Persbezoek: 30-31 mei 2013: "ESCALE A DUNKERQUE", groots evenement met zeiljachten in kader van regionale Culturele Hoofdstad 2013

Donderdag 16 mei 2013 — Van 30 mei tot 2 juni is het feest in de derde grootste haven van Frankrijk. Als aanloop op de beroemde Armada van Rouen zullen 30 zeilschepen, waaronder 11 van de grootste ter wereld, voor anker gaan in ‘Escale à Dunkerque’.

Dit evenement is uniek in zijn soort en nodigt het grote publiek uit om de meest prachtige zeilschepen te ontdekken en GRATIS te bezoeken. Tijdens deze 4 dagen zal Duinkerke, een belangrijke Europese haven, de zee en de maritieme wereld vieren. Op het programma: een treffen van grote schepen en traditionele vaartuigen, een vaartocht op zee, schepen die uitzonderlijk bezocht kunnen worden, themadorpen, demonstraties over de maritieme wereld, concerten, tentoonstellingen en tal van activiteiten voor jong en oud!

Het team van de regionale Culturele Hoofdstad, Duinkerke 2013, nodigt u uit op Escale à Dunkerque op donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2013.

Op het programma: bezoek aan de schepen, wandeling door het centrum van het kapersdorp, fanfares …

(volledig programma in bijlage alleen beschikbaar in het Frans) 

 

Als prelude op de beroemde Armada van Rouen zullen verschillende grote Europese zeilschepen een tussenstop maken in Duinkerke, onder hen de beroemde viermaster Kruzenshtern, het tweede grootste schip in zijn soort ter wereld. Deze bijzondere boot zal gedurende de hele feestperiode toegankelijk zijn voor bezoekers. Het grootste gedeelte van de historische jachten en schepen zal ook open zijn voor een bezoek, en drie van hen bieden excursies op zee aan. Een vloot van oude werkboten en klassieke jachten uit Nord-Pas-de-Calais, België, Nederland en Groot-Brittannië vullen deze botenrally aan.

Zeeliederen zullen weerklinken in Duinkerke, dankzij de meer dan 10 fanfares waaronder de beroemde BAGAD DE LANN BIHOUE.

Ook op de dokken zal er volop gefeest worden. Zo zijn er meerdere themadorpen, met animatie door verenigingen, sportclubs, maritieme professionals, mensen van de milieubescherming en artiesten die zich laten inspireren door de maritieme wereld.

Met zijn traditionele huizen en levendige sfeer zal het marinekwartier opleven dankzij de inzet van verenigingen uit de hele regio. Nu al is het uitkijken naar de komst van zeetimmerlieden, grote namen uit de beeldhouwkunst, modelbouwers, haringrokers, knopenleggers… die hun vaardigheden graag tonen tijdens talrijke demonstraties. Gezangen van de zee zullen ook aan bod komen, want regionale, Franse en Europese groepen die dagelijks zullen optreden.

LET OP! DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT, GELIEVE DAAROM UW DEELNAME AAN DIT PERSBEZOEK TE BEVESTIGEN VOOR VRIJDAG 24 MEI OP VOLGEND ADRES:

info@bluechilli.be