Ricoh lanceert een interactief whiteboard van 55 inch om makkelijk informatie te delen

Maandag 14 oktober 2013 — Vilvoorde, 15 oktober 2013 – Ricoh Europe lanceerde vandaag zijn eerste interactieve whiteboard als aanvulling op zijn Communication Solutions portfolio. Via het Ricoh D5500 55-inch interactive whiteboard kunnen deelnemers aan een businessmeeting communiceren door te schrijven op gedeelde schermbeelden. Met de optionele afstandsbediening kunnen gebruikers in verschillende locaties onmiddellijk en makkelijk informatie met elkaar uitwisselen en bekijken wanneer ze op hun eigen interactieve whiteboard schrijven – net alsof ze zich allemaal in dezelfde ruimte bevinden. Dit verbetert de zakelijke communicatie, verhoogt de productiviteit, garandeert een efficiëntere workflow en stimuleert interactie.

De Ricoh D5500 heeft verschillende toepassingsmogelijkheden. Deelnemers aan een bestuursvergadering of conferentie kunnen verregaander en efficiënter met elkaar communiceren door op het whiteboard te schrijven. Voor leveranciers van print services of designbureaus versnelt het whiteboard het corrigeer- en goedkeuringsproces omdat veranderingen onmiddellijk kunnen aangebracht en goedgekeurd worden. In de klas zorgt het whiteboard ervoor dat online content in de les kan gebruikt worden; leerlingen kunnen aantekeningen maken of meer efficiënt bijdragen aan discussies.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, zegt: "Door de picture-in-picture functie te gebruiken, toont de D5500 content van Ricoh’s Unified Communication System en de meeste andere systemen voor videoconferenties. Tegelijkertijd wordt content gedeeld van toestellen met beelduitgang zoals pc’s, tablets en smartphones. Zijn 55-inch, volledig HD-scherm heeft een LED-backlight met lange levensduur die een uitstekende helderheid garandeert voor een optimaal zicht. Bovendien is zijn gebruikersinterface makkelijk te gebruiken zonder dat er training nodig is. Op dit moment kunnen tot vier whiteboards tegelijkertijd in een netwerk worden samengebracht, van waar ook ter wereld."

Schrijven op het interactieve whiteboard is net als schrijven op een gewoon whiteboard. Het kan het zwakste handschrift en de nuances van gedetailleerde tekeningen opvangen. De elektronische pen voelt zacht aan en gebruikers kunnen er makkelijk mee schrijven, tekenen, verbeteren, uitwissen, afmetingen wijzigen en bewaren. De inhoud van het scherm kan onmiddellijk worden bewaard op een USB-stick, gedeeld via e-mail, of gemaild om te printen op een MFP of printer.

Er moeten geen software of ijkingen worden geïnstalleerd vooraleer u de Ricoh D5500 in gebruik neemt; het whiteboard is gebruiksklaar zodra u het aanzet. Wanneer u het whiteboard uitzet, worden alle data automatisch en definitief gewist, zodat u geen gevoelige of vertrouwelijke informatie accidenteel deelt of toont. Bij gesloten meetings voorkomt het systeem ongeoorloofde toegang en gebruik door authenticatie via PIN-code.

 

Voor meer informatie over het ruime assortiment hardware, software en services van Ricoh kunt u terecht op www.ricoh.be/nl

Interactive Whiteboard