Ricoh lanceert nieuwe zwart-wit A4- printers en MFPs die kostenefficiënt zijn en plaats besparen

Vilvoorde – Ricoh Belgium helpt kleine en middelgrote bedrijven geld en ruimte besparen met de lancering van zijn nieuwe serie zwart-wit A4- printers en MFPs.

Ieder product binnen de serie – met inbegrip van de SP 4510DN, SP 4510SF, SP 3600DN, SP 3600SF en SP 3610SF – heeft een aantrekkelijke initiële aankoopprijs en een lage Total Cost of Ownership. De printers zijn speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van klanten op het vlak van hoge prestaties en doelgerichte functionaliteiten. De machines zijn zeer compact en kunnen probleemloos worden geïnstalleerd op een desktop of in de hoek van een kantoor, zonder dat ze teveel plaats innemen. De bediening verloopt erg makkelijk dankzij het opklapbare 4.3 inch-aanraakpaneel in kleur, het op maat aanpasbare scherm en de geanimeerde menu’s (SP 4510SF) of een gebruiksvriendelijk 4-lijns LCD-scherm (SP 3600DN, SP 4510DN SP 3600SF en SP 3610SF).

De nieuwe printers en MFP’s zijn uitgerust met de laatste controller van Ricoh en gebruiken de innovatieve LED-technologie om te kunnen printen aan 1.200 dpi zonder verlies van snelheid. De bediening van het papier gaat vlot en printen is mogelijk op papier van 52 tot 162 g/m². Documenten kunnen ook rechtstreeks worden geprint vanaf een USB-stick of SD-kaart (SP 4510SF), en kunnen verdeeld worden via kleurenscanning. Bovendien bieden de MFP’s (SP 4510SF, SP 3600SF en SP 3610SF) een waaier aan faxmogelijkheden.

Deze printers en MFP’s zijn ontworpen om kantoorjobs efficiënt uit te voeren. Ze zijn duurzaam, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en snel. De eerste print is klaar in minder dan 6,5 seconden en doorlopend printen haalt een snelheid tot 40 pagina’s per minuut. De toestellen zijn geschikt voor een hoge duty cycle (50.000 tot 150.000 prints), bieden optionele WiFi-connectiviteit (alle modellen behalve de SP 3600DN) en zijn compatibel met Ricoh’s @Remote software om de prestaties te meten.

Met de functionaliteit “tonerbesparing” kunnen bedrijven hun operationele kosten drukken. Deze worden overigens nog verder verlaagd dankzij de afzonderlijke PCDU en toner, die apart vervangen kunnen worden zodat onnodige kosten worden vermeden.   

De modellen zijn ontwikkeld met oog voor het milieu en maken gebruik van gerecycleerde onderdelen en bio plastic. Functies als de slaapmodus en de ECO-modus verlagen het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Het energieverbruik tijdens het printen is het laagste op de markt en het gebruik van toner en papier wordt efficiënt beheerd om te besparen op materialen.  

“De SP 4510DN, SP 4510SF, SP 3600DN, SP 3600SF en SP 3610SF zijn ideaal voor bedrijven die kostbewust te werk gaan, omdat ze worden aangeboden voor een betaalbare aankoopprijs en uitgerust zijn met het nieuwe fusiesysteem van Ricoh, Quick Start Up of QSU, wat het totale elektriciteitsverbruik of de TEC-waarden (Total Electricity Consumption) vermindert,” zegt Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium en Luxembourg. “Bovendien vermindert de on/off-timer het energieverbruik en de kosten, en de hoogwaardige Ricoh GWNX-controller leidt tot bijkomende besparingen van tijd en kosten, een verhoogde operationele efficiëntie, en zo uiteindelijk ook tot een lagere Total Cost of Ownership.”

Voor meer informatie over het uitgebreide assortiment hardware, software en services van Ricoh Belgium kunt u terecht op www.ricoh.be.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel