Nieuwe digitale en multifunctionele Ricoh kleurenprinters voor de kantoormarkt met hoge afdruksnelheid en beeldkwaliteit

Maandag 22 juli 2013 — Vilvoorde, 22 juli 2013 – Ricoh voegt twee nieuwe modellen – de Ricoh MP C6502SP en de Ricoh MP C8002SP – toe aan zijn gamma kwaliteitsvolle printers voor kantoren. Deze multifunctionele modellen werden ontworpen voor bedrijven, kleine ontwerpbureaus en ‘printrooms’ (CRD’s) die zelf binnenhuis prints van hoogwaardige kwaliteit wensen te maken. 

Dankzij printsnelheden tot 80 ppm in zowel kleur als zwart-wit, zijn deze machines perfect geschikt voor het produceren van professioneel ogende documenten, presentaties, brochures en offertes. Beide modellen maken gebruik van de nagelnieuwe VCSEL (Vertical-cavity surface-emitting laser) technologie en de nieuwe tonerformule, die terug te vinden is in alle kwaliteitsvolle Ricoh-printers. Bovendien zorgen de flexibele papierverwerking en het gebruiksgemak ervoor dat deze machines de werkprocessen versnellen en de productiviteit verhogen.

“Deze twee nieuwe multifunctionele printers bieden gebruikers een substantieel voordeel”, aldus Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg. “Dankzij hun toonaangevende printsnelheid, hun fantastische beeldkwaliteit en hun mediaflexibiliteit, produceren ze professionele prints en ondersteunen ze een brede waaier aan applicaties van zowel verkoop- en marketingteams als andere departementen.”

Met de nieuwe tonerformule van Ricoh zijn de kleurschakeringen van de MP C6502SP en de MP C8002SP 10% uitgebreider. Dankzij de continue focus van de O&O afdeling van Ricoh op de vermindering van de milieu-impact van hun producten, werd de toner ook ontworpen om te smelten bij een lagere temperatuur. Hierdoor starten de machines sneller op en verbruiken ze minder energie.

De innovatieve VSCEL-technologie van Ricoh staat garant voor een uitstekende beeldkwaliteit dankzij de toonaangevende resolutie tot 4800 dpi, waardoor gebruikers beelden kunnen afdrukken van professionele kwaliteit met een perfecte recto verso uitlijning en een consistente kleurenaanbrenging.

Andere specifieke kenmerken van beide modellen zijn de mogelijkheid om te printen op formaten tot SRA3 en om snijtekens aan te brengen, wat zeer belangrijk is voor ontwerpers en grafische vormgevers. Bedrijven kunnen zo kosten besparen door meer te printen op één enkele pagina. Bovendien zijn er ook verschillende afwerkingsmogelijkheden beschikbaar, wat klanten meer keuzes biedt. Met functies zoals “Searchable PDF” kunnen documenten sneller gevonden worden en met “ID Card Copy” kunnen beide zijden van een identiteitskaart of een ander document gekopieerd kunnen worden op één enkele pagina, waardoor er heel wat tijd en papier bespaard wordt.

De MP C6502SP en de MP C8002SP bevatten ook toonaangevende technologieën zoals het nieuwe FS100 platform van EFI Fiery, een 2.9 GHz Intel processor met hoge prestaties, 2 GB geheugen en een krachtige harde schijf van 500 GB. Dit alles is goed voor een professioneel kleurenbeheer, een snelle verwerkingstijd en een verbeterde productiviteit bij complexe printopdrachten.

Ricoh ontwikkelde deze nieuwe multifunctionele printers ook voor een optimale productiviteit en continue werking. Dankzij LED-signalen kan de machine vanop afstand gecontroleerd worden en gesynchroniseerde en geanimeerde instructies op het bedieningspaneel helpen gebruikers indien een ingreep noodzakelijk is tijdens een printopdracht. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Zowel de toner als het papier kunnen snel vervangen worden, wat bijdraagt tot de productiviteit.

“In de huidige concurrentiële omgeving moeten kantoren en ontwerpbedrijven in staat zijn om drukwerk van een welbepaald kwaliteitsniveau af te leveren, om verschillende soorten taken snel te kunnen afhandelen en om een bredere waaier aan printdiensten te bieden aan hun klanten,” aldus nog Gryson. “Met de MP C6502SP en de MP C8002SP van Ricoh kunnen ze hun werkprocessen versnellen en binnenhuis prints produceren van een hoge kwaliteit, waardoor ze deze uitdagingen makkelijk aankunnen.”

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/nl