Ricoh gaat partnerschap aan met Leapfrog 3D Printers

Vrijdag 23 januari 2015 — Londen - Ricoh kondigde vandaag een nieuw partnerschap met Leapfrog 3D Printers aan waardoor Ricoh vanaf januari 2015 een officiële verkoper wordt van de bekroonde Leapfrog Creatr HS 3D-printer en andere modellen in Europa. Ricoh zal een compleet pakket aan klantenondersteuning bieden voor de Leapfrog 3D-printers, inclusief de mogelijkheid om 3D-printers aan bestaande grafischeprintservicecontracten van Ricoh toe te voegen. De samenwerking zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor klanten in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, en zal tot de rest van Europa worden uitgebreid in de loop van 2015.

Ricoh and Leapfrog 3D Printers zullen zich in eerste instantie richten op klanten in de onderwijssector, en dit later uitbreiden tot klanten in de sectoren techniek en industrie. Beide bedrijven hebben een stevige voet in huis in de onderwijssector, waar scholen, hogescholen en universiteiten 3D-printers gebruiken om het STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, werktuigbouw en wiskunde) te verrijken en dingen te ontwerpen. Leapfrog 3D Printers voorziet al in educatieve 3D-printpakketten en lesmateriaal, terwijl Ricoh contracten op maat biedt voor afdrukinstallaties, beheer, opleiding en ondersteuning.

Het nieuws van vandaag volgt op een wereldwijde aankondiging van Ricoh Company Ltd. in september waarmee het bedrijf een nieuwe aanvullende productielijn opzette en zijn ruimere 3D-printingstrategie schetste. Dit omvatte de opening van twee ‘Rapid Fab’-voorzieningen van Ricoh in Japan om klanten 3D-printdiensten te bieden en aan de spits te staan qua onderzoek en ontwikkeling van 3D-technologieën en -applicaties.

De stap naar 3D-printen is een natuurlijke evolutie voor Ricoh. Het heeft al een gevestigde 3D-printkopontwikkeling en -productie, en is OEM voor een aantal 3D-printerfabrikanten. Het heeft ook een aantal technologieën in prototyping en spuitgieten, naast zijn in de afgelopen twintig jaar opgedane ervaring met het gebruik van 3D-printers voor zijn eigen productontwerpprocessen.

Eric Gryson, CEO RICOH Belgium/Luxembourg, lichtte toe: “Nu de vermogens van 3D-printers toenemen, beginnen Ricoh-klanten in Europa de rol die deze potentieel revolutionaire technologie kan spelen in hun organisaties te evalueren. Dit partnerschap met Leapfrog 3D Printers combineert hun bekroonde lijn van 3D-printers met Ricohs kracht in de onderwijssector, waarbij we uitgebreide service bieden, van IT-diensten tot consultatie, installatie, opleiding en ondersteuning, om klanten te helpen bij het toepassen van 3D-printingtechnologie in hun organisatie. De aankondiging van vandaag onderstreept Ricohs volgende stap in de ontwikkeling van Ricohs 3D-printingactiviteiten in Europa. Omdat de vraag van klanten naar 3D-printen gestaag toeneemt, zullen we doorgaan met onze producten en diensten te ontwikkelen om aan hun behoeften te voldoen.”

Mathijs Kossen, CEO van Leapfrog 3D Printers, zei: “Ricoh wil net zoals wij echte waarde voor bedrijven en scholen toevoegen door hen te voorzien van een combinatie van de juiste instrumenten en diensten. Behalve 3D-printers van de beste kwaliteit bieden wij ook complete oplossingen die een aangepaste mix van 3D-printhardware, -software en -materialen en leerplatforms bieden aan verschillende groepen gebruikers. Ik ben erg blij dat Ricoh nu zijn onovertroffen ondersteunings- en opleidingsdiensten aan die mix toevoegt.”

Ricoh heeft uitgebreide ervaring als partner van onderwijsinstellingen om modernisering en efficiëntie te helpen bevorderen, en biedt daarbij een heel scala aan diensten, van het drukken en collationeren van lesmateriaal en beveiliging voor vertrouwelijke stukken en onderzoek tot ondersteuning van mobiele strategieën en het mogelijk maken van leren-op-afstand. Ondersteuning van veranderingsprocessen garandeert dat bij elke technologie die wordt geïmplementeerd processen ter ondersteuning van gebruikers worden ontwikkeld om hen te leren ermee op te gaan. Door hoogwaardige voorzieningen en diensten aan te bieden voor zowel studenten als medewerkers in management, onderzoek en onderwijs, zijn de instellingen in de beste positie om nieuwe studenten en financiering aan te trekken.

Ricoh en Leapfrog 3D Printers zullen aanwezig zijn op de Bett show, waar de bezoekers meer te weten zullen komen over het partnerschap en wat het organisaties kan bieden, en waar ze de Creatr HS zullen kunnen zien.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

| Over Leapfrog 3D Printers |

Leapfrog 3D Printers is een in Nederland gevestigde producent van desktop- en professionele 3D-printers. Zijn doel is om professionals en scholen alle voordelen die 3D-printen hun kan bieden te helpen ontdekken. Daartoe werkt Leapfrog nauw samen met zijn klanten, dat het als partners ziet. Leapfrog 3D Printers weet dan ook dat 3D-printen over veel meer gaat dan over de 3D-printer zelf alleen; het gaat over het afdrukken van materialen, over software, over hardware add-ons, over diensten en over het opleiden van de markt. Dat heet Leapfrog Solutions: dat verzamelt alle instrumenten die groepen gebruikers nodig hebben om echt toegevoegde waarde te krijgen bij wat ze doen. Zijn huidige oplossingen richten zich op scholen, werktuigbouwkundigen en op 3D-printbeginners, en meer is op komst. Houd Leapfrog 3D Printers in het oog: samen met zijn klanten schept het de toekomst.

Meer informatie vindt u op www.lpfrg.com