Ricoh Belgium kondigt een nieuw partnership aan met distributeur 2BY2

Ricoh Belgium heeft beslist om voor haar printers & consumables, naast Ingram Micro, een extra distributeur aan te trekken. De keuze viel op de kleinere maar krachtige distributeur 2BY2, die een uitmuntende service biedt aan IT-resellers. Dankzij deze samenwerking versterkt Ricoh Belgium zijn positie op de Belgische markt. 

2BY2 is al 20 jaar distributeur in de Belgische IT-markt. In het begin verdeelden ze voornamelijk componenten, maar de voorbije jaren hebben ze hun strategie met succes aangepast aan de veranderende markt, waardoor ze nu focussen op ‘retail’-producten. 2BY2's nieuwe aanpak werpt haar vruchten af. Met nog een volledig kwartaal te gaan is hun omzet op minder dan 2 jaar meer dan verdubbeld; van 10 miljoen in 2012 naar 24.5 miljoen eind september 2014. 2BY2  werkt met gesofisticeerde partnerprogramma’s en heeft veel geïnvesteerd in automatisatie, waardoor ze een voorsprong hebben gecreëerd op de concurrentie.

Het is de strategie van 2BY2 om de producten die ze verdelen zorgvuldig te kiezen en de merken waarmee ze in zee gaan een exclusieve service te bieden. De samenwerking met 2BY2 biedt Ricoh dan ook de nodige opportuniteiten om zijn nieuwe toestellen op kwaliteitsvolle wijze te introduceren bij een breder publiek. Ricoh Belgium heeft zijn gamma het voorbije jaar immers erg uitgebreid met kleinere toestellen voor de SOHO-markt. Naast Ingram Micro zal nu dus ook 2BY2 het volledige gamma printer based toestellen van Ricoh verdelen op de Belgische markt.

Eric Gryson CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg: “Ik ben erg tevreden met dit nieuwe partnership en met de service die 2BY2 biedt. Zij geloven in een persoonlijke, klantgerichte aanpak, en dat sluit perfect aan bij het ideeëngoed van Ricoh. Ik ben er zeker van dat we samen mooie resultaten zullen boeken!

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

Het grootste deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. 

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers. 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel