Op 5 juni gaat bij Ricoh het licht uit

Maandag 3 juni 2013 —

 Ricoh Belgium organiseert milieubewuste activiteiten in het kader van zijn ‘Global Eco Action Month’
 
Vilvoorde, 3 juni 2013 – Ricoh Belgium, Specialist in Office Solutions, Managed Document Services, IT Services en Production Printing draagt milieuzorg en duurzaamheid hoog in het vaandel. Op 5 juni organiseert het bedrijf de Ricoh Eco Action Day, naar aanleiding van de United Nations World Environment Day. Net zoals vorig jaar kiest Ricoh voor een volledige maand vol acties, die dan ook ‘Ricoh Global Eco Action Month’ is genoemd. Hiermee willen de werknemers een bijdrage leveren aan tal van projecten die aansluiten bij milieuzorg en biodiversiteit.

Werknemers van over de hele wereld dragen op 5 juni hun ecologische steentje bij. Zo wordt alle lichtreclame en verlichting uitgeschakeld tijdens de nacht van 5 juni, wanneer het werkelijk ‘United Nations Environment Day’ is. Met uitzondering van de billboards in New York, Londen en Sydney want deze zijn 100% eco-vriendelijk.

Think.Eat.Save.

“Het thema van de Ricoh Global Eco Action Month 2013 is "Think.Eat.Save.", zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium en Luxemburg. De medewerkers van Ricoh Belgium worden aangemoedigd om na te denken over energiebesparingen, zowel op het werk als thuis, en om deel te nemen aan evenementen die verband houden met het milieu. Ze kunnen ook zelf initiatieven nemen om hun engagement voor het milieu in de verf te zetten. We hopen zo een mentaliteitswijziging teweeg te brengen en mensen aan te moedigen om hun gedrag ten opzichte van ons milieu aan te passen.”

 Ricoh Belgium organiseert bijvoorbeeld volgende acties:

  • 5 juni: Dag zonder liften

Op woensdag 5 juni worden alle liften van het hoofdkantoor van Ricoh in Vilvoorde geblokkeerd, dus alle medewerkers zullen de trap moeten nemen. Zo wordt er niet alleen aan de conditie gewerkt maar uiteraard ook energie bespaard!

  • 25 juni: Controle van de bandenspanning en ‘eco-tips’

Werknemers krijgen de kans om hun bandenspanning te laten controleren. Een band verliest elke maand ongeveer 0,15 bar. Dit is een normaal fenomeen, zelfs bij nieuwe wagens, maar het kan de gemiddelde chauffeur 10 liter per jaar aan extra benzine kosten en het verhoogt de CO2-uitstoot van het voertuig. Werknemers krijgen hun resultaten mee op papier en door een regelmatige controle kan men tot 100 euro per jaar besparen.

  • 26 juni: Schoonmaakactie van het Wachtbekken in Machelen door vrijwilligers

Een 20-tal personen zullen deelnemen aan een vrijwillige natuuractiviteit in het Wachtbekken van Machelen. Aan de hand van een eerste rondleiding wordt duidelijk gemaakt waarom het onderhoud en beheer van het domein zo belangrijk is. Er wordt ook gewezen op enkele zeldzame planten die in het gebied voorkomen. Nadien wordt het gemaaide hooi verzameld en afgevoerd naar de straatkant en trekt men met visserslaarzen aan in de vijver om er lisdodden – waterplanten waar de vijver mee dicht groeit – uit te halen.

Promotie van het “Ricoh Tree of life”-programma

  • Voor iedere nieuwgeboren baby van een Ricoh-medewerker laat het bedrijf 5 nieuwe boompjes aanplanten. Elk jaar worden er 300 boompjes gepland in samenwerking met Natuurpunt en de ouders worden uitgenodigd om aan deze leuke eco-activiteit deel te nemen. De naam van het kindje wordt aan de boompjes bevestigd en men krijgt ook een certificaat van de planting.
  • Verder wordt binnen de muren van Ricoh ook een sensibiliseringscampagne opgestart omtrent het correct gebruik van vuilnisbakken (papiermanden, vuilnisbakken voor bekertjes …). Op de televisieschermen in het gebouw zullen presentaties lopen over “Ricoh’s Global Environment programma” en worden er eco-tips getoond.