Ricoh Belgium neemt alle drukwerkactiviteiten en postbeheer over van AXA in België

Vilvoorde – Ricoh Belgium, specialist in document management en outsourcing, is trots op het feit dat het geselecteerd werd om de drukwerkactiviteiten en het postbeheer in België integraal over te nemen van AXA, de internationale Franse groep gespecialiseerd in verzekeringen. 

 

Eric Gryson, CEO RICOH Belgium/Luxembourg, legt uit: “Voor ons is AXA België een belangrijke nieuwe klant, die ons in staat zal stellen om onze positie in het outsourcen van document management (scannen en printen) te versterken. We voorzien een sterke groei van onze activiteiten in de komende jaren en we zijn ervan overtuigd dat dit een toegevoegde waarde zal bieden aan al onze klanten. Dat maakt ons een speler op het gebied van outsourcing waar je niet omheen kunt.”

Samen met Speos, een dochteronderneming van bpost en marktleider in de outsourcing van transactionele documenten, bood Ricoh een innovatieve en concurrentiële oplossing aan die voldoet aan de huidige en toekomstige verwachtingen van de verzekeringsgigant.

Deze overeenkomst voorziet in een business model waarmee we zullen kunnen omgaan met de daling van de postvolumes in het kader van de digitaliseringsstrategie van AXA,  terwijl we tegelijk carrièremogelijkheden bieden aan de overgedragen AXA medewerkers,” aldus Virginie Babinet en Thomas Schelenz, Executive sponsor AXA België en AXA Technology Services.

Deze samenwerking tussen Ricoh Belgium / Speos en AXA wordt aangegaan voor een periode van minimaal zeven jaar. De mailroom- en printroommedewerkers van AXA in België zullen dus onder leiding van Ricoh Belgium komen te staan en worden verwelkomd in onze grote Ricoh familie. Er is voorzien in een overgangsperiode van zes maanden tot een jaar, zodat de overdracht optimaal verloopt. Die zal geen enkele weerslag hebben op de werkgelegenheid.

 

Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

| Over AXA Belgium |

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 4000 makelaars en 4100 medewerkers die hun deskundigheid ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die afgestemd zijn op de reële behoeften van de klanten. Door zijn rol als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in de genen van AXA Belgium, en dit vertaalt zich dagelijks in aanzienlijke investeringen in onderzoek en bewustmaking van risico's. In 2014 realiseerde AXA Belgium een omzet van 3,8 miljard euro.

Voor meer informatie, ga naar www.axa.com/fr/presse/communiques/

 

 

| Over Speos |

speos is marktleider in België en een belangrijke speler op Europees niveau. Grote organisaties, multinationals en instellingen in België en in het buitenland vertrouwen ons de productie van hun vitale documenten toe.

Voor meer informatie, ga naar www.bpost.be/speos/fr/news.html

 

Voor meer informatie, contacteer

Contactpersoon bij Ricoh Belgium:

Cindy Van Nuffel - Supervisor Communication

Tel.  +32 (0) 2 558 23 76

E-mail : cindy.van.nuffel@ricoh.be

 

Contactpersoon bij AXA Belgium:

Valentine Vaquette - Spokesperson AXA

Tel.  +32 (0) 477 54 97 35

E-mail : valentine.vaquette@axa.be

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel