Ricoh Belgium realiseert jaaromzet van ruim 160 miljoen euro

Vilvoorde, 19 december 2013 – Ricoh, leider op het domein van kantoortoestellen, document managementsystemen en production printing oplossingen, heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt voor 2012. De cijfers zijn voor Ricoh Belgium en gelden voor het boekjaar dat inging op 1 april 2012 en liep tot 31 maart 2013. De totale omzet voor 2012 was 160,7 miljoen euro, terwijl de operationele winst van de onderneming 8,9 miljoen euro bedroeg.

Managed Document Services & Outsourcing in de lift

In vergelijking met 2011 is de omzet zo’n 2 % gedaald, wat gezien het huidige economische klimaat geen slecht resultaat is. Zo stagneerde in België de markt van de MFP’s en is er een algemene daling van 15% op de printermarkt. Toch heeft Ricoh Belgium op dit vlak zijn positie weten te verbeteren dankzij een verhoging van het aantal geplaatste toestellen (MIF – Machines in Field). Verder was er een sterke groei van de nieuwe businesslijn MDS (Managed Document Services) en een duidelijke stijging in omzet bij de divisie ‘Outsourcing’.                 

Strategie bevestigd

Ricoh is oorspronkelijk een fabrikant van print- en kopieertoestellen, maar evolueerde de afgelopen jaren meer en meer van een product- naar een dienstverlener. “Onder meer dankzij IT Services, Managed Document Services en de succesvolle Outsourcing komt de focus steeds meer op dienstverlening te liggen”, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg. “Door hun documentprocessen aan Ricoh toe te vertrouwen, ons de centrale printinstallatie en de postdienst te laten beheren of te kiezen voor digitale archiveringsdiensten, kunnen onze klanten heel wat tijd en geld besparen en zich concentreren op hun kerntaken. Voor Ricoh vertaalt dit zich in een omzetstijging bij zowel MDS als Outsourcing, waarin we een bevestiging zien dat onze strategie gericht op het bieden van services en oplossingen de juiste is.”

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel