Ricoh lanceert gamma grootformaatprinters Ricoh Pro L4100

Dinsdag 7 januari 2014 — Vilvoorde, 7 januari 2014 – Ricoh kondigt aan dat het nieuwe Ricoh Pro L4100 gamma grootformaat latexprinters nu beschikbaar is. Deze nieuwe roll-to-roll grootformaatprinters zijn beschikbaar in 130 cm (53 inch) of 160 cm (63 inch) breed en ondersteunen tot zeven kleuren in verschillende configuraties. Naast CMYK, zijn ook oranje, groene en witte inkten beschikbaar. De Ricoh ProTM L4160 en L4130 bieden een hoge printproductiviteit en -kwaliteit dankzij technische innovaties zoals de piezo elektrische printkoppen. Het gamma beantwoordt ook aan de vraag van de markt naar milieuvriendelijke printers door gebruik te maken van op water gebaseerde latexinkt en door weinig energie te verbruiken.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, zegt: “Sinds de bekendmaking tijdens drupa 2012 dat we ons aanbod gingen uitbreiden met dit systeem, werd de kwaliteit van het Ricoh Pro L4100 gamma uitvoerig door Ricoh getest en verwerkten we de feedback die we van klanten kregen. Dit gamma is perfect geschikt voor de producenten van reclame-en signalisatieborden, maar door zijn veelzijdigheid is het ook een ideale oplossing voor aanbieders van andere printdiensten. Zij kunnen dankzij deze machines nieuwe diensten aan hun klanten gaan aanbieden, zoals het maken van displays en borden.”

De latexinkt gebruikt in het Ricoh Pro L4100 gamma is op water gebaseerd en bevat weinig Volatile Organic Compounds (VOC’s; of ‘vluchtige organische stoffen’). De inkt is reukloos en de lage droogtemperatuur van 60°C zorgt voor een snelle droging en verwerking. Dit geeft gebruikers ook de mogelijkheid om te drukken op heel wat hittegevoelige media, zonder ze te beschadigen.

Onder andere PVC, zeildoeken, synthetisch papier, gelaagd papier, ongelaagd papier, folie en textiel kunnen als dragers gebruikt worden. Bovendien kan er ook gedrukt worden op lichtere ondergronden, wat de kosten voor onder andere verzending drukt. Ricoh breidt de mogelijke dragers ook alsmaar uit via een doorlopend profilerings- en testprogramma in samenwerking met Color Concepts, dat binnen de sector geldt als een standaard voor het goedkeuren en profileren van dragers.

De Ricoh latex inkten gaan buiten één à twee jaar mee en zelfs twee à drie jaar indien het drukwerk gelamineerd is”, aldus Gryson, “Met de witte inkt genieten klanten van schitterende kleuren op elk type ondergrond - waaronder doorschijnende en zwarte materialen – bij borden, materialen met merknamen en raamstickers. De toevoeging van oranje en groen breidt het kleurenpallet gevoelig uit, zodat kleuren waarheidsgetrouwer kunnen worden weergegeven. De inkten zijn per voor het bedrukken van binnen- en buitenmaterialen.

Ultra kleine druppeltjes voor een ultra hoge kwaliteit

Door gebruik te maken van de laatste generatie multiple jetting piezo elektrische printkoppen uit roestvrij staal, kunnen drie druppels van verschillende groottes tegelijk geproduceerd worden, waarvan de kleinste slechts vier picoliter groot zijn. Keer op keer zorgt dit voor zachte en levensechte beelden. De kleine druppeltjes zorgen ook voor verfijnde schakeringen en details, zoals dunne lijntjes en kleine lettertekens.

Het Uninterrupted Ink Supply System (UISS) van het Ricoh Pro L4100 gamma maakt deze printers nog productiever. “Wanneer een CMYK-inktpatroon leeg is, schakelt het systeem automatisch over naar een tweede inktpatroon van dezelfde kleur om het printen niet te onderbreken”, zegt Gryson. “In een drukke printomgeving zorgt dit voor een vlot en productief proces met een minimum aan menselijke interventie.

Intuïtieve Color GATE RIP voor extra productiviteit

Het Ricoh Pro L4100 gamma is beschikbaar met ColorGATE RIP. “We bieden ColorGATE aan onder de vorm van een op maat gemaakt RIP-pakket dat gebruikers in staat stelt om de functies te kiezen die ze daadwerkelijk nodig hebben”, legt Gryson uit. “Het is zeer intuïtief, wat de leertijd beperkt en de productiviteit verbetert. Bovendien bevat het uitstekende tools voor kleurbeheer die ideaal zijn voor professionele printomgevingen.

Gryson besluit: “We verwachten dat printbedrijven de kwaliteit en milieuvriendelijkheid van het Pro L4100-gamma, samen met de kracht en kleurbeheermogelijkheden van het ColorGATE RIP-systeem, een aantrekkelijke combinatie zullen vinden. Vooral ook omdat het ondersteund wordt met Ricoh’s dienstverlening van wereldklasse. Deze aankondiging betekent voor hen dat ze voortaan in staat zijn om binnenshuis een bredere waaier aan printapplicaties met kleurenbeheer te coördineren, wat de klantenrelaties zal verstevigen en de winstgevendheid zal verbeteren.

Overzicht functies Ricoh Pro L4100-gamma

 • Printen in 7 kleuren — CMYK, wit, oranje en groen
 • Ricoh piezo printkoppen met druppels van verschillende grootte tot 4 picoliter klein
 • Milieuvriendelijke, watergebaseerde latexinkt
 • Duurzaam printen van zowel buiten- als binnenmaterialen
 • Printen met hoge productiviteit tot 18,2 m2 per uur
 • Snelle droging
 • Groot aantal dragers mogelijk, van PVC tot papier tot textiel en meer
 • Keuze uit twee printbreedtes (1361 mm of 1610 mm)
 • 50% minder energieverbruik ten opzichte van de meest gelijkwaardige concurrent
 • Lagere verduurzamingstemperatuur van de inkt voor minder energieverbruik en het gebruik van lichtere en warmtegevoelige materialen
 • Optionele ColorGATE RIP met Print&Cut mogelijkheid en ink saver en cost calculator.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers