Ricoh verbetert papiergamma Pro-Graphic voor een hogere printkwaliteit en -productiviteit

Vilvoorde, 9 mei 2014 – Ricoh helpt zijn klanten voor production printing om de kwaliteit van hun drukwerk verder te verhogen dankzij het recent verbeterde papiergamma Ricoh Pro-Graphic dat speciaal werd ontwikkeld voor gebruik bij de Ricoh Pro™ digitale printtoestellen en -toners. Het Ricoh Pro-Graphic gamma is beschikbaar met een gewicht variërend van 90 gram tot 300 gram, in de formaten A4, A3 en SRA3, en met varianten voor houtvrij gestreken, glanzend, zijde en ongestreken papier. Verder is het ook geschikt voor dagelijkse afdruktaken.

De in functie van de behoefte beschikbare varianten zijde, glans en mat zijn verbeterd dankzij een nieuwe samenstelling van de ingrediënten, die ervoor zorgt dat op een offset-niveau zowel de witheid als een optimale en consistente printkwaliteit gegarandeerd zijn. Ze leveren ook een scherper contrast op, levendige beelden en maken het mogelijk om probleemloos tweezijdig printen met een perfecte doorloop en beeldkwaliteit, opdracht na opdracht. Daarnaast neemt het Ricoh-papier minder vocht uit zijn omgeving op, wat de printkwaliteit ten goede komt en ook goed is voor de de papierdoorloop op Ricoh Pro digitale printtoestellen.

Strenge prestatiecriteria zijn toegepast om deze kwaliteiten te fabriceren, om zo de ideale afdrukkwaliteit garanderen voor alle mogelijke printopdrachten, gaande van direct mail, brochures, catalogi, prestigetijdschriften, on-demand boeken en handleidingen tot marketing- en bedrijfscommunicatiemateriaal zoals briefpapier, visitekaartjes en promotionele documenten. De prestatiecriteria zijn blokkeren, papierdoorloop, inktopname, optimaal stapelen, een uitzonderlijke beeldkwaliteit en de minimalisering van het krullen van het papier. Er is ook een verschil omdat voor gestreken en ongestreken papier andere productietoestellen worden ingezet.

Met succes getest

“Ricoh’s papiergamma Pro-Graphic is aan strenge testen onderworpen om optimale prestaties en een uitstekende productiviteit te garanderen.”, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium en Luxemburg. “Het resultaat is dat wij ervan overtuigd zijn dat zowel de gestreken als ongestreken papiervarianten van het gamma Ricoh Pro-Graphic de best mogelijke kwaliteit bieden die op de Europese markt beschikbaar is voor onze systemen. Professionele printproductiebedrijven die deze varianten gebruiken zullen profiteren van een maximale beschikbaarheid van de toestellen, een verhoogde productiviteit en een verbeterde kwaliteit van het afgeprinte werk.”

Milieuvriendelijk

Het Pro-Graphic papier wordt geproduceerd uit duurzame bronnen om te voldoen aan de strenge milieucriteria van Ricoh. Nu er zowel vanwege FSC als PEFC een erkenning is, wordt het papier gemaakt door molens die grondstoffen gebruiken afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, die zo leiden tot een beperkte lage ecologische voetafdruk en die voldoen aan de ISO-norm 14001 (1996) en het Eco-label (2009) van de Europese Unie. Ook het papier zelf beschikt over dit Eco-label. Deze erkenning helpt producten en diensten te identificeren die een verminderde milieu-impact opleveren tijdens hun levenscyclus, vanaf het winnen van de grondstoffen tot de productie, het gebruik en de verwerking achteraf. Het Eco-label wordt in heel Europa erkend en is een label dat op vrijwillige basis wordt toegekend om vertrouwen te geven aan uitmuntende prestaties op milieuvlak.

In de toekomst zal het nieuwe en levendige ontwerp van de verpakking voorzien zijn van het Clickable PaperTM logo en dat op alle beschikbare formaten. Klanten kunnen ook het Pro-Graphic-logo scannen met hun tablet of smartphone en krijgen dan een hele reeks mogelijkheden, zoals online bestellen of het bekijken van een video met uitleg over innovatieve toepassingen.

“Hoge kwaliteit, gegarandeerde consistentie en betrouwbaarheid zullen er samen voor zorgen dat zowel commerciële als corporate klanten voor production printing worden ondersteund om hun doelstellingen op valk van efficiëntie te realiseren. Het Pro-Graphic-papier komt hen ook tegemoet bij hun noden op vlak van duurzaamheid – waarvoor er ook nog mogelijkheden liggen in onze service van ‘carbon balanced printing’, en er is onze ruime ervaring als vertrouwde partner op vlak van printen en zelfs daarbuiten”, aldus nog Gryson.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in kantoortoestellen, production printing oplossingen, document managementsystemen en IT-diensten. De Ricoh Groep, met hoofdzetel in Tokio, is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eindigde in maart 2013 boekte Ricoh een wereldwijde omzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel