Ricoh voor de zesde keer uitgeroepen tot één van de meest ethische bedrijven ter wereld in 2015

Vilvoorde – Ricoh is voor de zesde keer door het Ethisphere Institute erkend als één van ’s werelds meest ethische bedrijven (2015 World’s Most Ethical Company®). Het Ethisphere Institute is de wereldwijde leider in het afbakenen en bevorderen van ethisch ondernemen en ethische werkwijzen. De aanduiding ‘World’s Most Ethical Companies’ wordt toegekend aan organisaties die een belangrijke invloed hebben op de bedrijfsvoering door het bevorderen van een ethische en transparante cultuur in alle bedrijfsniveau’s.

Dat Ricoh voor de zesde keer wordt onderscheiden, onderstreept Ricoh’s ambitie om een voortrekkersrol te spelen bij ethisch ondernemen om hierdoor op lange termijn waarde toe te voegen voor de belangrijkste stakeholders, zoals klanten, medewerkers, leveranciers, toezichthouders en beleggers.

We zijn verheugd dat we door onze langlopende initiatieven opnieuw behoren tot de World’s Most Ethical Companies”, aldus Shiro Sasaki, Corporate Executive Vice President van Ricoh Company, Ltd. “Onze overtuigingen zijn vastgelegd in de principes van The Ricoh Way. Daarmee hanteren we in onze bedrijfscultuur de hoogste ethische normen die overeenkomen met de verwachtingen van de maatschappij als geheel.

Timothy Erblich, Chief Executive Officer van Ethisphere: “Organisaties die horen bij de World’s Most Ethical Companies leggen een verband tussen ethisch ondernemen en betere bedrijfsresultaten. Deze bedrijven gebruiken ethiek als middel om zich verder te profileren als leider in hun branche. Voor het creëren van een ethische cultuur en de erkenning als één van World’s Most Ethical Companies is meer nodig dan alleen een boodschap voor extern gebruik of leidinggevenden die de juiste dingen zeggen. Deze erkenning kan alleen worden verkregen door de samenwerking van alle medewerkers in de hele wereld op alle niveau’s van het bedrijf. We feliciteren Ricoh met deze uitzonderlijke prestatie.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel