Met Ricoh’s Customer Experience Centre breekt een nieuw tijdperk aan voor production printing

Ricoh Europe luidt een nieuw tijdperk in voor production printing met de opening van het Ricoh Customer Experience Centre in Telford, Verenigd Koninkrijk. In het nieuwe centrum toont Ricoh het brede spectrum aan technologieën en mogelijkheden dat haar portfolio van oplossingen voor de markt voor production printing bestrijkt.

Een Europese primeur is dat het Customer Experience Centre bezoekers op één locatie toegang biedt tot Ricoh’s uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van production printing, ‘lean’ productie en inkjetontwikkeling, evenals een indrukwekkend portfolio van producten, oplossingen en diensten. In het centrum vinden bezoekers ook de nieuwste aanwinsten uit Ricoh’s portfolio. Voorbeelden van nieuwe oplossingen die printprofessionals er kunnen beoordelen en testen zijn:

  • Het Ricoh Pro™ VC60000 rotatief inkjet productieplatform, dat ontworpen is voor de productie van direct mail, boeken en marketingmaterialen en uitgerust is met Ricoh’s eigen inkjetkoppen en unieke multi-drop-on-demand inktjettechnologie voor een hoge afdrukkwaliteit;
  • De Ricoh Pro™ C9100-serie hoogvolume digitale kleuren losbladproductiesystemen, die geschikt zijn voor grotere grafimediabedrijven die een hybride digitale en offsetworkflow willen opzetten of hun bestaande productiecapaciteit willen uitbreiden; en
  • De Ricoh Pro™ C7100X-serie digitale kleuren losbladproductiesystemen, die uitgerust zijn met een vijfde kleurstation, waarmee transparante toner voor glanseffecten of witte toner kan worden aangebracht, wat printprofessionals belangrijke extra omzetkansen biedt.

In de nieuwe faciliteit zien bezoekers ook recente softwarereleases in actie zoals TotalFlow BatchBuilder, een eenvoudig te implementeren en hardware onafhankelijke tool voor productiebeheer die ontworpen is om een groep printopdrachten als één batchopdracht te kunnen uitvoeren. TotalFlow BatchBuilder is de nieuwste telg in Ricoh’s softwarefamilie, die een breed scala aan oplossingen biedt om printproductieprocessen te stroomlijnen en te beheren. Denk bijvoorbeeld aan Ricoh ProcessDirector en de TotalFlow-suite voor productiebeheer.

Meer dan een showcase voor de production printing van Ricoh

“Dit innovatieve end-to-end kenniscentrum op het gebied van production printing hebben we gecreëerd om Ricoh’s rijke expertise en ervaring in production printing en productie te bundelen en beschikbaar te stellen op één locatie”, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg. “Het Customer Experience Centre helpt klanten om nieuwe toepassingen, substraten en meer te evalueren. Daarnaast wordt het brede aanbod van Ricoh-oplossingen getoond die klanten kunnen helpen om zowel hun productiviteit als hun winstmarges te verbeteren.”

Het centrum geeft blijk van Ricoh’s leiderschap en haar betrokkenheid bij de Europese en wereldwijde markt voor production printing. Het demonstreert Ricoh’s innovatieve productiemethoden voor meerdere segmenten met toner- en inkjettechnologieën in losblad-, rotatieve en grootformaat systemen. Ook is het ingericht als testlaboratorium voor software, media, digitale front-ends en inkjettechnologie. Verder kunnen klanten er een beroep doen op specialisten voor advies over ‘leane’ en groene productie, afvalbeheer en kaizen-methodologie om printomgevingen te optimaliseren. Als kenniscentrum zal het Customer Experience Centre Ricoh helpen om vooruit te lopen op nieuwe uitdagingen en behoeften in de voortdurend veranderende marktomgeving, zodat klanten en Ricoh optimaal in kunnen spelen op kansen die zich voordoen.

Nieuwigheden maar ook vaste waarden

In het centrum zijn niet alleen de toonaangevende nieuwe aanwinsten uit het productportfolio van Ricoh te vinden maar ook Ricoh’s bewezen oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het InfoPrint 5000 losblad inkjetsysteem, het Ricoh Pro™ 8100-serie digitale zwart-wit productiesysteem, het Ricoh Pro™ C5100 digitale kleuren losbladproductiesysteem en de Ricoh Pro™ L4100 kleuren grootformaatprinterserie. Om bezoekers een naadloze end-to-end workflow te laten ervaren met een compleet portfolio van oplossingen, worden ook oplossingen van gewaardeerde partners van Ricoh getoond die integreren in een breed scala aan productieworkflows. Het bestaande Europese centrum voor mediakwalificatie, dat al in Telford gevestigd was, wordt uitgebreid. In aanvulling op haar bestaande kwalificatieproces voor losblad printen zal het nu ook media voor rotatief inkjetprinten en grootformaat printen testen. Ook Ricoh’s nieuwe European Inkjet Technical Centre, dat opende in april, heeft haar dienstenaanbod in Telford uitgebreid.

Eric Gryson legt uit: “Ons hele portfolio op het gebied van production printing is geïntegreerd volgens het concept van de ‘smart factory’, waarin alles onderling verbonden is voor maximale innovatie, productiviteit en efficiëntie. Dit geldt voor oplossingen van Ricoh maar ook voor oplossingen van onze partners zoals digitale front-ends, softwareoplossingen en nabewerkingsapparatuur. Het Ricoh Customer Experience Centre in Telford is de ideale locatie voor Europese klanten om de optimale mix van oplossingen voor hun activiteiten te verkennen en te testen. Tegelijkertijd doet het dienst als testcentrum voor een breed scala aan nieuwe oplossingen en toepassingen die klanten een concurrentievoordeel kunnen opleveren in een dynamische markt. Door op één locatie toegang te bieden tot alle production printing apparatuur, software en diensten van Ricoh en complementaire oplossingen van partners, helpt het centrum printprofessionals om oplossingen te identificeren voor hun uitdagingen. Ricoh’s uitgebreide productportfolio biedt een ruime keuze. Klanten kunnen oplossingen vergelijken en dan de configuratie kiezen die het beste afgestemd is op hun specifieke behoeften. De expertise van Ricoh helpt hen om de juiste beslissing te nemen voor hun activiteiten.”

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel