Ricoh Clickable PaperTM biedt meerwaarde aan klantencommunicatie

Ricoh Europe’s white paper benadrukt het belang van interactieve print in direct marketing campagnes

Vilvoorde – Er bestaat geen twijfel dat e-commerce een essentieel onderdeel is voor veel bedrijven. Shopify meldt nu dat, voor de eerste keer ooit, mobiele accounts goed zijn voor meer dan 50 procent van alle wereldwijde e-commerce verkeer voor de 100.000 e-commerce winkels die hun platform gebruiken. Een thought leadership 'white paper’, gesponsord door Ricoh Europe, onderzoekt het gebruik van mobiele trends, wat ze betekenen voor een drukkerij, en hoe interactieve print de gebruikservaring kan verbeteren en betere resultaten kan leveren voor marketing professionals. Het beste maken van mobiel: ‘Wat een 'Mobile-First' strategie betekent voor uw bedrijf’ is beschikbaar als gratis download hier : http://bit.ly/1ipW75m.

Eric Gryson, CEO RICOH Belgium/Luxembourg, legt uit: “Alhoewel het een gangbare praktijk geworden is om mobiele elementen te gebruiken in marketing campagnes, kan print op een positieve manier een groot verschil maken. Uit een recent Royal Mail onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat campagnes met geprinte post meer dan tweemaal het marktaandeel deden groeien, tegenover campagnes die geen gebruik maakten van geprinte post.”

En die prints  kunnen nog krachtiger worden wanneer ze interactief gemaakt worden met behulp van technologieën zoals Ricoh’s Clickable Paper.

“Met zijn Clickable Paper maakt Ricoh het eenvoudig voor drukkerijen om een dienst met toegevoegde waarde te leveren die print koppelt aan een verscheidenheid van online informatiebronnen en mobiele communicatiemiddelen, en dit kan zowel de waarde als de levensduur van het geprinte document verlengen. Dit is een geweldige manier voor drukkerijen om zich te onderscheiden in een uiterst concurrentiële zakelijke omgeving. En het aanbieden van deze dienst kan ook marketeers stimuleren om hun gebruik van print uit te breiden, omdat het combineren met Clickable Paper om print interactief te maken, lezers online zal verwijzen naar relevante locaties, zoals bijvoorbeeld het surfen naar de e-commerce website van het merk om een bestelling te plaatsen. Van zodra iemand zich engageert met het poststuk, dat gebruik maakt van Clickable Paper, worden hun activiteiten gevolgd en kan er op worden gereageerd in een zinvolle en relevante manier.”

Is uw drukkerij klaar voor het mobiele tijdperk?

De white paper onderzoekt drie mobiele aspecten die van toepassing kunnen zijn voor bedrijven van alle groottes en in verschillende sectoren, met een focus op hoe dit door professionele grafische bedrijven kan worden toegepast. Deze omvatten:

  1. Hoe mobiele technologieën kunnen worden gelinkt in uw eigen bedrijf om de productiviteit in termen van productie en beheer, medewerkerstevredenheid en nog veel meer, te verbeteren;
  2. Wat je moet overwegen voor wat betreft klantgerichte toepassingen om hen de flexibiliteit van een eenvoudige en comfortabele toegang tot uw bedrijf vanaf elk apparaat, altijd en overal, het bestellen van drukwerk en andere producten, het bekijken van de taakstatus en meer, te geven; en
  3. Hoe u kunt profiteren van de snelle invoering van mobiele technologieën om nieuwe (winstgevende) producten en diensten toe te voegen aan uw portfolio, die niet alleen nieuwe inkomstenbronnen genereren, maar ook waarde toevoegen aan de bedrijven van uw klanten.

Eric Gryson voegt toe: “We wilden een realistisch thought leadership stuk dat drukkerijen helpt een beter inzicht te geven in de mogelijkheden, zowel intern als extern, dat mobiel opent voor hen. Deze white paper bereikt dat doel en nog veel meer.”

De white paper, geschreven door de bekende auteur en WhatTheyThink Senior Editor Cary Sherburne, is hier te downloaden. Voor meer informatie over de producten en diensten die worden aangeboden door Ricoh Belgium, ga naar onze website, volg onze blogs, of email ons.

 

|  Over Ricoh  |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel