PERSUITNODIGING: om zijn 20ste verjaardag te vieren nodigt het Ensemble Orchestral van Brussel u uit op een gala-avond

Data: aanstaande 24 of 26 oktober in het Conservatorium van Brussel

Om zijn 20-jarig bestaan te vieren stelt het Ensemble Orchestral van Brussel (EOB) symfonische muziek voor aan liefhebbers tijdens 4 gala-avonden.

Wij stellen u graag voor om, naar eigen keuze, één van deze spectaculaire avonden bij te wonen. De voorstellingen gaan door op respectievelijk vrijdag 24 en zondag 26 oktober.​

24 en 26 oktober 2014. Het EOB brengt «Die Schöpfung», De Creatie, van Joseph Haydn, met als solistes: Hilde Coppé (sopraan), Vincent Lesage (tenor), Mattheuw Zadow (bas-bariton). Verschillende koren uit de Europese Unie zullen ook deelnemen. Dit werk is een knipoog naar de geschiedenis van het orkest, gezien dit één van de eerste voorstellingen was van het EOB tijdens haar oprichting. Ook deze voorstellingen vinden plaats in het Conservatorium van Brussel.

20 jaar, dat moet gevierd worden!

In 1991 ontbond de RTBF zijn Symphony Orchestra, waardoor een twintigtal muzikanten beslisten om samen een nieuwe formatie op te starten. Het Ensemble Orchestral de Bruxelles zag zo het levenslicht 3 jaar later in 1994. Voor Jacques Vanherenthals, artistiek directeur en oprichter, is het succes van het EOB makkelijk te verklaren: «Sinds haar oprichting zet het EOB zich in om jonge gediplomeerde muzikanten uit onze Belgische conservatoria – sinds meerdere jaren de Muziekkapel Koningin Elisabeth – de kans te geven om samen met het orkest op te treden. Een ander werkpunt is het maken en in ere houden van het werk van Belgische componisten. Sinds jaren is het EOB trouw gebleven aan zijn filosofie. We kunnen ook met trots zeggen dat meer dan 220 virtuozen ons vergezellen tijdens onze vele concerten en programma's, hoewel hedendaagse Belgische composities zelden wereldwijd worden erkend.”

 

Programma

Vrijdag 24 oktober – concert start om 20u.

Zondag 26 oktober – concert start om 18u.  


Locatie
Conservatorium van Brussel

 

Om u in de best mogelijk omstandigheden te kunnen ontvangen en rekening te houden met uw specifieke wensen (foto, film …) vragen we om vooraf uw aanwezigheid te bevestigen. Contacteer uiterlijk 22 oktober Evelyn Pelicaen, via mail evelyn@bluechilli.be of telefoon +32(0) 474 875 902.

Indien u graag meer wil weten over deze concerten, aarzel niet om ons te contacteren.

 

PERSCONTACT

Blue Chilli

Evelyn Pelicaen

Tel.: +32 (0) 474 875 902

E-mail: bruno@bluechilli.be

 

Over l’Ensemble Orchestral de Bruxelles

Deze vzw zag het licht in 1994. Het ensemble beantwoordde aan een culturele nood in de regio Brussel-Hoofdstad en Wallonië. Dit jonge en dynamische orkest brengt professionele muzikanten met een ruime orkestervaring samen die, uit bezorgdheid om de kwaliteit van orkestmuziek te blijven behouden, de passie van hun beroep overbrengen op jonge muzikanten die pas afstuderen aan de Koninklijke conservatoria van België. Jacques Vanherenthals is de stichter, leider en artistiek directeur. Sinds zijn ontstaan heeft het Ensemble ongeveer 130 keer opgetreden, waarbij zo’n 190 virtuozen de kans kregen om als solist concerten te spelen. Opnames van deze optredens werden gemaakt door geluidsingenieur Yves Ghiot, en zo hebben ze meteen een visitekaartje op hun actief. Vandaag zijn er nog veel aanvragen in behandeling. Onder het peterschap van José Van Dam, die ook erevoorzitter is, is het Ensemble nu een ontmoetingsplek waar het veeleisende beroep van ‘orkestmuzikant’ en het in stand houden van de Europese orkesttraditie wordt voortgezet. Deze mix van generaties binnen het Ensemble stimuleert professionals om zichzelf altijd in vraag te stellen en is voor jonge muzikanten een dynamisch impuls om zich verder te blijven perfectioneren.

Voor meer informatie: http://www.ensembleorchestraldebruxelles.be/

Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel