Nieuwe radio- en printcampagne van Ricoh: dankzij Ricoh concentreren bedrijven zich weer op hun eigen business

Ricoh zet totaaloplossingen in de kijker met ludieke spots en advertenties

Donderdag 10 oktober 2013 — Brussel, 10 oktober 2013 – Ricoh, gespecialiseerd in kantooroplossingen, documentbeheerdiensten, IT-diensten en printproductie, lanceert een nieuwe radio- en printcampagne. Op een ludieke manier probeert Ricoh de aandacht te vestigen op de diensten die het verleent aan bedrijven op vlak van onder andere production printing en IT services. Hierdoor valt een last van de schouders van de bedrijven – lees het beheer van documenten en drukmateriaal – en kunnen zij zich terug focussen op waar zij in uitblinken: hun eigen business.

 

Durven veranderen

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg,  licht de nieuwe campagne toe: “Dare, durven, daar zet Ricoh momenteel zwaar op in. Met deze reclamecampagne wil Ricoh bedrijven overtuigen om te durven veranderen en zich opnieuw te gaan focussen op hun core business; voor alle andere taken biedt Ricoh namelijk een aangepaste, innovatieve oplossing.”

Wie beslist?

De advertenties leggen daarom de focus op de beslissingnemer van documentprocessen en drukmateriaal. Wie durft de juiste beslissingen hiervoor nemen? Ook de radiospots trekken deze lijn door. Werknemers moeten zich kunnen concentreren op hun eigen werk, document en drukprocessen kunnen ze toevertrouwen aan Ricoh.

Campagne

De radiospots werden op 30 september 2013 gelanceerd en zullen gedurende twee weken op enkele Vlaamse radiozenders (Radio1, Studio Brussel, Q-music en Joe FM) en op enkele Franstalige radiozenders (Nostalgie, Radio Contact en Bel RTL) te horen zijn. De printcampagne loopt tot en met februari 2014. In totaal zullen de advertenties verschijnen in 5 verschillende Nederlands- en Franstalige magazines als Trends/Tendances, Data News en Solutions. 

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).
De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.
Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.