. De gezondheidszorgverleners bevrijden van de routinetaken of zuiver operationele taken betekent immers een optimalisering van hun werk. Een rapport van de Economist Intelligence Unit over het thema « De toekomst van het werk », uitgevoerd in opdracht van Ricoh, heeft vastgesteld dat automatisering van repetitieve taken de mens de kans geeft om meer aandacht te besteden aan creativiteit en sociale vaardigheden.

Automatisering zou slechts een onderdeel mogen zijn van de manier waarop we « het ziekenhuis van de toekomst » gaan aanpakken. Bij deze aanpak ligt de focus op het gebruik van technologie om het personeel te helpen om zich aan te passen aan de groeiende complexiteit van de moderne gezondheidszorg. In plaats van het personeel te vervangen, zou de technologie de werknemers moeten bevrijden zodat ze zich kunnen concentreren op meer strategische en proactieve taken.

Een specifiek gamma apparaten

De komst van « het ziekenhuis van de toekomst » is misschien nog niet voor direct, maar beetje bij beetje bereiden innovaties het pad in die richting. Het is daarom dat Ricoh een gamma multifunctionele toestellen en printers heeft ontwikkeld, specifiek voor de sector van de gezondheidszorg. Het gamma telt één kleurentoestel, de SP C440DN, en vier zwart-wit toestellen: de SP 5200DN TEFLON, SP 5210DN TEFLON, SP 5200S TEFLON en SP 5210SF TEFLON. De voornaamste innovaties van deze toestellen zijn de volgende :

  • Beveiliging van de aanvoerlades. Dankzij sloten is het mogelijk om de toegang tot de gevoelige of kostbare inhoud van deze lades te verhinderen. Of het nu gaat om voorschriften, attesten of identificatiebandjes, deze documenten zijn voortaan veilig dankzij een eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing.
  • Bewaren van de gegevens en drukeigenschappen op SD-kaart. Ricoh vergemakkelijkt het configureren, het bewaren en het opnieuw installeren van de eigenschappen van de multifunctionele toestellen en printers door gebruik te maken van SD-kaarten die alle nodige bestanden bevatten. Zo werken alle toestellen met dezelfde configuratie, is het gemakkelijk om ze te gebruiken en worden tijdverlies en stress beperkt in geval van dringende situaties.
  • In samenwerking met de vennootschap Zebra, heeft Ricoh een eenvoudige oplossing ontwikkeld voor het afdrukken op specifieke ondergronden zoals identificatiebandjes of etiketten.
  • Sommige elementen van de aanvoerlades en binnenin de toestellen zijn bedekt met een laagje Teflon om te vermijden dat de lijm van de etiketten zich zou gaan afzetten en de machine uiteindelijk zou gaan blokkeren. Hierdoor is de afdrukcapaciteit verbeterd en is er geen sprake meer van tijdverlies, wat onaanvaardbaar is in bepaalde diensten zoals de spoeddienst.

Dit nieuwe gamma multifunctionele toestellen en printers maakt het mogelijk om continu te printen zonder problemen en zonder tijdverlies. Het afdrukken op bijzondere ondergronden, zoals armbandjes, etiketten, of voorschriften en attesten gebeurt op een optimale manier zonder enig tijdverlies bij het afdrukken. De afdrukprocessen zijn dus efficiënt, de kosten worden gedrukt en de kwaliteit van de dienstverlening wordt verbeterd.

Naast deze producten heeft Ricoh voor de medische instellingen zeer complete oplossingen om het hoofd te bieden aan de evolutie van de digitale wereld. Als multinational gespecialiseerd in kantooruitrusting en beeldvorming, oplossingen voor massadrukwerk, systemen voor documentenbeheer en informaticadiensten, kan Ricoh zorgen voor de digitalisering van de patiëntendossiers, om de doeltreffendheid te verbeteren en om belangrijke besparingen te realiseren binnen de gezondheidsinstanties, evenals voor de optimalisering van de toegang tot de gegevens van de patiënt door het medisch personeel, evenals de manier waarop ze deze informatie op een beveiligde manier kunnen verspreiden.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel