Ricoh bij de ‘Global 100 Most Sustainable Corporations’ voor het tiende jaar op rij

Vilvoorde, 22 januari 2014 - Ricoh is opnieuw opgenomen in de top 100 van meest duurzame bedrijven wereldwijd. Ricoh zelf werd hiervan al voor de tiende keer op de hoogte gesteld, en dat tijdens het World Economic Forum in Davos. De ‘Global 100’ is een erkenning die op uitgebreide data-analyse berust en opname in deze lijst is voorbehouden aan een beperkte groep van de top 100 van de grootste bedrijven wereldwijd. Ricoh’s aanwezigheid op deze lijst gedurende een volledig decennium is de bevestiging van zijn succes waarbij sociale, economische en ecologische en kostenbesparende elementen een rol spelen.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, gaf volgend commentaar: “Bij Ricoh is het engagement voor duurzaamheid al decennialang een feit. Naast onze expertise op het vlak van kantooruitrusting, printproductie-oplossingen, document management systemen en IT-services, is ook onze toewijding voor duurzaam ondernemen een onderdeel van wie we zijn. We zijn trots op onze vergevorderde focus op het verminderen van de milieu-impact en de kosten voor onze klanten, terwijl we de integriteit en confidentialiteit van hun informatie verzekeren en bijdragen aan verantwoord ondernemen binnen iedere domein waar we actief zijn.”

Ricoh heeft forse doelen op lange termijn gesteld, met name om tegen 2050 de impact te doen dalen met 87,5% (vergeleken met de niveaus van 2000). Daarnaast impliceert de benadering van ‘lifecycle management’ alle aspecten van zowel de productie- als zakelijke activiteiten. Dit levert een minimaal gebruik van grondstoffen en materialen op en maximaliseert het hergebruik, de recyclage en de vermindering van ruwe grondstoffen.

Deze prestigieuze erkenning komt bovenop de lijst met onderscheidingen van Ricoh. Haar benadering werd erkend door sommige van de meest geloofwaardige rangschikkingen ter wereld, zoals de Dow Jones Sustainability Index, de FTSE4GOOD index of de OEKOM Corporate ratings.

Voor meer informatie over Ricoh’s benadering op het vlak van duurzaamheid, ga naar www.ricoh.be. Ricoh’s ‘global sustainability report’ kan hier worden gedownload:  www.ricoh.com/environment/report/index.html

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel