Ricoh is keuze nummer één voor losblad productiesystemen in zowel zwart-wit als kleur en viert de derde verjaardag van zijn partnerschap met Heidelberg

Vilvoorde, 17 maart 2014 – Ricoh Europe was in 2013 voor het tweede opeenvolgende, volledige jaar keuze nummer één voor digitale kleuren losblad productiesystemen in West-Europa (op basis van het door InfoSource gemelde aantal geplaatste eenheden). Het marktaandeel van 36,2 procent werd gehaald doordat steeds meer commerciële drukkers en centrale reproafdelingen Ricoh’s Pro™ C901 en Pro™ C751 serie kiezen voor hun digitale drukwerk. De groei in marktaandeel is mede te danken aan de populariteit van Ricoh’s Pro™ C5110 serie, een productiesysteem voor lage volumes dat betaalbaarheid combineert met hoogwaardige drukkwaliteit, veelzijdige mediaverwerking en compacte afmetingen.

Bovendien kregen Ricoh's zwart-wit systemen de voorkeur bij inkopers van apparatuur voor production printing boven alle andere systemen, waardoor Ricoh nu op nummer één staat voor zwart-wit production printing qua aantal geplaatste eenheden in 2013 in West-Europa, goed voor een marktaandeel van 24,0% (InfoSource).

Dit succes valt samen met de derde verjaardag van het partnerschap tussen Ricoh en Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) voor digitale productiesystemen, dat werd aangekondigd in het voorjaar van 2011.

Sinds drupa 2012 biedt Heidelberg Ricoh’s Pro™ C901 en Pro™ C751 serie aan onder de naam Linoprint C 901 en C 751. Gecombineerd met de Prinect Digital Print Manager kunnen beide systemen worden geïntegreerd in Heidelberg’s Prinect printshop workflow, zodat drukkers hun offset- en digitale technologieën kunnen integreren in één workflow.

Peter Williams, Executive Director en Head of Production Printing Business Group, Ricoh Europe PLC[ENL1] , zegt: “De ontwikkeling van onze technologie en diensten focust zich op de veranderende behoeften van commerciële drukkers en centrale reproafdelingen om hen te helpen hun printactiviteiten te laten groeien en tegelijkertijd hun efficiëntie en winstmarges te verbeteren. We zijn vereerd dat deze bedrijven ons de beste keuze vinden voor kleurensystemen in West-Europa in het algemeen en ons ook op nummer één zetten in de zeven grootste markten: Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en Zweden. En verder ook nog in de snel opkomende markt van Turkije.”

“Ons partnerschap met Heidelberg wordt steeds sterker. Grafische bedrijven investeren met vertrouwen in digitale losblad kleurenproductiesystemen vanwege hun hechte, duurzame relatie met Heidelberg. Zo dragen ze bij tot de groeiende populariteit van Ricoh-technologie onder commerciële drukkers.”

Jason R. Oliver, Senior Vice President Business Area Digital bij Heidelberg, zegt: “Ons partnerschap met Ricoh in Europa en over de hele wereld is een uniek succes. Dankzij Ricoh's printtechnologie en onze eigen Prinect workflow bieden wij als totaalleverancier aan commerciële drukkers de keuze tussen digitaal en offset. Klanten die onze Linoprint C-producten hebben gekocht, creëren nieuwe kansen met een toegevoegde waarde. Ik denk bijvoorbeeld aan hybride toepassingen, die offset- en digitale technologieën combineren.  Door digitale mogelijkheden te integreren in hun bestaande drukinfrastructuur, zoeken onze klanten naar de juiste balans tussen digitaal en offset voor hun activiteiten. En dat alles wordt aangestuurd door onze Prinect-workflow. Voor onze klanten is kopen via Heidelberg de logische keuze. De feedback die we krijgen van onze klanten die investeren in onze Linoprint C digitale apparatuur, is bijzonder positief.”

Louis Bracey van Apple Colour in Bristol, Verenigd Koninkrijk, zegt: “Bij Apple Colour heeft de installatie van ons Linoprint C 901 digitale productiesysteem ertoe geleid dat wij onze klanten een bredere waaier aan professionele diensten kunnen bieden. Cruciaal hierbij is dat de C 901 volledig verbonden is met ons Heidelberg Prinect workflowsysteem. Zo kunnen we onder andere kleinere oplagen produceren en nieuwe omzet genereren.”

“De afgelopen drie jaar heeft de Europese markt voor production printing veel veranderingen ondergaan. En de snelheid waarmee alles verandert, neemt niet af”, zegt Williams[ENL2] . “We zien een herstel van het vertrouwen in de grafische industrie. Zakelijke klanten beginnen opnieuw te investeren in marketing en communicatie. Belangrijk is dat dit geen terugkeer is naar de vroegere gang van zaken. Permanente verandering is essentieel. Succesvolle grafimediabedrijven anticiperen en spelen in op de wensen van hun klanten, die snel en op flexibele wijze willen worden geholpen door hun belangrijkste leveranciers. Snelheid en flexibiliteit zijn van cruciaal belang. Het combineren van drukwerk met online is cruciaal marketingcampagnes. Daarnaast zijn ook optimaal gebruik van big data voor zeer gerichte direct mail als onderdeel van crossmediacampagnes en kleine oplagen boeken belangrijk in de huidige veranderende marktomgeving. Verder wordt ook duurzaamheid steeds belangrijker voor bedrijfsklanten die dat opnieuw hoog op hun agenda plaatsen.”

 [ENL1]Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium & Luxemburg

 [ENL2]Gryson

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel