Ricoh Europe erkend voor Best Practice op het vlak van veranderingsactiviteiten binnen de onderneming

Dinsdag 3 december 2013 — Vilvoorde, 03 december 2013 - Ian Winham, CIO en CFO van Ricoh Europe, kreeg de Oracle Excellence Award for Leadership: Finance — Europe, Middle East & Africa (EMEA). Winnaars van deze prestigieuze prijs worden geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun veranderingsprogramma, de voordelen die ze eruit halen en hun rol in het voeren van een positief veranderingsprogramma met Oracle technologie. De prijs huldigt Ian en zijn team voor hun rol in de omschakeling van de business en de financiële diensten bij Ricoh Europe, waarbij de onderneming overstapte naar gestandaardiseerde processen, data en systemen waardoor Ricoh voortaan een betere service biedt aan interne en externe klanten.

Dankzij deze inspanningen, genieten Ricoh Europe’s klanten voortaan van een uitstekende service op lokaal en internationaal vlak, terwijl de interne organisatie toegang heeft tot betrouwbare data die tijdig beschikbaar zijn. Bij de verandering werden ook de IT-activiteiten van Ricoh in de EMEA regio ondergebracht in hun privé cloud. Met de Ricoh Private Cloud gebruikt het bedrijf 1.000 servers minder dan voorheen in de EMEA regio, goed voor een besparing van 16,8k ton CO2, die overeenstemt met de uitstoot van 3.350 wagens. Deze vermindering wordt nog verder gezet nu er steeds meer interne projecten en klantendiensten opgenomen worden in de Ricoh Private Cloud.

Winham reageert als volgt: “We zijn bevoorrecht omdat we gespecialiseerd zijn in het maken van efficiëntere en meer geconnecteerde ondernemingsinfrastructuren voor onze klanten waarbij we zoveel mogelijk de milieu-impact beperken. Hierdoor hebben we heel wat knowhow in huis en kunnen we dit soort grote projecten ook intern tot een goed einde brengen. We zijn zeer tevreden dat Oracle de voordelen van onze interne veranderingsactiviteiten voor onze klanten erkent.”

Het financieel en technologisch platform bij Ricoh is een ERP-platform dat gebaseerd is op producten van Oracle die gebruikt werden om een aanpasbaar, flexibel en vlot platform te creëren. Het omvat back-office- en front-office-processen en ondersteunt het beheer en de technische architectuur.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers