Ricoh lanceert zeer productieve kleurenmultifonctionals voor het SRA3-formaat

Maandag 24 juni 2013 — Vilvoorde, 24 juni 2013 Ricoh Belgium lanceert vandaag een aantal multifunctionele kleurenprinters (MFP’s) die ondersteuning bieden voor het steeds populairder wordende SRA3-formaat (320 x 450 mm). De Ricoh MP C3003SP/MP C3503SP/MP C4503(A)SP/MP C5503(A)SP/MP C6003SP hebben een geavanceerde controller die een verhoogde productiviteit biedt door middel van een scala aan innovatieve functies zoals een doorzoekbaar PDF-document, het kopiëren van een ID-kaart of een Single Pass Duplex Feeder.

Snel afdrukken, kopiëren en scannen wordt aangevuld door omvangrijke mogelijkheden voor de afwerking, terwijl de hoge specificaties van de E-22C kleur controller de RIP-productiviteit van complexe afdruktaken verbetert. Deze multifunctionals zijn bijzonder geschikt voor beeldrijke afdruktaken dankzij de unidirectionele stroom van de developer, die dichte, stabiele en levendige kleuren garandeert.

Dit zijn Ricoh’s eerste kleurenmultifunctionals uit het middensegment die SRA3 ondersteunen,” zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg. “SRA3-papier is iets groter dan het A3-formaat. Kleine tot middelgrote bedrijven die snel SRA3 afdrukken nodig hebben met een grote kleurenoutput, zoals reclame- of designbedrijven, zullen de mogelijkheid voor snijmarkeringen ter controle ten zeerste waarderen. Deze MFP’s zijn ook een instrument van onschatbare waarde voor middelgrote tot grote bedrijven die kleurenafdrukken van hoge kwaliteit nodig hebben met een verscheidenheid aan afwerkingsmogelijkheden en dit tegen een lage kost.”

Multifunctionele opties

Deze toestellen worden aangedreven door de bijgewerkte GWNX Ricoh controller die geavanceerde, productiviteitsverbeterende eigenschappen bezit. Bijvoorbeeld, ‘Searchable PDF’ dat de mogelijkheid biedt om tekst op gescande PDF-documenten terug te vinden en zo de zoektijd vermindert. ‘ID Card Copy’ maakt het mogelijk om de voor- en achterkant van kaarten te kopiëren op één zijde van papier. En de one-button-scan bespaart tijd bij het digitaliseren van de documenten; de apparaten scannen op 100 afbeeldingen per minuut (simplex) of 180 afbeeldingen per minuut (duplex van de Single Pass Duplex Feeder).

De MFP’s bieden een breed scala aan opties voor een professionele afwerking. Een eerste binnen dit segment is de interne finisher, die kantoorruimte bespaart omdat hij ook kan nieten en perforeren. Twee soorten finishing in boekvorm zijn mogelijk, terwijl optioneel een 1000-vel of 3000-vel niet-finisher kan woorden voorzien  (voor MP C4503(A)SP/MP C5503(A)SP/MP C6003SP). Affiches kunnen makkelijk geprint worden met de ‘Poster’ functie, waardoor één afbeelding op meerdere bladen kan gedrukt worden.

De MFP’s bieden een afdruksnelheid van maximaal 60 ppm. De opwarm tijd is 17 seconden, een eerste keer kopiëren gebeurd na amper 3,1 seconden (zwart-wit) en 4,5 seconden (full colour). Herstel uit slaapmodus duurt 6,2 seconden. De apparaten werken zeer stil en tijdens de slaapmodus wordt de ventilator afgezet wat het lawaai op nul brengt. Tijdens het herstel vanuit slaapmodus zijn de opstartgeluiden ook minimaal.

De Ricoh E-22C kleur controller integreert naadloos met deze MFP’s voor een hoge productiviteit bij complexe afdruktaken. De E-22C bevat het meest recente FS100 platform, een high-performance 2.9 GHz Intel processor, 2 GB geheugen en een krachtige 500 GB HDD.

Voor meer informatie over alle Ricoh producten kan u terecht op de website www.ricoh.be/nl