Ricoh Belgium stelt haar Learning Services voor

Met zijn Learning Services biedt Ricoh Belgium bedrijven een heel nieuwe en interactieve manier van leren

Vilvoorde – Ricoh Belgium pakt uit met een gloednieuwe dienst: de Learning Services. Nu we in het tijdperk van het ‘Bedrijf 2.0’ en zelfs van de ‘School 2.0’ zijn beland, beschouwde Ricoh het als zijn missie om organisaties van alle mogelijke groottes en soorten een volledig aanbod te bieden, van consultancy tot uiterst krachtige tools, om alle domeinen die met ‘leren’ te maken hebben te ondersteunen en te stimuleren.

Learning 2.0… We duiken de toekomst in!

De traditionele “leermethodes” zijn sterk aan het veranderen, net als onze kijk op educatie. Iedere dag wordt er nieuwe informatie verspreid, informatie die zich razendsnel verspreidt dankzij de nieuwe technologieën. De wereld van het leren is nog nooit zo klein geweest. Wat we vandaag leren, kan morgen al achterhaald zijn. “Leren” betekent dus vooral: het vermogen om zich aan te passen.

Als toonaangevend speler op de markt van diensten en oplossingen aan bedrijven en organisaties, kon Ricoh Belgium deze evolutie niet links laten liggen.. Sterker nog, Ricoh voelde zich geroepen om een concreet antwoord te bieden! Het bedrijf heeft immers een solide reputatie op het vlak van interne trainingen en beschikt over geavanceerde technologieën. Deze twee sterke troeven hebben de Learning Services gemaakt tot wat ze zijn: interactieve, kwaliteitsvolle opleidingen die steunen op de allernieuwste technologieën.

Wat bieden de Learning Services van Ricoh?

De Learning Services zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën van Ricoh: mobile learning, interactieve borden, interactieve tafels, UCS, projectoren.. Deze Learning Services halen het maximum uit de meest geavanceerde technologieën en kunnen zo diverse ongewone en nieuwe manieren van leren aanbieden, die zich moeiteloos aanpassen aan iedere situatie: via smartphone, tablet of interactief bord.

De interactieve en moduleerbare opleidingen mikken op verschillende sectoren: het onderwijs, de bedrijfswereld, de topsport… De expertise van Ricoh ter zake is gebaseerd op jaren van ervaring en innovatie.

Learning Services-projecten in België

Een belangrijke autoproducent toont heel veel interesse in de videobooks van Ricoh. Ze willen het videobook integreren in hun ‘welcomepack’. Op deze manier kunnen new hires zich meteen een goed beeld vormen van het bedrijf, zonder hiervoor uitgebreide klassieke trainingssessies te moeten volgen.

KV Oostende heeft 2 learning tables aangekocht en wil deze gebruiken om op een interactieve, multifunctionele manier spelersgroepen op te leiden. De coach bijvoorbeeld zal er een gebruiken om door middel van videofragmenten trainingen voor te bereiden.

Een bekende japanse autoproducent heeft een contract getekent om een ‘interactive learning table’ te huren via ShortRent tijdens het jaarlijks autosalon in januari in Brussel. Het doel is om met hun klanten op een interactieve manier te kunnen communiceren, waarbij de klant zelf intuïtief kan ‘spelen’ met de informatie.

Steve Jobs-scholen in Nederland

De Learning Services van Ricoh zijn uitzonderlijk geschikt om de stap naar het digitaal onderwijs te zetten door middel van nieuwe technologieën.

De eerste Steve Jobs-school werd in Amsterdam geopend met als doel het verbeteren van de leermogelijkheden voor alle kinderen in elke leeftijdsgroep. Dat betekent dat kinderen worden geholpen met leren op een manier die zo goed mogelijk bij hun past: in hun eigen tempo, op hun eigen niveau en vooral samen met andere kinderen, net als in een traditioneel klaslokaal.

Er zijn nu 20 Steve Jobs-scholen in Nederland uitgerust met de producten van Ricoh Learning Services: Learning Table, Video Communication learning systems, Interactive Chalkboard en interactieve projectors.

Polgar Gymnasium Vienna

In Oostenrijk werden dit schooljaar klaslokalen van het Polgar Gymnasium in Vienna gerenoveerd om Interactive Classrooms te worden.

Om te beginnen werd een combinatie van interactieve projectiesystemen en tablets ingezet. Leraren volgden een specifieke opleiding om deze nieuwe formaten en technologieën te beheren en alle studenten zullen de kans krijgen om lessen in deze lokalen te volgen. Er werd ook samen met Ricoh Learning Services een plan ontwikkeld om te beginnen met het uitrusten van een volledig nieuw klaslokaal, de toekomstige werkruimte voor studenten en leraren!

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

Het grootste deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. 

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers. 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel