Ricoh Belgium neemt de Click & Post-activiteiten over van eXbo, een divisie van bpost

Dinsdag 23 april 2013 — Met Click & Post is het mogelijk aangetekende brieven te versturen in slechts enkele 'clicks'

Vilvoorde, 23 april 2013 – Dit voorjaar nam Ricoh Belgium de Click & Post-activiteiten over van eXbo, een divisie van bpost. Ricoh’s Outsourcing departement was al twee jaar verantwoordelijk voor de productie van documenten die via Click & Post werden verstuurd. Vanaf nu staat Ricoh Belgium dus in voor zowel de productie, de verkoop als de marketing van deze dienstverlening.

“Click & Post is een unieke oplossing waarmee de klant vanop zijn werkplek, met behulp van enkele muisklikken, alle stappen in het productieproces kan aansturen”, legt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg uit. “Van het printklaar maken van documenten, het uitprinten, het onder enveloppe steken, het frankeren, het bezorgen aan bpost... tot en met de bezorging aan de geadresseerde, in België of in het buitenland . De integratie van Click & Post binnen onze outsourcing-activiteiten past volledig binnen onze intentie om steeds performantere diensten aan onze klanten aan te bieden. Deze oplossing is niet alleen bedoeld voor het verzenden van facturen, creditnota's, contracten, offertes, attesten ... maar ook voor het versturen van aangetekende brieven. Ricoh Belgium levert een oplossing op maat, werkelijk uniek!”

Hoe werkt Click & Post?

Nadat hij een brief heeft opgesteld, meldt de gebruiker zich aan op de Click & Post applicatie met zijn login en paswoord. Hij kan zijn postzendingen op 3 verschillende manieren doorsturen:

  1. Via de virtuele printer (Windows-omgeving), die gratis kan worden gedownload op www.clickandpost.be.
  2. Via een manuele upload via de website www.clickandpost.be.
  3. Via een automatische upload vanuit zijn ERP-software.

Zo eenvoudig kan het dus. Ricoh Belgium drukt de briefwisseling vervolgens af, steekt ze onder enveloppe, zorgt voor de frankering en bezorgt alles bij bpost …

Wat zijn de voordelen van Click & Post?

  • Reële tijdwinst: de mailings worden binnen 24 uur gedrukt en geleverd, afhankelijk van de gekozen verzendwijze.
  • Optimale controle: de gebruiker coördineert alles zelf via zijn computer. Hij wordt automatisch via e-mail op de hoogte gebracht van alle productiestappen van zijn mailings.
  • Vereenvoudigde processen: Weg met de enveloppe-, zegel- of papierstocks ... Weg met de verplaatsingen. De gebruiker ontvangt de details van zijn maandelijkse uitgaven op factuur.
  • Automatisering van de laatste manuele schakel van de back-office: Dankzij de verbinding met de diensten van Click & Post kan de gebruiker zijn factuur en aangetekend schrijven rechtstreeks via de professionele software versturen, dankzij een verbinding met de service Click & Post. Zo realiseert hij een niet te onderschatten tijds- en kostenbesparing.
  • Een voordelig kostenplaatje: Interessant voor zowel kleine als grote volumes briefwisseling (tot 10.000 stukken per verzending): er zijn geen ‘opstartkosten’. De gebruiker betaalt enkel wat hij verbruikt en hij geniet kortingen op de tarieven van Click & Post dankzij het gebruikscontract.