Ricoh opgenomen in Dow Jones Sustainability Index (DJSI)

Koploper in de branche op het gebied van 'Innovation Management', 'Product Stewardship' en 'Digital Inclusion'

Woensdag 25 september 2013 — Vilvoorde, 25 september 2013 – Ricoh maakte vandaag bekend dat het opgenomen is in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) en is daarbij als beste uit de branche geëindigd in drie categorieën: 'Innovation Management', 'Product Stewardship' en 'Digital Inclusion'.

DJSI, samengesteld door Dow Jones en RobecoSAM Group, was de eerste wereldwijde index in zijn soort om de duurzaamheid bij bedrijven vast te stellen vanuit economisch, milieu- en sociaal oogpunt. Het proces hiertoe wordt beschouwd als het strengste op vlak van het aantal gestelde vragen en de vereiste informatie.

Dit jaar heeft DJSI meer dan 2500 bedrijven wereldwijd beoordeeld en uiteindelijk 333 bedrijven toegelaten tot de DJSI World Index. Ricoh werd erkend als koploper in de branche van Computer & Randapparatuur en Kantoor-elektronica en werd eveneens opgenomen in de DJSI World en de DJSI Asia/Pacific Index in 2013.

Ricoh maakt sociale en milieubewuste bijdragen aan een meer duurzame samenleving terwijl  men ernaar streeft om meer vertrouwen te genieten van klanten en aandeelhouders. Door globalisering worden de problemen waar de samenleving mee te maken krijgt, gecompliceerd en gevarieerd. Deze sociale veranderingen gaan hand in hand met overeenkomstige veranderingen voor bedrijven. Men verwacht van ondernemingen dat ze betekenisvolle bijdragen leveren aan de samenleving en tegelijk ook een economische waarde creëren. Ricoh gelooft dat deze inspanningen van bedrijven tot innovatie zullen leiden en eveneens bijkomende waarde zullen hebben. 

Dit nieuws volgt na het opnemen van Ricoh in het Carbon Disclosure Project, de FTSE4Good Index Series – voor het tiende jaar op rij – en Oekom Corporate Ratings, waardoor Ricoh voorkomt in de 4 meest geloofwaardige rankings ter wereld. Het bedrijf werd ook voor het vijfde opeenvolgende jaar erkend als een van de meest ethische bedrijven wereldwijd  in 2013 (World's Most Ethical Companies) door Ethisphere Instituut. Ricoh behoort ook voor de 9e keer tot de 100 meest duurzame ondernemingen ter wereld (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). 

Voor meer informatie over de initiatieven van Ricoh omtrent duurzaamheid, surf naar www.ricoh.be. 

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).
De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.
Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.