Ricoh Pro C901 en Pro C901S Graphics Arts + bekroond als “Best Production Cut-Sheet Printer – Light Production"

Dinsdag 2 juli 2013 — Vilvoorde, 2 juli 2013 – De digitale productiesystemen Ricoh Pro C901 en Pro C901S Graphics Arts + werden bekroond als ‘Best Production Cut-sheet Printers – Light Production’ tijdens de 7de European Digital Press Association (EDP) Awards op 26 juni in FESPA (Londen). 

De prestigieuze EDP Awards bekronen de meest innovatieve printers, afwerkingsproducten, software en verbruiksartikelen die werden gelanceerd in de grafische industrie gedurende 2012/2013. Op basis van strenge richtlijnen formuleert het Technisch Comité aanbevelingen voor de EDP-leden, die dan hun uiteindelijke goedkeuring geven voor de awards. Een EDP Award wordt in heel Europa gezien als een teken van kwaliteit en innovatie.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, zegt: “Bij Ricoh zijn we trots op de innovatieve functies, het hoog prestatievermogen en de duurzaamheid van onze production printsystemen. Het is dan ook fantastisch om te worden erkend als ‘best-in-class’ door onafhankelijke specialisten uit de sector. In combinatie met de software van Ricoh en onze production printing services, kijken we ernaar uit om bekroonde oplossingen te leveren die leveranciers van printservices ondersteunen, zodat ze hun klanten toegevoegde waarde kunnen bieden en klaar zijn voor de toekomst.”

De digitale productiesystemen Ricoh Pro C901 en Pro C901S Graphic Arts + bieden een verhoogde productiviteit, flexibiliteit, kwaliteit en rentabiliteit, met een 20% hogere duty cycle dan de vorige modellen, goed voor 700.000 pagina’s per maand. Ook de uptime is verbeterd dankzij de grotere tonerflessen die minder vervangingen vereisen per gebruiksperiode. Substraten tot  350g/m2 maken nu deel uit van de standaardinstellingen van beide modellen, terwijl de mediabibliotheek voortdurend wordt bijgewerkt om meer keuze te bieden op het gebied van papiersoorten.

De digitale productiesystemen Ricoh Pro C901 en Pro C901S Graphics Arts + beschikken over een HyperRIP die snellere prestaties biedt door meerdere pagina’s van afdruktaken tegelijkertijd te verwerken. Opslag van XObjects in het cachegeheugen maakt het dan weer mogelijk om PDF-bestanden die XObjects bevatten, af te drukken met snelheden die voorheen alleen mogelijk waren met het afdrukken van VDP-taken. De productiesystemen zijn ook uitgerust met inline job editing en Job Preset Quick Select. Job Preset Quick Select is een productiviteitstechniek waarmee gebruikers voorgedefinieerde instellingen van virtuele printers en Hot Folders kunnen toepassen op afdruktaken in de takenlijst. 

De productiesystemen maken ook deel uit van de groene initiatieven van Ricoh die duurzame oplossingen stimuleren door te recycleren en door het verminderen van de CO2-uitstoot aan de hand van Ricoh’s ‘Carbon Balanced Printing Programme’.

Voor meer informatie over de digitale kleurenproductiesystemen Pro C901 en Pro C901S Graphics Arts + en het volledige assortiment productiesystemen van Ricoh verwijzen we u graag naar www.ricoh.be/nl.  

 

Ricoh Pro C901S Graphic Arts Edition