Ricoh voor derde jaar op rij opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices

Vilvoorde – Ricoh kondigt vandaag aan dat het voor het derde achtereenvolgende jaar is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), en daar de beste score in de sector kreeg in vier categorieën:  “Innovation Management”, “Privacy Protection”, “Environmental Policy/Management System” en “Climate Strategy.”

De DJSI, samengesteld door Dow Jones en RobecoSAM Group, was de eerste wereldwijde duurzaamheidsindex om het duurzaam ondernemen van een bedrijf te ijken aan de hand van economische, ecologische en sociale-ontwikkelingscriteria.  Zijn proces wordt beschouwd als zeer  streng wat het aantal vragen en de diepte van de gevraagde informatie betreft.

Dit jaar beoordeelde DJSI ongeveer 2.500 bedrijven over de hele wereld, en selecteerde er slechts 317 voor de DJSI World Index. Ricoh werd erkend als leider op het gebied van duurzaamheid in de sector Computers & randapparatuur en Kantoorelektronica. In deze sector werden uit 30 nominaties zeven bedrijven geselecteerd, waaronder Ricoh.  Naast de toevoeging aan de DJSI World Index, werd Ricoh ook opgenomen in de DJSI Asia/Pacific Index.

Meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Ricoh, vindt u op http://ricoh.be/nl/over-ricoh/ricoh-belgie/milieu/index.aspx.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel