Nieuwe digitale kleurenproductiesystemen Ricoh Pro™ C5110S en C5100S bieden veelzijdigheid en een hoge beeldkwaliteit in het light production marktsegment

Dinsdag 7 mei 2013 — Vilvoorde, 7 mei 2013 – Ricoh breidt haar toonaangevende portfolio van production printoplossingen uit met twee nieuwe digitale kleuren losblad productiesystemen: de Ricoh Pro™ C5110S en de Ricoh Pro™ C5100S.

Beide modellen zijn ontworpen voor lichte productievolumes. Ze zijn een veelzijdige oplossing voor centrale reprodiensten (CRD’s) die kwalitatief hoogwaardige printmogelijkheden in huis willen halen, of voor digitale drukkers en sneldrukkerijen. Met productiesnelheden tot 80 pagina’s per minuut (Ricoh Pro C5110S) en 65 pagina’s per minuut (Ricoh Pro C5100S) zijn de nieuwe systemen ideaal voor de productie van on-demand marketingmateriaal dat prestige moet uitstralen of mailings voor klanten. Beide modellen werken met toner met een nieuwe formule en ondersteunen een brede waaier aan media. En dankzij hun compacte afmetingen nemen ze niet veel vloeroppervlakte in beslag.

Deze nieuwe aanwinsten versterken ons assortiment digitale kleuren losblad productiesystemen, dat bestaat uit de Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts +, Pro™ C751 en Pro™ C651. Met de nieuwe systemen bieden we een ruimere keuze aan klanten die op zoek zijn naar een veelzijdige, betrouwbare en betaalbare oplossing om telkens opnieuw professioneel ogende resultaten te produceren”, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg.

Dankzij de nieuwe tonersamenstelling die Ricoh heeft ontwikkeld, bieden de Pro C5110S en de Pro C5100S een 10 procent breder kleurbereik. Bovendien is de toner ook energiezuiniger: vanuit het streven van de R&D-afdeling van Ricoh om de milieu-impact van Ricoh’s producten steeds verder te verminderen, maken de systemen gebruik van lagere fuseertemperaturen. Een ander voordeel daarvan is de kortere opwarmtijd, waardoor de productiviteit verbetert.

De Pro C5110S en de Pro C5100S zijn de eerste digitale production printsystemen van Ricoh die uitgerust zijn met verbeterde toneroverdrachttechnologie, die zorgt voor printresultaten van hoge kwaliteit op media met een grove textuur. Daardoor zijn deze systemen ideaal voor direct mail en marketingtoepassingen. Een belangrijke troef van de twee nieuwe modellen is de uitgebreide mediaondersteuning. De nieuwe fuser unit maakt gebruik van informatie uit de mediabibliotheek om de fuseertemperatuur en de combinatie van druk en warmte te optimaliseren voor elk substraat. Deze technologie is ideaal voor het printen van moeilijke toepassingen, zoals enveloppen, waar het evenwicht tussen druk en warmte essentieel is om een vlak en perfect geprint product te verkrijgen.

De mogelijkheid om met een digitaal kleurenproductiesysteem voor lichte productievolumes in deze prijsklasse rechtstreeks op enveloppen te printen, is voor klanten een belangrijk voordeel van deze nieuwe systemen”, zegt Eric Gryson.

De Pro 5110S en de Pro C5100S zullen naadloos integreren met het Ricoh TotalFlow-softwareportfolio. Ze zijn bovendien uitgerust met een aantal toonaangevende technologieën die ontwikkeld zijn voor het vlaggenschipproduct, de Pro C901 Graphic Arts +. Denk daarbij bijvoorbeeld aan EFI’s nieuwe Fiery FS100-systeem dat draait op de nieuwe E42B-server. Deze printserver biedt niet alleen professioneel kleurbeheer en hoge RIP-snelheden voor een hogere productiviteit maar ook een verbeterde mediabibliotheek om een brede waaier aan substraten op te slaan en te hergebruiken.

Ook op het gebied van afwerking blinken de systemen uit in veelzijdigheid. Ze zijn compatibel met een brede waaier aan afwerkingseenheden, zodat klanten beschikken over afwerkingsopties zoals vouwen, boekjes maken en perforeren. De systemen zijn bijvoorbeeld compatibel met de Ricoh SR4100 Booklet Finisher, die nieuwe mogelijkheden biedt om boekjes een perfect vlakke afwerking met een rechte rug te geven.

Ricoh heeft er ook voor gezorgd dat de nieuwe systemen geoptimaliseerd zijn voor een hoge productiviteit en een hogere uptime. LED-indicators en gesynchroniseerde geanimeerde instructies op het scherm van het bedieningspaneel tonen operators wat ze moeten doen als interventie nodig is. Daarnaast houden statuslampjes de operator continu op de hoogte. Deze nieuwe systemen hebben ook door de operator vervangbare onderdelen (Operator Replaceable Units, ORU’s). Zo kunnen klanten bepaalde onderdelen snel zelf vervangen, zonder te moeten wachten op een servicemonteur. Wat ook bijdraagt tot de hogere productiviteit, is dat toner tijdens de productie kan worden vervangen.

De systemen voldoen optimaal aan de behoeften van klanten in de huidige dynamische printomgeving: met deze systemen kunnen gebruikers snel en met minimale downtime meer soorten opdrachten verwerken. Ze zijn bovendien ook ideaal voor de productie van kleinere oplagen”, zegt Eric Gryson. “Veelzijdigheid was een belangrijke doelstelling bij het ontwerpen van de digitale kleurenproductiesystemen Ricoh Pro C5110S en Ricoh Pro C5100S. Deze systemen stellen gebruikers in staat op kostenefficiënte wijze een bredere waaier aan printdiensten te leveren en bieden optimaal het hoofd aan de uitdagingen waarmee printorganisaties dagelijks worden geconfronteerd.”

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/nl

 

C51100S
C51100S