Ricoh introduceert nieuwe projectoren met een uiterst korte projectie-afstand

Donderdag 27 juni 2013 — Nieuw: innovatie met omgekeerd design en interactieve pen
 
Vilvoorde, 27 juni 2013 – Ricoh Belgium, gespecialiseerd in kantooroplossingen, documentbeheerdiensten, IT-diensten en printproductie, stelt zijn nieuw gamma van projectoren voor. Het gaat om unieke en innovatieve producten die veel flexibiliteit bieden dankzij hun extreem korte projectie-afstand en uitzonderlijke beeldkwaliteit en verder dankzij hun gebruiksgemak en hun interactieve pen. De modeltypes PJX3340, PJWX3340 en PJWX3340N zijn desk edge projectoren en de modeltypes PJX4240N en PJWX4240N, projectoren met een heel korte projectie-afstand.

Meerdere sterke punten

De 3340-serie bestaat uit drie modellen (PJX3340 – PJWX3340 – PJWX3340N), en is ontworpen om vergaderingen productiever te maken. Deze projector is geschikt voor het projecteren van een afbeelding van 30 tot 200 centimeter op 2 meter afstand van het projectie-oppervlak. Gebruikers kunnen genieten van een optimaal comfort van de presentaties op groot scherm. De combinatie van 3000 lumen en een korte projectie-afstand maken de projector geschikt voor alle vergaderzalen, van de kleinste ruimte tot die met de grootste lichtinval.

De 4240-serie bestaat uit twee modellen (PJX4240N – PJWX4240N en is ontworpen voor kleine muurafstanden. De lenzen met korte brandpuntafstand maken het mogelijk om de projector op slechts 60 centimeter van het scherm te plaatsen zodat gebruikers klaar en duidelijk kunnen genieten van grote afbeeldingen variërend tot 140 centimeter (voor het model WXGA). Voor wie ruimte wil besparen en eventuele hinder wil minimaliseren, is het ook mogelijk om de projector dicht tegen een muur of aan het plafond te installeren.

Bovendien zijn deze beide series van projectoren bijzonder gemakkelijk in gebruik. Zonder bijkomende kabelaansluiting zijn ze immers meteen gebruiksklaar.

Een ander innovatief gegeven: dankzij de optionele interactieve kit van Ricoh, is het mogelijk om de oppervlakte van de projectie om te zetten naar een interactief whiteboard. De optionele pen kan dan dienen als muis om toepassingen te besturen, of om rechtstreeks iets te tekenen of te schrijven op de presentatie. Notities kunnen ook gewist, afgedrukt of opgeslagen worden.

“Omgekeerd ontwerp”

Het unieke "omgekeerde ontwerp" van Ricoh voor de nieuwe projectoren PJ(W)X3340(N) en de PJ(W)X4240N optimaliseert de voordelen van een opstelling vooraan op de tafel door alle aansluitingen en ventilatie vooraan op de projector te voorzien. Daardoor blijft het tafelblad vrij van kabels en neemt het comfort toe, aangezien ventilatorlawaai en warme lucht van de tafel weg geleid worden.

Of gebruikers de nieuwe projectoren nu op de tafel plaatsen of aan het plafond bevestigen, ze bieden in beide gevallen ook een zeer belangrijk visueel comfort. Het is de ideale oplossing voor mensen die een boeiende presentatie willen geven in een aangename omgeving. Dankzij deze nieuwe modellen is het ook niet meer nodig zich zorgen te maken over de weerspiegeling van het licht of de schaduwen van flessen water, draagbare computers of luidsprekers.

Interessante extra’s

Deze projectoren zijn ook meer dan klaar voor de toekomst in 3D! Met de optionele 3D-bril is het mogelijk om afbeeldingen en presentaties in 3D te bekijken, en dit zonder dure additionele omvormers.

Er bestaat ook een gratis applicatie, de ‘Ricoh Smart Presenter’, die toelaat om presentaties vanaf een iPad of iPhone te besturen en PDF-documenten te delen.

Netwerkverbinding

De netwerkversies PJWX3340N, PJX4240N, PJWX4240N beschikken over een ingebouwde en draadloze LAN-verbinding, die verschillende communicatiemogelijkheden biedt voor het projecteren van afbeeldingen:

  • De ad hoc modus waarbij apparaten rechtstreeks verbonden zijn met een draadloze LAN-verbinding en kunnen communiceren zonder dat het draadloze LAN-contactpunt zich in de vergaderzaal bevindt. De beamer genereert zijn eigen draadloos netwerk.
  • De infrastructuur-modus waar de communicatie via een router of een hub loopt.
  • Met de software kan men dezelfde afbeelding tegelijkertijd projecteren op vier verschillende projectoren. Dit is vooral handig op conferenties en voor toepassingen met digitale grafieken.

Het PJWX3340N-model werkt met Wifi en het PJWX4240N-model biedt een draadloze connectiviteit op groot scherm.

Geïntegreerde functies

Ingebouwde luidsprekers van 10W zorgen voor een helder en duidelijk geluid, zodat extra audioapparatuur overbodig is. Bovendien kan een digitale timer ervoor zorgen dat de presentatie niet langer duurt dan gepland. Het is mogelijk om deze timer discreet in de hoek te projecteren tijdens de presentatie.

Stand-by verbruik

De stand-by modus vermindert het energiegebruik tot minder dan 0,28W bij de PJX3340 modellen en 0,30W bij de PJX4240N modellen, wat ook zorgt voor een daling van de energiekosten. Operationele kosten kunnen naar omlaag worden gehaald door de Eco-modus te selecteren waarmee de intensiteit van het licht en het energieverbruik met 40% wordt verminderd.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, is tevreden met deze productuitbreiding: “ We hebben een volledig aanbod uitgewerkt om tegemoet te komen aan alle noden van de markt. Historisch gezien staat Ricoh vooral bekend als een speler op het vlak van toestellen die boodschappen op papier voor hun rekening nemen, zoals kopieertoestellen of printers. Vandaag breiden we dit aanbod uit en willen we onze klanten ook helpen bij het doorgeven van boodschappen via beeld en geluid.”

Voor meer informatie en productdetails kan u terecht op de website van Ricoh: http://www.ricoh.be/nl/product/projectoren/

Als bijlage meer toelichtingen over het volledige gamma van projectoren van Ricoh.

Projectoren met ultrakorte projectieafstand - PJ WX4130