Ricoh publiceert zijn Group Sustainability Report 2013

Een samengevoegd financieel, sociaal en milieu rapport

Woensdag 4 december 2013 — Vilvoorde, 04 december 2013 – Ricoh publiceerde op 29 november het Ricoh Group Sustainability Report 2013.

Het Ricoh Group Sustainability Report 2013 is een samengevoegd rapport waarin onze activiteiten gebundeld worden op drie vlakken: financieel, sociaal en milieu. Het heeft als doel alle stakeholders informatie te verschaffen betreffende de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf op het vlak van milieu, beheer, verantwoord burgerlijk gedrag, mensenrechten en diversiteit. Dit wordt aangevuld met de financiële gegevens, waardoor lezers een volledig beeld krijgen van de Groep.

Wij zijn gedreven door The RICOH Way, de basis van al onze corporate activiteiten, en verbinden ons ertoe om een meerwaarde te bieden voor onze klanten en de samenleving. Deze editie concentreert zich op de “huidige kernactiviteiten die een meerwaarde bieden aan onze klanten” en op de “verbetering van onze bedrijfswaarden door middel van een duurzaam milieubeheer”. Dit zijn de uitgangspunten van Ricoh’s activiteiten, die ook in lijn liggen met de nieuwe business realiteit en de evolutie van de manier van werken, waarbij we ook risico’s en opportuniteiten aantonen die een verschil kunnen maken voor de samenleving.

Ricoh heeft als doel de richtlijnen, strategieën en concepten op groepsniveau voor te stellen die het voor stakeholders duidelijk maken waar de business van het bedrijf precies voor staat. Om deze doelstelling te behalen gaf Ricoh meer informatie op een betere manier en gebruikte het hiervoor de IS 26000 richtlijnen, een internationale standaard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, en de Communication on Progress (COP) richtlijn van United Nations Global Compact. Ricoh besteedde ook aandacht aan duidelijkheid via gedetailleerde informatie op de website, dat het Sustainability Report 2013 aanvult.

Het Ricoh Group Sustainability Report 2013 is beschikbaar op onze website, in PDF en in  digitaal boekformaat. Dit laatste is uiterst geschikt voor een raadpleging op een tablet.

Ricoh Group Sustainability Report 2013 http://www.ricoh.com/about/sustainability/report/

Gedetailleerde informatie per onderwerp

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers