Ricoh maakt van juni een ‘Global Eco Action Month’, met focus op het milieu, voor het tiende jaar op rij

Vilvoorde - Het milieu en duurzame ontwikkeling zijn belangrijke aspecten van de identiteit van Ricoh België, die we meenemen in al onze activiteiten. Sinds 2006 is 5 juni, ‘United Nations World Environment Day’, traditioneel de ‘Ricoh Eco Action Day’ - de dag waarop alle bedrijven van Ricoh over de hele wereld allerlei acties voeren voor het milieu. Voor het tiende jaar op rij heeft Ricoh besloten om niet slechts een dag aan het milieu te besteden, maar een hele maand, met als titel ‘Ricoh Eco Action Month’. Heel de maand juni houden we in ons gebouw in Vilvoorde een hele reeks activiteiten in verband met het milieu en duurzaamheid. Als thema kozen we voor: ‘Sharing the eco mind together’.

5 juni: Ricoh Eco Action Day

De Wereldmilieudag (WMD) is het belangrijkste middel waarmee de Verenigde Naties bewustwording en mondiale actie voor het milieu een duwtje in de rug geven. De Ricoh Group als geheel, wil dit initiatief ondersteunen door van 5 juni zijn ‘Ricoh Eco Action Day’ te maken. Op deze dag organiseren de bedrijven van Ricoh over de hele wereld diverse bewustmakingsactiviteiten over het milieu.

Het thema van 2015

Ieder jaar kiest Ricoh een thema voor haar ‘Global Eco Action’. Dit jaar staat in het teken van ‘Sharing the eco mind together’, een evenement dat ongeveer 110.000 werknemers van de Ricoh Group over de hele wereld samenbrengt, in Japan, Oost-Azië, Europa en Amerika. De achterliggende gedachte is om na te denken over het milieu, individueel verantwoord op te treden en er samen voor te zorgen dat de ecologische boodschap zich verspreidt van de medewerkers van Ricoh België naar de leden van hun gezin, hun vrienden, en via hun entourage ook naar de klanten.

Om het goede voorbeeld te geven zal Ricoh op 5 juni 2015 alle grote reclameborden en logo's van haar bedrijven doven in alle landen, met uitzondering van de 100 % ecologische borden die in Tokio, New York, Londen en Sydney staan. Ook de elektriciteit in de Ricoh-gebouwen over de hele wereld komt die dag van natuurlijke energie via het hernieuwbare-energiecertificaat.

Niet gewoon een dag – een hele maand!

Bij Ricoh Belgium staat de hele maand juni in het teken van het milieu en van duurzaamheid en worden er verschillende acties georganiseerd om de medewerkers bewust te maken.
Het programma:

  • 2 juni: Dag zonder lift: alle liften blijven stilstaan op deze dag, het wordt uitsluitend traplopen voor iedereen!
  • 5 juni: ‘Wear Green’-actie: Ricoh nodigt zijn medewerkers uit om te komen werken in groene kleren of met een groen accessoire, om te laten zien dat ze het ‘Ricoh Eco Action Month’-programma steunen.
  • 9 juni:Green Travel’-workshop: we geven samen met onze partner Opel Belgium een workshop over het gebruik van Aardgas Onder Druk (in het Engels ‘Compressed Natural Gas’ (CNG)). Tijdens die workshop zullen de medewerkers meer kunnen vernemen over deze brandstof, die minder CO² uitstoot dan diesel, en een auto op CNG, een Opel Zafira Tourer, kunnen testen.
  • 11 juni:Tyre check’ Qteam en ‘Windows check’ Carglass: alle medewerkers kunnen hun bandenspanning laten nakijken. Een band verliest ongeveer 0,15 bar per maand. Dat is een heel gewoon verschijnsel, zelfs bij nieuwe wagens, maar het kan de gemiddelde chauffeur wel tien liter brandstof extra per jaar kosten en de CO2-uitstoot van de auto verhogen. Ricoh Belgium organiseert ook samen met Carglass® een preventieve auto-inspectie. We laten alle wagens controleren om eventuele glasbreuk te voorkomen. Een barstje in de voorruit kan altijd tot glasbreuk leiden. Als dat gebeurt tijdens het rijden, kan dat uiteraard zeer gevaarlijk worden. Hoe sneller je kleine schade laat herstellen, hoe minder risico je loopt dat je je hele voorruit moet vervangen: ook dat is goed voor het milieu!
  • 15 juni: Tweetalige workshop over het FSC-label: het FSC-label (‘Forest Stewardship Council’) is een milieulabel dat garandeert dat hout of een product op basis van hout wordt geproduceerd met respect voor de procedures die een duurzaam beheer van de bossen waarborgen.
  • Van 15 tot 19 juni: Inzameling van gebruikt elektronisch materiaal: we houden een inzameling in de gebouwen van Ricoh Belgium in Vilvoorde om gebruikte elektronische apparatuur te verzamelen, zoals computers, telefoons en laptops, batterijen, enz. Elektronisch afval bevat allerlei onderdelen: voornamelijk plastic, maar ook kleine hoeveelheden zware metalen (kwik en lood) en edele metalen (goud, palladium). Sommige van deze onderdelen kunnen worden teruggewonnen voor de productie van nieuw materiaal.
  • 23 juni: Bio Market: Tussen de middag organiseren we een marktje waar medewerkers van Ricoh biologisch geteeld of door collega’s geproduceerd voedsel kunnen ontdekken, zoals fruit, groenten of honing.
  • 25 juni: Natuurpunt – Educatieve workshop over biodiversiteit in de tuin: In deze workshop leert Natuurpunt je hoe je een prachtige tuin aanlegt of je terras inricht en hoe je de biodiversiteit van je tuin verbetert. Ook het verband tussen fauna en flora en de klimaatverandering komen aan bod.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel