Ricoh acquireert PTI Marketing Technologies, en helpt klanten zo uit te breiden naar marketingdiensten

Overname stelt klanten in staat het beste te halen uit vertical multichannel marketing, assetmanagement en web-to-print-oplossingen

TOKYO en SOLANA BEACH, Calif. — Ricoh Company, Ltd. (Ricoh) kondigde vandaag aan dat het PTI® Marketing Technologies™ heeft verworven, een vooraanstaande leverancier van SaaS (software-as-a-service)-marketingassetmanagement en marketingoplossingen. Door de aankoop, waarmee vele miljoenen dollars gemoeid zijn, is verzekerd dat Ricoh en PTI nieuwe collateral management-tools op marketinggebied zullen blijven ontwikkelen die ondernemingen en commerciële drukkers helpen hun marketingassets en workflow beter te controleren. 

De acquisitie illustreert Ricohs waarde voor klanten door een complete set producten om marketingassets te ontwikkelen, te printen en te beheren aan te bieden. Verder zet ze Ricohs ruimere engagement ten opzichte van zijn klanten in de verf door ongeëvenaarde diensten te verlenen en oplossingen te leveren die ze nodig hebben voor een succesrijke aanpak. De acquisitie van PTI volgt op Ricohs investering in PTI in augustus 2012 en zijn strategische investering in 2013 in Avanti Computer Systems Limited, dat Ricohs portfolio aanvult door klanten de kans te bieden operaties te stroomlijnen om hun resultaten te verbeteren met behulp van Avanti’s bekroonde printmanagementinformatiesysteem.

“Door onze acquisitie van deze vooraanstaande innovator op het gebied van marketingtechnologie, kunnen we voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar een verbeterde workflow en beter marketingassetmanagement en zo de waarde nog vergroten die Ricoh biedt aan onze klanten wereldwijd, met name aan commerciële drukkers en bedrijfsprintcenters,” zei Ted Takahashi, Senior Vice President bij het Production Print Global Marketing Center, Ricoh Company Ltd. “Het is ook wederzijds voordelig voor onze klanten: het zal klanten van Ricoh in staat stellen hun voordeel te doen met PTI’s innovatieve platform en zijn omvattende technologie voor marketingassetmanagement, terwijl het de klanten van PTI een naadlozere toegang biedt tot het hele spectrum van de hardware, de software en de diensten in Ricohs portfolio. Dit is een win-win-win.”

Onder leiding van Coleman Kane, die directeur en CEO van PTI blijft, zal het team volledig ten dienste staan van Ricoh om nieuwe technologie, software en diensten op de markt te brengen waarmee bedrijven relevante, via vele kanalen lopende marketingcampagnes kunnen opzetten op zowel mondiaal, regionaal als lokaal niveau. PTI zal blijven opereren onder zijn huidige naam, met behoud van managementteam en structuur, met hoofdkwartier in Solana Beach, Californië, en zetel in Chicago.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

Het grootste deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. 

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers. 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel