Ricoh gebruikt NFC-technologie voor de authenticatie van gebruikers op zijn kopieertoestellen en printers

Vilvoorde – Ricoh België innoveert door het authenticeren van gebruikers op zijn kopieertoestellen en multifunctionele printers (MFP) mogelijk te maken via NFC-technologie. Voortaan is er geen kaart of wachtwoord meer nodig om in te loggen: een eenvoudige applicatie op de smartphone van de gebruiker zorgt voor snelle en beveiligde authenticatie.

De NFC (‘Near Field Communication’)-technologie is een draadloze technologie waarmee geconnecteerde toestellen, zoals smartphones, tablets en multifunctionele printers, onderling kunnen communiceren via een specifieke lezer die in de machines kan worden ingebouwd.

Om zich te identificeren hoeft de gebruiker alleen maar een applicatie op zijn smartphone[1] te installeren en die dicht bij de lezer te brengen die op de printer of MFP is geïnstalleerd.

De voordelen

Door deze technologie te gebruiken in zijn verschillende toestellen maakt Ricoh persoonlijke authenticatiekaarten of badges obsoleet. Zo verlaagt een bedrijf de kosten voor het beheer van die (soms meerdere) kaarten of badges van zijn werknemers. Het is ook een garantie op veiligheid: alleen vooraf geautoriseerde personen kunnen een bepaald toestel gebruiken (geen niet-geautoriseerd gebruik van een toestel) en afdruktaken worden pas uitgevoerd na identificatie van degene aan wie ze persoonlijk zijn toegewezen.

Met de functie ‘Follow Me & You’ kan de gebruiker ervoor kiezen zijn documenten af te drukken op elk beschikbaar apparaat waar hij of zij toegang toe heeft. Dat betekent dat als een machine bezet is of als er een wachtrij is bij het dichtstbijzijnde toestel, een gehaaste gebruiker zijn afdruktaken kan laten uitvoeren door een andere printer of MFP.

Het gebruik van NFC-technologie maakt het zo dus mogelijk om te reageren op de toename van het aantal smartphones in bedrijven.

Eric Gryson, CEO RICOH Belgium/Luxembourg: “Dankzij de implementatie van deze technologie bewijzen we opnieuw dat alles mogelijk is met Ricoh, zoals onze slogan ‘imagine. change’ al aangeeft. Ons doel is om de werkomgeving van onze klanten efficiënter te maken door de authenticatie op onze multifunctionele printers te vereenvoudigen, zodat hun medewerkers zich kunnen concentreren op hun werk en niet onnodig tijd verliezen. Daarom streven wij ernaar altijd aan de spits van de technologie te staan.”

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

[1] Controleer of uw smartphone compatibel is

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel