Primeur: Na de cloud, de kluis: Ricoh lanceert de IT Security Box voor snelle back-up en beveiliging

Maandag 10 juni 2013 — Brandveilige kluis als ‘levensverzekering‘ voor data: continuïteit van bedrijfsactiviteiten gegarandeerd door supersnelle recuperatie
 
Vilvoorde, 10 juni 2013 – Ricoh Belgium lanceert een uitgebreid en professioneel gamma voor databeveiliging voor KMO’s en overheidsdiensten. Hiermee breidt het bedrijf, dat gespecialiseerd is in kantooroplossingen, documentbeheerdiensten, IT-diensten en printproductie, zijn portfolio verder uit en voegt het aan documentmanagement nu ook documentbeveiliging toe

Ricoh is vandaag meer dan ooit bezig met Information Management en het digitaliseren van papier. Dit nieuwe security solution systeem is de perfecte tool, nodig aan het einde van de ‘Document Lifecycle’. Met de IT Security Box biedt Ricoh een uniek gebruiksgemak en een maximale beveiliging van alle datagegevens, en dit onder de vorm van een beveiligde kluis die waterdicht, vuurvast, anti-diefstal en schokbestendig is, met daarin een geavanceerd back-upsysteem.

Goedkoper en sneller alternatief voor Cloud

Wie veel data beheert, heeft ook veel opslagruimte nodig. De IT Security Box kan die ruimte veilig én tegen een beperkte kost aanbieden. Momenteel maken veel bedrijven gebruik van de Cloud en bewaren ze hun gegevens extern. Deze formule levert ook veel nadelen op, want Cloud-opslag is sterk afhankelijk van een goede connectie. De snelheid waarmee data wordt geüpload of gedownload is steeds afhankelijk van de internetverbinding. Netwerkproblemen, een storing bij de provider… Het zijn problemen die soms rechtstreekse gevolgen hebben voor de klanten. Erger nog: indien er zich een ongeval of ramp voordoet zoals brand, waterschade ... duurt het veel langer om opnieuw toegang te krijgen tot opgeslagen gegevens. Met de IT Security Box gebeurt de data-opslag lokaal, waardoor men 4 tot 5 keer sneller kan werken, wat zeker bij een ‘restore’ een grote troef is. Ook op vlak van het kostenplaatje biedt dit nieuwe opslagsysteem voordelen: het Cloud-systeem kan tot 10 maal duurder uitvallen dan de IT Security Box, zeker als het gaat om een groot volume. Afhankelijk van de uitvoering kan de capaciteit van de IT Security Box variëren van 500 gigabyte tot maar liefst 6 terrabyte.

Bescherming tegen alle mogelijke risico’s

De IT Security Box zit veilig in een kluis die voorzien is van een antidiefstalsysteem en die aan de vloer verankerd kan worden. De kluis zelf biedt een waterdichte bescherming, is brandveilig tegen meer dan 800°c gedurende 1 uur en overleeft een val van 9 meter. Bovendien is de box desgewenst ook verbonden aan twee externe datacenters voor cloud-opslag voor de meest kritieke bedrijfsdata en biedt zo een integrale beveiliging, zowel virtueel als fysiek. Deze datacentra zijn bovendien conform met alle Europese veiligheidsnormen.

Bijzondere veiligheidsmaatregelen

Naast de automatische back-up van alle gegevens, biedt dit alles-in-één product nog veel meer. Alle taken worden geautomatiseerd, alle gegevens worden gecodeerd en gecomprimeerd. De gebruiker is als enige in het bezit van de coderingssleutel, zodat niemand uw gegevens kan lezen. De IT Security Box is een transparant product voor zijn gebruikers en wijdt zich uitsluitend aan zijn hoofdactiviteit, namelijk uw digitaal patrimonium beveiligen. De gebruiker ontvangt bovendien ook dagelijks logboeken over de huidige stand van zaken.

Meer data betekent meer vraag naar back-up

Ricoh schuift steeds meer op richting document management, beveiliging is daar een fundamenteel onderdeel van“, zo licht Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, de IT Security Box toe. “De omvang van de data binnen bedrijven blijft groeien, en zo ook de vraag naar meer back-up capaciteit en een beter beheer. In dit probleem zagen we een interessante kans om een totaalpakket te kunnen aanbieden dat aan alle vereisten van zowel capaciteit als veiligheid beantwoordt, en daarnaast de snelste manier is om data te recupereren wanneer een probleem zich heeft voorgedaan.